Üç buçuk yıl emek verdik, mülakatta kaybettik

A -
A +
Feridun Ağabey merhaba, yoğun gündeminizde biz vergi müfettiş yardımcılarınıza da vakit ayıracağınızı umuyorum. Bizler çok sıkıntılı şekilde bir eğitim süreci geçiren vergi müfettiş yardımcılarıyız. Üç buçuk yılımızı yoğun bir şekilde eğitimler, sınavlar ve vergi incelemeleriyle geçirdik. En son yeterlilik sınavına girdik çok şükür onu da verdik. Fakat bizi mülakata aldılar ve birçoğumuzun mülakatı çok iyi geçmesine rağmen bizleri mülakatta bıraktılar. 174 kişinin onca emeği heba oldu ve düz memur olarak atanmak üzereler. İkinci sınav hakkı olsa bile onun mülakatını vermek de garanti değil. Ne yaptık ne cürüm (kabahat) işledik bilmiyoruz.
Sizin bize yardımcı olacağınıza güvenimiz tamdır. Bu durumu Sayın Cumhurbaşkanımıza iletebilirseniz memnun oluruz. Biz bu 174 insanın emeğinin zayi olmayacağı bir uygulama bir yöntem getirilmesini sayın devlet büyüklerimizden arz ediyoruz. Sağlıcakla kalın...
             Mağdur bir vergi müfettiş yardımcısı
 
 
Eksper olma hakkımızın verilmesini istiyoruz
 
“Feridun Ağabey, ülkemizde neredeyse her sene bir milyon sıfır araç trafiğe çıkıyor. Buna eş olarak da yeni sigorta şirketleri kuruluyor. Bu durumda yeni ekspere ihtiyaç duyulmaz mı? Bu gerçeğe rağmen nedense eksperlik sınavı ne zamandan beri hiç açılmıyor. Bizler 10 yılı aşkın süredir eksper bürolarında çalıştığımız hâlde 2010 yılından beri eksper sınavlarının açılmasını bekliyoruz. İnsan merak ediyor, 2009’da bu ülkenin eksper ihtiyacı tamamlandı da bir daha ekspere ihtiyaç mı kalmadı? Sayın Cumhurbaşkanımız ülke çapında görülmemiş bir istihdam seferberliği başlatmış iken yıllardır yapılmayan ve büyük ihtiyaç olan eksperlik sınavının bir an önce yapılmasını ve bizim de eksper olma hakkımızın verilmesini istiyoruz.”
     İsimsiz
 
 
Aras Kargo’ya çok teşekkür ediyoruz
 
“Feridun Ağabey, geçtiğimiz günlerde Aras Kargo Bilecik Şubesi ile birtakım mağduriyetler yaşamış, sizin aracılığınızla sıkıntımızı dile getirmiştik. Aras Kargo yetkilileri bu yazımıza duyarsız kalmadılar. Bursa Bölge Müdürlüğünden satış yöneticisi Barış Eser Bey ve Bilecik Şube Sorumlusu Bülent Bey yurdumuzu ziyaret ettiler. Kendileriyle görüşmemiz neticesinde mağduriyetimizin giderilmesinde bize yardımcı oldular. Gelen kargolarımızın teslimatı ile ilgili artık sorun yaşamıyoruz. Aras Kargo yetkililerine yine sizin vasıtanızla teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Ayrıca; okuyucularına sıkıntılarını paylaşabilmeleri açısından böyle bir fırsat verdiği için gazetemize; değerli yazarlarına, çalışanlarına, okurlarına ve sizlere çok teşekkür ediyor, muvaffakiyetler diliyorum. Gazetemizin ömrünün uzun olmasını, hizmetlerinin çok uzun yıllar devam etmesini Allahü teâlâdan niyaz ediyorum...”
         Serdar Soy-Bilecik
 
 
Yeter ki arasınlar, size ulaşmak kolay…
 
"Değerli Feridun Ağabey, 23. 02. 2018 Cuma günkü köşenizde sizin aracılığınızla hayır sahiplerinden bir yardım talebinde bulunmuştum siz de 'dört kız çocuğu olan hasta baba imdat istiyor' diye yayınlamıştınız. Köşenizde paylaşımı gördüm ama telefon numaram olmadığı için hiçbir dönüş olmadı. Numaramı size tekrar yazıyorum” diyen İstanbul’dan Ömer Karaca isimli okuyucumuza, sizinle irtibata geçmek isteyen okuyucularımız bize mail gönderir ve iletişim bilgisi verirlerse sizinle paylaşırız. Yeter ki arayan ve karınca kararınca yardım etmek isteyen hayır sahipleri telefon numarası bıraksın… Allah geçim sıkıntısı ve hele de hasta hâlde geçim sıkıntısı çekenlerin yardımcısı olsun.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.