Kaynanam tıbbın tezlerini çürüttü!..

A -
A +
Feridun Ağabey, adımı yayınlamayın lütfen. Size yazacaklarımı da bir dert olarak düşünmeyin. Kaynanamı anlatırken bir gelin değil bir insan olarak bile kimsenin kötülüğünü istemem. Ama maşallah benim kaynanam seksen yaşına geldi hâlen turp gibi… Ben televizyonlardan doktorların konuşmalarını takip ediyorum. O kocaman profesörler diyor ki: Bir insanı eğer öldürmek istiyorsanız onu bir odaya mahkûm edin... Benim kaynanamı biz odaya falan hapsetmiyoruz. Ama o tembelliğinden yürümek istemiyor. Kendisine ayrılan odadan dışarı çıkmıyor bile. Ayda yılda bir yere gidersek geliyor. Geri kalan ömrünü kendi odasında yatakta geçiriyor. Yine doktorlar diyor ki: Yürümezseniz hastalanırsınız, kilo alırsınız falan olursunuz filan olursunuz... Ama benim kaynanam hiç yürümüyor. Yürüyemediği için değil yürümek istemediği için. Ana biraz yürü diyoruz, ayakların açılır diyoruz “Yürüyüp de ne yapacağım” diyor. Sabah kahvaltısı, sonra öğle yemeği sonra akşam yemeği bizimle birlikte sofraya ve çaya geliyor. Sonra gidip odasına çekiliyor. Televizyon izliyor, radyo dinliyor… Bütün etkinliği ya oturuyor ya yatıyor. Yatakta geçiyor inanın ömrü. Namazlarını kılıyor işte. Onun dışında oturuyor ve yatıyor… Ama maşallah turp gibi… Ne kilo alıyor, ne iştahsızlığı var. Tıbbın bütün tezlerini çürüttü kaynanam… Ölsün demiyorum Allah uzun ömür versin. Ama doktorların dediği gibi değil yani… Ben yaşlandım gelini olarak da o benden daha iştahlı benden daha sağlıklı...
            Rumuz: “Gelin”-Kayseri
 
 
Bir kombi 9 tamirle düzelmez mi?
 
Feridun Ağabey, Baymak firmasından birkaç yıl önce almış olduğumuz kombi, o günden beri bir türlü randımanlı çalışmıyor. Şirketin yetkili 2 farklı servisi tarafından tam 9 defa tamir edilmesine rağmen, sürekli arıza çıkardı. Fabrikanın gönderdiği ekip de elden geçirdi ama hâlâ arıza giderilemedi. Son servis tarihi ise 17.03.2018… O gün bize 3 parçanın arızalı olduğunu, ücreti karşılığında değiştirilebileceğini söylediler. Evde battaniye ile oturuyoruz, çok mağdur olduk. Soruyorum şirket yetkililerine, siz soğuk evde oturup hasta olmak ister misiniz? Bu konuda Baymak firmasından sorunumuza kalıcı bir çözüm üretilmesini bekliyoruz.
              Remzi Çiçek-İstanbul
 
 
Bu gürültü beynimi yedi bitirdi
 
“Feridun Ağabey İstanbul’da yaşamanın bir bedeli var diyorlar. Bu bedel yer altı tren istasyonu çalışmalarının gürültüsünü çekmek mi? Gelecekte şehirde ulaşım rahatlayacaktır. Bizden sonraki insanlar rahat edecektir. Tamam da bunlar olacak diye bunca gürültüyü niye ben çekiyorum. Gece gündüz tak tak tak tepemde çalışan makinelerin gürültüsünü çekmek benim cezam mı? Buraya ruhsat verirken, buraya imar verirken buranın altyapısını kimse düşünmezken ben ne yapabilirdim ki? Şansıma benim bulunduğum yere yapılacak olan bu çalışma ve bu gürültü inanın sinir sistemimi bozdu. Gece uyuyamaz gündüz oturamaz oldum evimde. Tamam her şeyi anlıyorum ama beni de birilerinin anlamasını istiyorum. Bu gürültü kafamın içinde beynimi yedi bitirdi Ağabey!..”
             "İsimsiz"-İstanbul
 
 
Mağaza mı market mi?
 
“Feridun Ağabey. Televizyonlarda reklamlarda bir firma çıkıyor sürekli. A’dan Z’ye bütün ev ihtiyaçlarını karşılıyorlarmış. Yeni evlilere göre imiş. Taksitle satışlardan söz ediyorlar. Çok da uygun şeyler söylüyorlar. Ama size ismini verdiğim bu firma bir market midir, yoksa bir mağaza mıdır? Bu konuda bizi bir aydınlatabilir misiniz?” diyen Erzincan’dan Rüknettin Beyefendiye: Bahsettiğiniz isim bir market değildir. Piyasada bulunan alışveriş mağazalar zincirinden biridir. Haklarında olumlu ya da olumsuz bir bilgi verme şansımız yoktur.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.