Eşimin alışmış olmasından endişe ediyorum!

A -
A +
Feridun Ağabey merhaba, ilçemizde bir kumar belasıdır aldı başını gidiyor. Bu bela özellikle de işsiz güçsüz insanları gelip buluyor. Yapacak bir işi olmayan gençler olsun, evli barklı işsiz kalmış insanlar olsun "vakit geçirmek için" diyerek bu kumar belasına takılmaya başladılar.
Çay ocaklarının, tekel bayilerinin yanına getirip kuruyorlarmış makinelerini. Dışarıdan bakıldığında sanki bir cep telefonu şarj cihazlarına benzeyen bu makinelere para atılarak kumar oynatılıyor. Ailelerimizin çoluk çocuğumuzun bu belaya bulaşmasından korkuyoruz. Bu öyle bir hastalıkmış ki internet bağımlılığını geçti. Eline geçen her parayı kumara yatıranları bırakın bankadan kredi çekerek iki günde kumarda kaybeden insanlar var. Aileleri perişan. Çocukları perişan. Ne olur bu illete devletimiz bir çözüm bulsun. Evlerde aile huzurumuz kalmadı. Ben bunu açıkça söyleyemiyorum ama eşimin de kumara alışmış olmasından şüphe ediyorum. Çünkü eskiden evden çıkmazdı eşim. Şimdi akşam olunca "kahveye gidiyorum" diyerek çıkıyor. Gece geç dönüyor. Son zamanlarda çok dalgın oldu. Hiçbir şey konuşmaz oldu. Bir de eve para getirmez oldu. Ne olduğunu soruyorum “yok bir şey” diyor. Eğer bu illete bulaştı ise ben üç çocuğumla ne yaparım?..
              "İsimsiz"-Ankara
 
 
Okuduk ama iş bulamıyoruz
 
Feridun Ağabey, yazılarını beğenerek okuyorum.
Ben ön lisans mezunuyum. Mesleğim banka sigortacılık üzerine. Evliyim ve bir de 9 aylık bir kızım var. Ben ne yapacağım bilemiyorum. Gerçekten iş bulmakta çok zorlanıyorum. Kendimi geliştirmek istiyorum ama iş olmadan bu arzum bir türlü olmuyor. Her defasında darbe yiyorum sanki. Bu üzüntülü ve çaresizlik hâlimi eşime belli etmemeye çalışıyorum ama bazen onda da başarılı olamıyorum. Tek istediğim güzel bir işten ziyade ailemin geçimini sağlayabileceğim ve kariyerimi geliştirebileceğim bir iş. Ağabey bize demişlerdi “okuyun, okuyun” diye. Anladım ki okumak sadece üst seviyede durumu olan insanlar içinmiş. Üst seviyeden kastım parası olan okuyor doktor oluyor, parası olan ekonomi okuyor parası olan avukat hâkim oluyor bazı insanlar da tabii %20 kendi imkânları ile. Bize demişlerdi “okuyun” diye, okuduk ama iş bulamıyoruz. Sadece işimiz olsun istiyoruz çok mu istiyoruz ağabey?..
          Rumuz: “İş arıyorum”
 
 
Derdimizi kime anlatacağız?
 
Feridun Ağabey, sizin aracılığınızla okuyucularınıza bir mesaj vermek istiyorum. İnternet sitelerinde kurumlarla ürünlerle ilgili dert ve dileklerin yazıldığı yazılara hemen inanarak hareket etmeyin. Doğru olduğundan iyice emin olduktan sonra dert ve şikâyetiniz ne ise yazın. Bu tür adlarla piyasaya çıkan çok değişik yerler var ve buralarda şikâyetinizi, isteğinizi derdinizi dileğinizi yazarken kimlik bilgilerinizi de isteyenler olursa sakın vermeyin. Hatta satın aldığınız ürünün yetkili firması gibi kendini tanıtarak insanları aldatmaya ve mağdur etmeye yönelik birçok korsan firmalar var. Bir de size satılmak istenen ürünlerle ilgili ne dediler ne tavsiye ettiler diyerek açılan bölümlerde sahte resimlerle sahte isimlerle yorumlar var. Bu yorumların da çoğunluğu müşteriyi aldatmaya ve kandırmaya yönelik. Hangisini okursanız okuyun hemen o ürünü almaya yönlendiriyor. Sorun yaşayanlara verdikleri cevaplar da çoğunlukla şikâyetiniz alındı. Sizi en kısa zamanda arayacağız gibi anlamsız cevaplar. Çözülmeyen sorunlarınız için en sağlıklı yöntem aldığınız ürünlerdeki fatura ve adres bilgilerinden yola çıkarak firmaya veya onun internet sitesine doğrudan ulaşmanızdır.
           Behlül Yılmaz-İstanbul
 
 
Otopark konusunda çaresiziz
 
Feridun Ağabey oturduğum ilçe Güngören İstanbul’un nüfus bakımından belki de en yoğun bölgesi diyebilirim. Burada gündüz bile araçlarımızı bırakacağımız bir otopark bulmakta zorlanır hâle geldik. Artık kaldırım kenarlarını bırakın çaresizlikten işini görüp gelene kadar apartman kapı önlerine bile park edenler apartman sakinlerinin evlerine girip çıkmalarında zor anlar yaşatıyorlar. Kentsel dönüşüme geçildiğinde öncelikle buralardan başlasalar diyeceğim ama o zaman da inşaatlar sebebiyle bazı yolları kapatırlarsa hepten içinden çıkılmaz hâl alacağız diye korkuyorum.
          Hayrettin Kaynak-İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.