Özelleştirilen özel kurumlar da yapılandırma yapar mı?

A -
A +

Feridun Ağabey, 24 Haziran seçimlerine gidilirken Sayın Başbakanımızın yaptığı açıklamalarla dar gelirli esnaf ve sanatkârlar olarak derin bir nefes aldık. Devlet ile milletin barışması anlamında sloganlaştırılan bu yapılandırmalar ilaç gibi geldi. Ama devletin özelleştirdiği kurum ve kuruluşlar bu tür yapılandırmalardan sorumlu olmuyorlar. Dolayısıyla devletin bütün kurumlarında yapılan alacakların yapılandırma kararı maalesef özel kurum ve kuruluşları ilgilendirmiyor.
Oysa bu kurumlar devletin özelleştirdiği kurumlardı. Örneğin ben elektriğimi TREDAŞ’tan alırken kriz sebebiyle ödeyemediğim faturalarımda ödeme zorluğu yaşıyorum. Ayrıca bu vesileyle belirtmek istiyorum; bilmiyorum ne kadar hukukidir bütün borçlarım için bir dava açılacağına aynı aboneliğe avukatlar aracılığıyla dönemsel olarak ayrı ayrı davalar açılıyor. Her bir davada ayrı avukatlık borcuyla borçlandırılıyorum. Ve bu sebeple ödeye ödeye bir türlü bitiremediğim borcun altında iyice eziliyorum. Faiz bir taraftan avukat masrafları bir taraftan inanın mahvolmuş durumdayım. Diyorum ki, devletimiz hem bu kurumların yapılandırmaya gitmesine yönelik bir iyileştirme çıkarsa hem de bu tür kurum avukatlarınca dönemsel açılan davalara bir kolaylık sağlasa da bizleri sürekli kamburu kamburuna gelen avukatlık ücretinden kurtarsa. Bu tür kurumlarda da yapılandırmaya imkân tanınarak borcumuzu ödeme fırsatı oluşturulsa. Saygılarımla...
         “Bir abone”-Tekirdağ

Boşanma davam beş yıldır sonuçlanmadı
“Feridun Ağabey, ne olur bana yardım edin! Sesimi yetkili makamlara iletin. Ağabey beş yıldır boşanma davam bitmedi, Yargıtay’da hâlâ. Yaşım geçiyor, gençliğim gidiyor, kimse sesimi duymuyor, kimse yardım etmiyor. Sadece dosyamın kapanmasını istiyorum. Hâlim nasıl olacak ağabey? Nafaka yok, çocuk yok, neden bitmez bu dava beş yıldır… Yeniden yuva kurmam lazım. Bu ülkede mahkemeler varsa artık biri sesimi duysun. Ağabey artık bunalıma girdim. İletişim bilgilerimi size veriyorum. Dosya numaram da 2. HUKUK ESAS NO: 2018/1578. Ne olur benim derdimi değerli hâkimlerimize iletin ağabey… Saygılarımla.”
         Harun Babıroğlu

Okulun ismini de verecektim ama sorun önemli
Feridun Ağabey, geçtiğimiz hafta sonu Zeytinburnu’nda bir Anadolu Lisesinde Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na (ALES) girdim. Burası kız lisesi miydi bilmiyorum? Her katta bayan tuvaleti vardı ama erkek tuvaleti yoktu. Binada erkek tuvaleti aradım. Bir tane buldum o da kilitliydi. En alt katta bir tane daha buldum kapısı kırıktı.
Asıl şoku tuvaletten çıktıktan sonra yaşadım. Lavaboda sabun yoktu! Okulun genel hâli midir bu o anlık bir ihmal midir bilmiyorum ama bir eğitim kurumunda böyle bir vaziyet hayal kırıklığı yaşattı. O psikolojiyle sınava girdim.
Allah aşkına sınav bina yöneticileri "Burada bugün sınav var. Kadın erkek geliyorlar. Tuvaletleri hazır duruma getirmeliyim" diye nasıl düşünmez? Sınav harcı olarak her adaydan 100 lira almasını bilen ÖSYM, okulları nasıl uyarmaz? Sınavı tertipleyenler kendilerine başvuran her adayı potansiyel kopyacı kabul edip tokasına, bozuk parasına, ulaşım kartına varana kadar izin vermeyenler, işlerine gelince en küçük detayı düşünenler, tuvaletlere sabun koymayı nasıl akıl edemiyor?
ÖSYM'ye, İlçe Millî Eğitime şikâyette bulunmayı düşündüm. Sonra vazgeçtim. Çünkü amacım üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Bir okulu ismini yazıp şikâyet etmek değil amaç; okullarımızın, sınava hazırlanırken gerçekten “hazır” hâle getirilmesi. Lütfen Feridun Ağabey sesimizi duyur ki başka okullar da aynı sıkıntıyı yaşatmasın.
          "İsimsiz"

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.