Böyle bir sesi o makama yakıştıramadım!

A -
A +
Kıymetli Feridun Ağabey, Safranbolu’da TOKİ’den almış olduğum konutu Safranbolu Halk Bankasına teslim almak için gittiğimde maalesef “bugün git yarın gel” muamelesi gördüm.
TOKİ’nin internet sitesindeki duyurusunda yayınlanan konut teslim programına göre “yedi gün önce geldiğiniz için teslim edemeyiz” dediler. Hâlbuki aynı duyuruda “Kendisine bildirilen günden başka bir günde konut teslimi için başvuruda bulunan konut alıcılarının işlemleri, geldikleri gün için belirlenmiş konut alıcılarının işlemleri tamamlandıktan sonra yapılabilecektir” deniyordu.
Aynı gün önce siteye gittim o günkü hak sahiplerinin tamamının konutlarını teslim aldığını öğrendim, sonra bankaya gittim. “İlanı okumadınız mı?” diye sordum. İnanın haberleri yok. Hemen baktılar tabii; “evet var ama biz yine de teslim edemeyiz” dediler. O masadan şu masaya kime gittiysem hiçbiri; sırada müşterisi olmadığı hâlde bana teslim işlemlerimi yapmadılar. "İstanbul’dan geldim, akşama dönmem lazım, etmeyin eylemeyin” dedim. En son görüştüğüm memur telefonla birini aradı; kiminle konuştuğunu sordum “Genel Müdürle” dedi... Feridun Ağabey, telefondaki sesi açık net şekilde duydum: “GÖNDER GİTSİN!” diyordu...
Ben o sesin genel müdüre ait olacağına ihtimal veremedim. Böyle bir sesi o makama yakıştıramam çünkü. Memurun benimle dalga geçtiğini düşünüyorum. Sonra TOKİ müşteri hizmetlerini aradım. Önce “ilanda böyle bir yazı yok” dedi. “İyi bakın” dedim. “Aa, evet var ama bu durum Halk Bankasının inisiyatifinde” cevabını verdi. Keşke “Devletten bir şey almak kolay mı sanıyorsun?” deseydi, derdimi anlatmaya uğraşmazdım.
           Rumuz: "Vatandaş"
 
  
Sağlık çalışanları da ikramiye bekliyor?
 
Feridun Ağabey, devletimizin SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine iki bayram öncesinde ikramiye verilmesi kararını destekliyoruz. Bu vesileyle sağlık çalışanlarına da ikramiye ve 3600 ek gösterge verilmesini bekliyoruz. Bu müjdeyi "Torba Yasa"da bekliyorduk ancak hayallerimiz gerçekleşmedi. Önümüzde bir Kurban Bayramı var, bu bayramda sağlık çalışanlarına da ikramiye verilsin istiyoruz. Memura ikramiye verilmesi ilk defa 2001 yılında Meclis’e verilen teklif ile gündeme gelmişti. Bu teklifin gerekçesi bugün de geçerlidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın “100 Günlük Eylem Planı”nda 3 milyon memura verilecek ikramiyenin de yer almasını arzuluyoruz. Özellikle sağlık çalışanları açısından hem bayram ikramiyesi verilmesi hem de 3600 ek göstergenin yükseltilmesini çok önemsiyoruz. Cansiparane bir şekilde görev yapan sağlık çalışanlarına bu iki kalemde yapılacak olan destek bayram müjdesi olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konularda sağlık çalışanlarına vereceği müjdeyi heyecanla bekliyoruz...
           Necip Taşkın
 
 
Bir polis çocuğunun burs isteği
 
“Feridun Ağabey, ben şu anda bir öğretmen adayıyım. Polis çocuğuyum. Başka ilde okumanın ne kadar masraflı olduğunu okuyan arkadaşlarımdan duyuyorum. Sizin köşenizi takip ettiğim için burs vermek isteyen olursa okumak için bana burs verecek kişi ve kurumlardan burs istiyorum. Her bir hayır sahibine duacı oluruz. İnşallah mesleğe atanınca biz de başkalarına yardımcı oluruz. Şimdiden teşekkür ederim.”
           Rumuz: “Öğretmen adayı”
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.