Ben mi çekeceğim şu dünyanın kahrını?

A -
A +
Feridun Ağabey, derdim çok büyük… Anlatabilir miyim, bilemiyorum. Soruyorum kendi kendime… Açıkça soruyorum…
Ben mi çekeceğim şu dünyanın kahrını arkadaş? Ne paradan yana şansım oldu, ne yârdan yana… Ne ustam sevdi beni, ne peşinden koştuğum sevgili… Aradığım sadece birazcık mutluluktu be!
Şöyle kimseye eyvallah etmeden dik durmaktı âlemde… Madara olduk üç kuruşluk şeyler yüzünden mahalleye… Gecelere akmak mı dersin, cep delik cepken delik… Karanlık izbe sokaklarda yaptığım bazen, tam bir serserilik…
Ah be yalan dünya… Vallahi inandım her şeyin sahte… Huzur arıyorum abicim bir lokma huzur… Bir hâlden anlayan insan evladı yok mu şu âlemde? Vardır tabii de, bana denk gelmedi!..
Her şey para mı arkadaş? Babam diyor ki:
“Bir baltaya sap olamadın oğlum!”
Annem diyor ki:
“Bu kılık kıyafetinle gözüm görmesin seni! Defol git!”
Ne zengin eniştemin kürkünü giyen ablamdan yüz buldum… Ne şimdiyle kadar, babama bile akıl veren amcamdan…
Ama mertçe söyleyeyim ki kimseye el açmak içimden gelmiyor ölsem bile acımdan…
Ben ne arıyorum biliyor musun? Olmaz olsun… En akıllı telefon, en güzel kız, en havalı dört teker hepsi senin olsun… İstemiyorum atma bana tweet… İnstagram, bilmem ne! Çekme görüntülü mesaj… Reddet bütün aramalarımı!
Ama yalvarırım, çalma hülyalarımı… Ezme içimdeki körpe duygularımı…
Görünüşe bakarak hüküm verme! Görme streç kotumu, omuzumdaki dövmeyi…
Gözlerimdeki insanlığı gör! Bre kör!
Sen… Bir de dön kendine bak istersen.
O mantı burnun bir karış havada gezerken kendini ne sanıyorsun sen?
Nezle olduğunda sen de hapşırıyorsun… Sen de acıkıyor susuyorsun… Sen de benim gibi ölüden korkuyorsun… Biliyorum bal gibi kaçıyorsun işte!
Eee! O hâlde neden kendini herkesten üstün sanıyorsun? Bir yerlerini kasıyor, etrafa hava atıyorsun…
Derdim büyük ağabey derdim büyük… Biz gençlerin hâlinden kim bir gün anlayacak bilmiyorum… Bizi bu sistem yetiştirdi... Rabbim büyük… Sonra yine görüşürüz ağabey hoşça kal! Saygılar...
           Rumuz: “Uzaklardan bir genç”
 
 
Bir çuval una zam yapan fırsatçılar var
 
Feridun Ağabey, ben Karadeniz Ekmek Fırını'nın sahibiyim. Zonguldak Çaycuma’da ikamet etmekteyim. Bugünkü yasadığımız ekonomik saldırıları çok iyi anlıyoruz. Ülkemizi çökertmeye çalışan istemediğimiz güçler haricinde içimizdeki fırsatçıların verdiği zararı sizin aracılığınızla şahsım ve sektörümüz adına şikâyet ediyorum. Bu fırsatçılara meydan bu kadar boş mu Ağabey? Bir çuval una bu dalgalanmadan dolayı gelen zam 30 liranın üzerinde. Bunun neresi normaldir? Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın ağzından çıkan her nasihati saygıyla karşılıyoruz. Ülkemiz adına desteğimiz gerekirse canımız pahasınadır ve sonsuzdur. Biz şu anda para kazanamamanın şikâyetinde değiliz. Bu fırsatçılar neden bu kadar başıboş biz bunun sebebini öğrenmek istiyoruz… Sesimizi gerekli merci ve makamlara ulaştırırsanız sevinirim. Saygılarımla...
          Lutfi Çoban-Zonguldak
 
 
 
Bayramınız mübarek olsun
 
Gazetemize ve köşemize sosyal medya aracılığıyla mesaj gönderen, telefonla arayan bütün okuyucularımızın Kurban Bayramını tebrik ediyor, ağız tadıyla sevdiklerinizle birlikte dertsiz gamsız kasavetsiz bir bayram geçirmenizi Rabbimden niyaz ediyorum. F.A.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.