Şehit Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel okulundan

A -
A +
Biz Zonguldak ili Kozlu ilçesine bağlı İhsaniye Mahallesi’nde bulunan 300 öğrencili hem ilkokul hem de ortaokul olarak hizmet veren bir okuluz. İsmimizi 1964'te Kıbrıs'ta şehit düşen Türk Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel’den aldık. Okulumuzun bulunduğu mahalle, sosyolojik olarak çoğunlukla dağılmış ve geçim sıkıntısı çeken ailelerden oluşmaktadır. Siz de takdir edersiniz ki okulumuzun fonksiyonu bu mahalle için çok önemli. Biz eğitimciler olarak elimizdeki kıt kaynaklarla çocuklarımızın çağın gerisinde kalmaması ve donanımlı bireyler olması için elimizden geleni yapıyoruz. 2023 Eğitim Vizyon Belgesi amaçları doğrultusunda öğrencilerimizi aktif hâle getirmek, çok yönlü düşünmelerini sağlamak, uygulamalı eğitim yapmak, algoritmatik ve problem çözücü düşünmelerini sağlamak amacıyla okulumuzda “Kodlama ve Akıl Oyunları” sınıfı oluşturmak istiyoruz. Bu sınıf için gerekli olan fiziki ortamı sağladık ancak ve teknik ve donanımsal olarak ihtiyaçlarımız bulunmaktadır. Sınıfımız için 15 adet bilgisayar, 15 adet akıl oyunu, 15 adet kodlama seti (Aurdino, Lego Seti, Maker Seti,) 1 adet 3D yazıcı ihtiyacımız bulunmaktadır. Bu malzemelerin temini konusunda bize yardımcı olursanız çok seviniriz. Şimdiden size çok teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz...
            Zonguldak Kozlu Cengiz Topel İlkokulu/Ortaokulu Müdürü-Osman Menteşe
 
 
Annesi öldü, kendisi ölmüş gibi yazmışlar
 
Feridun Ağabey, geçenlerde İbrahim Tatlıses’in annesinin vefatını öğrendik. Merhuma Allah’tan rahmet diliyorum. Bu vesileyle internet sitelerinde yapılan anonslara baktığımızda sol tarafta İbrahim Tatlıses’in resmi, sağ yanında “Tatlıses’ten üzücü haber, öldü” diye bir başlık görünce sandım ki İbrahim Tatlıses vefat etti. Sonra okuyunca vefat edenin annesi olduğunu öğrendim. Bu 'haber okutma' adına yapılan haber başlıklarına ve aldatmalara doğrusu çok üzülüyorum. Düşünün şöhret olduğu için bir kimsenin resmini ve ismini reyting malzemesi yapıyorlar. Annesi öldü, kendisi öldü gibi haber yapıyorlar. Bu mu habercilik, bu mu etik kural, bu mu insanlık? Konuya neresinden bakarsanız bakın baştan sona üzüntü verici… Bir de gazetemizde okudum… Bir yabancı artisti Türkiye’de bir ev hanımı gibi yayınlayıp kamuoyunda provokatörlük yapıyorlar. Bu tür art niyetli yayınları ve yayınlayanları kınıyorum, gazeteci etik ve anlayışına göre yayın yapmaya davet ediyorum.
         K. Seyfi Altuntaş-Manisa
 
 
Arzu edilen günlere adım adım...
 
Türkiye hariç! Öyle zaman ve mekânlar oluşturuldu ki sıcak savaş bölgelerinde artık ''vatan, millet'' kavramları unutuldu, unutturuldu; zihinleri ''imansızlık, kin ve çaresizlik'' kemirmeye başladı.
Türkiye hariç! Öyle fırtına, tufanlar yaşandı ki ülkelerin sınırlarında artık ''merhamet''e açılan kapılar kapalı, tarumar; beklentilere ''gönül kapıları'' açılmaz oldu.
Türkiye hariç! Öyle iç ve dış düşmanlıklar yaşandı ve yaşatılıyor ki toplum(-lar) arasında artık ''din gardaşlığı dayanışması'' bir değer olmaktan çıktı; ''gözünü oyan oyana'' senaryoları yazılıyor.
Türkiye hariç! Öyle bir derme çatma, bacakları sazdan, ahşabı abanozdan(!), çok büyük ''Orta Doğu Masası'' oluşturuldu ki davetli, davetsiz konuklar artık ''hâl-i pür melâlleri'' için masada yer kapma curcunasındalar.
Şimdi Türkiye dâhil! Orta Doğu Masası'nda ''gövde gösterisi'' başlamak üzere. Önce, masanın sazdan bacaklarını sağlama almak için birkaç rötuşluk iş var. Ardından, Türkiye dâhil, masa gösterileri.
Türkiye Başkan! Emperyalist ülkeler tarafından, ''vatan kavramı, millet dayanışması, merhamet, kardeşlik'' değerlerinin kaybettirildiği Orta Doğu ülkelerine ''vatan, millet sevdalısı Türkiye"nin ''yeniden şeref ve iade-i itibar'' kazandırmak için bir ''Başkan'' sıfatıyla Masa'ya yumruğunu vurma günleri yakın! Arzu edilen, umut dolu günlere adım adım...
           Rıdvan Üzel
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.