“Olmadığım üyelik nasıl iptal edilecek?”

A -
A +
Geçen gün; WhatsApp amblemli bir mesaj geldi:
"WhatsApp hesabınızı güncellemezseniz, bütün bilgileriniz kaybolacak" yazıyordu. Güncelle butonuna bastım. “Telefon numaranızı yukarıdaki kutuya girin” yazdı; girdim. Hemen arkasından telefonuma Turkcell’den bir mesaj geldi. “Hesabınıza 68 lira borç kaydedildi” yazdı.
Turkcell’in 850'li telefonunu aradım. Telefona çıkan eleman "üyeliğiniz gerçekleşti" dedi.
"Ne üyeliği? Ben böyle bir işlem yapmadım ki" deyince.
"Üyeliğiniz iptal edilmiştir, onaylıyor musunuz?" dedi.
“Olmadığım üyelik nasıl iptal edilecekse öyle yap" dedim. “İptal ettim” dedi.
“68 lirayı da iptal et!” dedim. “Onu yapamam” dedi.
Bunun üzerine; e-Devlet üzerinden Bilişim Teknolojileri birimine; "Tüketici merkezi" diye bir federasyona; Turkcell’in kendi web sitesine şikâyette bulundum. Ama Turkcell bu ayın faturasını göndermiş. 68 lirayı da eklemiş. Kısaca şunu söylemek istiyorum:
TURKCELL GİBİ DEV BİR KURULUŞU DOLANDIRICILAR KENDİ EMELLERİNE ALET EDİP İTİBARINI MI SARSIYORLAR ACABA? Bir de; üye olduğumuz yazılan yabancı isimli bu kuruluşun ismini internette yazınca onlarca dolandırılmış kişi ismiyle karşılaşıyoruz. Bu işin peşini bırakmayacağım. Ama okuyucularımızla da paylaşmak istedim.
            Sait Yolaçan-İstanbul
 
 
Bu konuda da hassasiyet böyleyse…
 
Feridun Ağabey, ders kitaplarında yer alan "yaratmak" kelimesi ile ilgili Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezine bir şikâyet yazıp gönderdim. Bana verilen cevap şöyleydi: (MEBİM) üzerinden başvurunuz değerlendirilmiş ve bilgi edinilmiştir. “Yaratmak” kelimesi güncel Türkçe sözlüğü “zekâ, düşünce ve hayal gücünden yararlanarak o zamana kadar görülmeyen yeni bir şey ortaya koymak, yapmak” anlamını içerdiğinden uygun olmayan bir kullanım söz konusu değildir. Ayrıca ders kitaplarıyla ilgili bundan sonra yapacağınız tespitlerinizi Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın resmî web sitesi adresi (http://ttkb.meb.gov.tr/kitap_hata_formu/)  üzerinden gerçekleştirebilirsiniz” deniyordu. Öncelikle bana cevap verildiği için teşekkür ediyorum ama soruma verilen cevapta benim yaratmanın sadece Allaha mahsus olduğuna dair bir cevap verilmemişti. Yaratmak yoktan var etmek için kullanılır. Sözlükte söylenen ise yaratılmış olan bir şeyin ortaya çıkartılmasına sebep olmaktır. Örnek olarak elektriğin mucidi Edison denilebilir mi? Edison; bunları yaratmamış, sadece yapılmasına sebep olmuştur, yani keşfetmiştir. Bunları yaratan yine Allahü teâlâdır. Millî Eğitimin bu konudaki hassasiyeti böyle ise başka da diyecek sözüm yoktur.”
            Sinan A.
 
 
“Canım yanıyor Ağabey! Yüreğim yanıyor!..”
 
Feridun Ağabey, bize “siz çocuksunuz” diyorlar ama gönlüm çoktan ihtiyarladı… On yedisine girerken sevdim ağabey… Kimselere ne ettim bilemiyorum yirmiye gelmeden ayırdılar bizi birbirimizden… Seneler geçti… Aldılar onu benden beni ondan… Hâlen unutamadım unutamıyorum… Her gün güneş doğarken rüyalar bitsin istemiyorum… Her akşamüstü, güneş batarken "Ah, bizi ayıranlar sevgi nedir bir bilselerdi ne olurdu" diye hayıflanıyorum … Unutamıyorum ağabey… Unutamıyorum… Geçenlerde haber aldım bir uzak yakınından… Dediler evlendirmişler… Onu seven sevmiş artık… Ona mutluluk diledim içimden ama kalbime ne dileyeyim ağabey? Şimdi hasrete bir de çaresizlik eklendi… Onu unutmak ancak kalbimin durmasıyla mümkün… Neydi benim derdim… Nerden gördüm… Niye sevdim Ağabey… Öyle bir sevgi ki ah ederken ciğerim sökülüyor… Diyorlar ki “unut gitsin!” Ah kolay mı unutmak? Unutamıyorum… Artık dönüp gelecek sevdiğim de yok… Canım yanıyor Ağabey canım…
             Rumuz: “Gülabi”-Tokat
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.