"Polis Haftası"nda Bursa İl Emniyet Müdürümüze teşekkürler

A -
A +
Bugün Polis Haftası münasebetiyle bir ay kadar önce yapılan çok anlamlı ve çok şık bir ziyaretten söz edeceğiz… Basında yer alan haberde o gün Bursa Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi'nde yaşayan Yunus Arif Emre Çelebi isimli spastik engelli gencimiz emniyet mensubu bir tanıdığından, mesleğe olan tutkusundan dolayı cüzdanında taşımak için polis rozeti ister. Çelebi'nin bu isteğini geri çevirmeyen polis, ona bir rozet hediye eder. Bu rozeti bulundurmanın suç olduğunu düşünen ve izinsiz taşımayı içine sindiremeyen Çelebi, elektronik posta yoluyla Bursa Emniyet Müdürlüğüne ulaşır. Yunus Arif Emre Çelebi, gönderdiği elektronik postada, vatanı ve milleti adına çalışmak için polis olmayı hayal ettiğini, zaman zaman polis okuluna giderek eğitimleri izlediğini ve bunu yaparken engelli olduğunu unuttuğunu belirtir. Dışarıda kullanmamak kaydıyla cüzdanında polis rozeti taşımayı çok istediğini, bunu yaparsa hayalinin yarısının gerçek olacağını aktarır ve bu rozeti ömür boyu saklayacağını ve bu durumdan İl Emniyet Müdürü Osman Ak'ın da bilgisinin olmasını arzu ettiğini yazar. Söz konusu elektronik postanın kendisine ulaştırılmasının ardından Ak, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerine, Çelebi'nin hayalinin gerçekleştirilmesi için gerekli çalışmanın yapılması talimatını verir. Ekipler de genç için polis rozeti ve Bursa Emniyet Müdürlüğü arması bulunan plaket ile çeşitli hediyeler hazırlar. Sürpriz ziyarete Değerli İl Emniyet Müdürü Osman Ak, rozeti vermek için Çelebi'nin yaşadığı eve gider. Çok sevinen gence iltifatlarda bulunan il müdürü ona polis üniforması giydirir ve bir plaket verir. Kendisine rozet taşımakla ilgili hayallerini ve kaygılarını anlatan gence "Sen artık bu saatten sonra fahri polissin. O rozeti şerefle, zevkle taşıyabilirsin. Rozetini göğsünü gere gere gösterebilirsin" der. Bir şiir kitabı da bulunan Çelebi, bu eserini imzalayıp İl Emniyet Müdürü Osman Ak'a verir.
Ak ise gencin annesine yazdığı şiiri orada sesli bir şekilde okur 10 Nisan Polis Haftası etkinliklerinde birlikte okumak üzere polislikle ilgili şiir yazmasını ister. Ziyarette, oğlunun mutluluğu karşısında zaman zaman gözleri dolan anne Necla Çelebi de "Anlatamıyorum, bizim için çok güzel bir duygu. Oğlum beni bugün yine duygulandırdı. Onunla gerçekten gurur duyuyorum. Çok mutluyum. Çok şaşırdık, çok gururlandık. Emeği geçen herkese ayrı ayrı çok teşekkür ederim" der.
Biz de bu vesileyle, Yunus Emre Çelebi isimli gencimizin hayalini gerçekleştiren yüreği insan sevgisiyle dolu Bursa İl Emniyet Müdürümüz Osman Ak beyefendiye Polis Haftası vesilesiyle en içten duygularla teşekkür ediyoruz. (F.A.)
 
 
Polislerimizin polis günü vesilesiyle istekleri
 
Türk Polis Teşkilatımızın 174’üncü kuruluş yıl dönümü, 10 Nisan'da çeşitli etkinlikler ile kutlanacak.
Ancak, bu teşkilatın çalışan ve emekli mensupları polis gününde çok dertli… Bu vesileyle Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan başlıca taleplerimizin çözüme kavuşturulmasını arz ediyoruz.
* İçişleri Bakanlığı bünyesinde Jandarma ile omuz omuza birlikte halkın huzur ve güvenliğini sağlamak için görev yapan polislere de "eşit işe eşit ücret" ilkesi uyarınca, Jandarma personeline 1995 yılından beri verilen 3600 Ek Gösterge hakkı tahsil farkı gözetilmeksizin verilmesini.
* Polislerin de acil durumlar dışında diğer devlet memurları gibi günde 8 saat mesai düzenine göre çalışmasını. Çalışan polislerin fazla mesai ücretinin diğer devlet memurlarına ödendiği gibi saat başı ücret üzerinden ödenmesini.
* Çalışan polislerin aldıkları Emniyet Hizmetleri Tazminatının %50’si emekli olunca maaşına yansıtılmasını.
* Çalışan memurlara ödenen Aile ve Çocuk Yardımı Ödeneği memur emeklilerine de aynen ödenmesini.
* Polislerin sosyalleşmesi için yurt genelinde Polis Evi sayılarının artırılmasını. 
* Emniyet teşkilatının amir ihtiyacının (komiser yardımcısı) sadece çalışan polis memurları arasından sınavla seçilerek karşılanmasını. 
* Polis Disiplin Tüzüğünün güncellenmesini. 
* Çalışan ve emekli polisler arasında yaşanan intihar vakalarının araştırılması amacıyla TBMM'de araştırma komisyonu ihdas edilmesini arz ederiz.
             Halis Kahraman-Türkiye Polis Emeklileri Derneği Üyesi/İSTANBUL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.