Hırka-i şerif görevlilerine bir çağrı

A -
A +
Her yıl ramazan ayında yaptığımız ziyaretlerde hoş olmayan durumları kaç defa dile getirdik. Bu ziyaretlerde Habibullah aşkıyla gelen vatandaşa, bazı görevlilerin tedbir alıyoruz diyerek âdeta potansiyel suçlu gibi davranması hiç hoş olmuyor. 10 Mayıs 2019 günü ziyarete açılması beklenen Hırka-i şerif organizasyonu yapanlara açılış öncesi bir çağrıda bulunmak istiyorum. Ziyaretçilerin pişman olmadan, azarlanmadan, itilip kalkılmadan hasretliklerini gidermeleri için çaba harcamanızı istiyoruz. Hırka-i şerif ziyaretçileri Peygamber sevdalısıdır. Kutlu misafirdir. Misafire hoş davranılmalıdır. Yakın ya da uzak ziyarete gelenler heyecanlıdır. Bu heyecanları mazur görülmelidir. Tanıdıklarına izin verildiği gibi herkese fotoğraf çekme izni verilmelidir. Kimseye ayrımcılık yapılmamalıdır. Cami içine gelenlere o uhrevi havayı solumaya fırsat vermeden görevliler "geç geç, çabuk olun, oyalanmayalım" gibi söylemlerde bulunmamalıdır.
Hiçbir görevli ziyaretçinin koluna asılamaz, çekiştiremez, nizama sokamaz. O görevliler kendilerini bodyguard sanmamalıdır. Mülayim olmalıdır. Vatandaş yakından uzaktan gelmiş. Gönlünde sevdası. Elindeki cep telefonu ile bir iki kare alacak. Hatıra olarak, ailesine, torununa, sevdiklerine gösterecek bu sizi rahatsız etmemelidir. Son sözümüz, eğer bu organizasyonu yapamıyor da ziyaretçiden korkuyorsanız teşhir etmezsiniz olur biter. Ziyaretçiye eziyet etmeyin eziyet edenlere izin vermeyin.
Erol Kara – İstanbul
***
Otuz yıllık öğretmenin feryadı!
“30 yıllık öğretmenim. Çalıştığım meslek lisesinde öğrencilerin yarısından fazlası düzenli sigara içiyor. Veliler konu hakkında yeterli duyarlılığa sahip değil, ne desek, ne anlatsak faydasız.
Okulun karşısında bulunan "bakkal türü" yerler tek tek sigara satmaktan utanmıyor. Üç kuruş kazanmak için çocukları zehirliyorlar. Nerede üretildiği belli olmayan, her türlü kanserojen maddeyi ihtiva eden tütünlerden sarılan sigaraların paketi 3,5 - 4 TL’ye aleni biçimde satılıyor.
Öğrenciler günlük harçlıklarını bir araya getirerek ucuz sigaraları alıyorlar. Okulun her bölgesinde gizlice sigara içilmekte... Öğretmenler olarak çare üretemiyoruz. Sigara satışlarına daha yüksek vergi, daha sıkı kontrol, daha çok yaptırım yapılsın istiyoruz ama bu da çare mi onu da bilmiyorum. 82 milyonluk kitlenin 22 milyonunun sigara içtiği ifade ediliyor. Bu rakamın çok daha yüksek olduğunu tahmin ediyorum. Asgari ücretle geçinmeye çalışan ailelerin liseye giden çocuklarının yarıdan çoğu sigara içiyor. 3-5 binlik telefonları elinden düşürmüyor. Marka ayakkabılar giyiyor. MEB bu konuda daha kalıcı ve sonuç elde edici çözümler getirmelidir. Özellikle liselerde sigara çok yaygınlaştı.
Rumuz: “E.A – Ankara”
***
Ölülerinin hayrına bir kere daha yer ver
“Hayırlı ramazanlar Feridun Ağabey, ben Erzurum’dan yazıyorum. Abi 28 Ocak tarihinde yazıma yer verdiğinizde Valilik yayından sonra toplantıya çağırdı. Beni sosyal yardımlaşmaya yönlendirdiler. Yeniden dilekçe yazdırdılar. Kuruldan 500 lira yardım uygun görüldü. Onu da bana para verdiği için yüz çeviren el borçlarına verdim. Banka icralık etmiyor, emekli aylığıma el koyuyor. İtiraz ettim. Aylığımı oradan aldığım için yapabiliyorlarmış. 5 aydır 1.200 lira avans harici beş kuruş verilmedi. Ev sahibim önceden kirasını düzgün ödediğim için bu durumda eşyalarımı sokağa atmadı. Konuyu fark eden muhterem, iki üç sefer cebinden harçlık verdi. Benim durumumu Adnan Menderes Mahallesi Muhtarı Sadullah Bey de da biliyor. Diyorum ki inşallah ramazan ayında fitre ve zekât vermek isteyenler olursa bu mübarek ayın hürmetine rahatlarım. Size ulaşmak isteyen olursa telefon numaramı da gönderdim. Abi bana ölülerinin hayrına bir kere daha yer ver.”
Ünal Kara – Erzurum 
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.