İETT bu kötü planlamayı bitirecek mi?

A -
A +
Feridun Ağabey, ben Kayaşehir 13. Bölge'de oturuyorum. Fatih Terim Stadyumunun yanında yer alan İETT son durağı bir süre önce 11. Bölge'ye taşındı. Açıkçası bölge sakinleri olarak çok sevindik. “Binlerce insanın problemine çözüm olacak” diye baktık. Ne var ki güzergâhtaki plansızlıktan dolayı bu durumun kimseye bir faydasının olmadığını görüp üzüldük. Maalesef otobüsler yerleşim birimlerinden değil, Başakşehir Stadyumu ile 11. Bölge arasındaki boş araziden gidip geliyor. Boşu boşuna yakıt ve zaman harcanıyor. Bunun yerine otobüsler 13 ve 14. Bölge'den geçse, 14. Bölge'nin doğusuna yapılan yeni viyadüğü takip edip Oyakkent'in yanından Stadyum'a ulaşsa hem binlerce vatandaşın derdine derman olacak hem de otobüsler yolcusuz kalmayacak. Ayrıca böyle bir düzenlemeden 11, 12, 13, 14, 24, 18, 19. Bölgede oturanlar da faydalanacaktır. Bu, çok zor bir şey değil.
Sizin vasıtanızla İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İETT yetkililerine sesleniyorum: Planlamanızda öncelik vatandaş ise teklif ettiğimiz en ideal güzergâhtır. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylarına da maksat oy toplamak ise yaklaşan seçimde en ideal hizmet bu olacaktır diye düşünüyorum. Saygılarımla.
            Abdullah Demir/Başakşehir
 
 
Tarih tekerrür ediyor ama ders alan var mı?
 
Milletçe birlik olarak bölünmeden durulursa, kendimizi koruyabiliriz. Çanakkale harbini hatırlayalım, iman birliği ile o zamanlar Osmanlının bir vilayeti olan Orta Doğu’dan gelen Suriyeli, Iraklı din kardeşlerimiz ile bizi biz yapan bu coğrafyanın insanlarıyla Çanakkale’yi savunup yedi düvele karşı istiklal mücadelemizi kazandık.
Biz hâlen devlet olarak Asya grubu içinde yer almak istiyoruz. Menfaatlerimiz ve şartlar bizi buna zorluyor. Bunun için Rusya, Çin ve İran ile münasebetlerimizi geliştiriyoruz. Düzelebilecek aksaklıkları bahane ederek ülkemizi tehlikeye atmayalım. Yolsuzluk yapandan bir gün hesabını sorarız ama bölünüp parçalanırsak ve emperyalist devletlerin emellerine ulaşmalarına sebep olursak büyük felaketlere maruz kalırız. Eski ABD siyasetçisi olan Henry Kissinger diyor ki:
“Bizim başarılı olmamızın birinci sebebi, vatan hainlerini yaşatmayız. İkincisi ise ele geçirmeyi planladığımız ülkenin vatan hainlerini besler ve koruruz. Onları işbaşına getirip, istediklerimizi yaptırırız.” Tarih tekerrür ediyor ama ders alan yok. Okuduğum izlediğim haberler ve yazılardan etkilenerek ben de derdimi bu şekilde kaleme aldım ve bu yazı okunsun istedim...
            Mustafa Beşdere
 
 
Garanti Bankası'na açık mektup
 
Feridun Ağabey, Garanti Bankasına sizin aracılığınızla açık mektubumu iletmek istiyorum. Kredi kartı yıllık aidatı yasal değildir. 19.04.2019 günü hesabımdan 144 TL kredi kartı aidatı çekmişsiniz. Milyonlarca insandan bu kadar para aldıysanız kasalarınız dolup taşmıştır. Büyük başarı. Bankacılığın yüz akısınız (?) El insaf... Müşterilerinizden son 20 yılda kestiğiniz aidatları da geri ödeyiniz. Sizlere 6 ay önce dilekçe yazdım. “Yasa çıkmadı henüz” deyip ödeme yapmadınız. Soruyorum: Bu paralar helâl mi? Müşterilerinize değer vermenizi istiyorum.
            Ali Özdemir-Zonguldak
 
 
Birbirinize karşı dürüst olun yeter
 
“Gençlerin neden evlenmek istemediğiyle ilgili yazınızı okudum. Aslında her şeyi tam açıklamak gerekirse gençlerin korkusu yerindedir bence. Çünkü evlenmek isteyen gençlere ailesi yardımcı olmuyor. Çevresi yardımcı olmuyor. Devlet yardımcı olmuyor. Sorduğunuzda hepsi kendine göre yardımcı oluyorlar ama problemlerimizi anlamaktan çok uzak hepsi. Biz gençler olarak birbirimizi tanımaya birbirimizi anlamaya fırsat bulamıyoruz. Ya tesadüfler bizi bir araya getiriyor ya eş dost akraba ilişkileri. Sonra da huyu huyuna suyu suyuna uymayan binlerce genç evliliğin ilk gününden itibaren ya pişmanlık içinde kıvranıyor ya birbirine uyum sağlamak için debeleniyor ve en acısı da öz güveni kırılıyor. Dünyaya küsenler belki ileride problemleri en aza indirerek hayatını devam ettirebilirken bunu başaramayan kimseler evliliklerinde büyük pişmanlıklar ve hüsranlar yaşıyorlar. Bence tek çare, evlatlarınıza karşı dürüst olun… Evlat olarak da anne babanıza karşı dürüst olun… Ne istediğinizi ne istemediğinizi söyleyin… Hem kendinizi hem bir başkasını yakmayın.”
          Semra Süreyya İlhan-Ankara
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.