Onu neden unutamıyorum neden?

A -
A +
“Feridun Ağabey gerçekten bir tanımlama getiremiyorum. Hayatımdan çıkardığım hâlde onu nasıl unutamıyorum bunu anlayamıyorum ve anlatamıyorum. Ona değer verdiğim için mi onu unutamıyorum, ona harcadığım emeklerime mi üzüldüğüm için unutamıyorum? Onunla yaşadığım anları mı unutamıyorum? Niye unutamıyorum? Niçin aramız açıldı niçin böyle birbirimizden uzak kaldık ve niçin bir daha görüşmeyecek derecede farklı dünyaların olduk buna mı kafam takılıyor bilemiyorum… Sonuçta adına ne derseniz deyin, unutamıyorum… Niye? Unutmamak bana artık ıstırap vermeye başladı. Onu hayatımdan çıkardım derken yoksa kendi kendimi mi kandırıyorum diyorum bazen… Çünkü adı bir yerde geçse onunla ilgisiz biri de olsa o adı duyduğumda yüreğim bir hoş oluyor… Ona benzer birini gördüğümde yüreğim hop yerinden çıkacak gibi oluyor… Resimlerimize anılarımıza baktığımda hıçkırıklara kapılmamak için kendimi zor tutuyorum. İyi de abi ben ne yapacağım? Nasıl unutacağım? Unutamayacaksam nasıl olacak da tekrar ona kavuşacağım? Bu dert ile ne kadar yaşayacağım?”
         M. K. Erkan-İstanbul
 
 
 
 
Futbola giden paraları sormak hakkımız değil mi?
 
 
Bu soruyu iki sene öncesinde 20 Ağustos 2017 tarihinde “Boluspor Hangi Sorunumuzu Çözdü” başlıklı amatör bir yazı yazmıştım. Epey saldırıya (mobbing) hakarete maruz kaldım. Aradan 2 yıl geçmesine rağmen sorularıma cevap bulamadım.
19 Ekim 2019 günü 1. lig puan durumuna baktım. Harcanan onca paraya rağmen Boluspor'un başarı seviyesini görünce bir kez daha kahroldum.
Onu neden unutamıyorum neden?
Sorularımı kısaca tekrar sormak istiyorum.
1. Boluspor kurulduğu günden bu yana Bolu halkının kaç milyon dolarını harcamıştır?
2. Harcanan bunca paraya rağmen Bolu’nun ekonomisi ne kadar ileri gitmiştir?
3. Haftada 90 dakikalık bir karşılaşma için harcanan paralar tarıma, sanayiye, turizme, eğitime harcansa idi dünyanın incisi bir şehir olur muyduk?
4. Boluspora bu kadar bütçe ayırmak doğru mudur?
5. Bolu halkının hangi gelirleri Boluspor için harcanmaktadır (2019 yılı itibarıyla)
6. Spor sadece futboldan mı ibarettir? Bolusporun başka hangi branşlara katkısı vardır?
7. Boluspor'un olması ya da olmaması Bolu’ya bir şey kazandırmakta mıdır?
8. Kulüp kurulduğundan bu yana kaç yabancı oyuncuya toplam kaç milyon dolar ödenmiştir?
Bu sorulara yine cevap alacağımı sanmıyorum. Ancak yine de yazayım dedim…
          Ali Özdemir
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.