Halk Sigorta Genel Müdürlüğüne durumunuzu ilettik

A -
A +
 
“Feridun Ağabey, annemiz Hacer Fidan (17578564520) geçtiğimiz ocak ayında vefat etmiştir Annemizin Gönen Halk Bankasından kullanmış olduğu iki ayrı tüketici kredisi bulunmaktadır. Kredi kullandıran Gönen Halk Bankası, sigortacı ise aynı bankanın kuruluşu HALK SİGORTA’dır.
20 Ocak 2020 vefat tarihi sonrasında bankadan gerekli işlemler başlatılmış, detaylı ölüm raporu sunulmuştur. Sonrasında da HALK SİGORTA tarafından istenen belgeler tam da istendiği gibi Halk Bankası Gönen Şubesi kanalıyla 17.02.2020 tarihinde kuruma iletilmiştir.
Halk Sigorta’dan biz mirasçılara doğrudan yazılı ve/veya e-Posta olarak açıklama yapılmamış, iletişim devamlı şekilde Banka Şubesi ve aynı yetkili personel aracılığıyla sürdürülmüştür. Bazı gecikmeler de bu yüzdendir.
Halk Sigorta şirketi tarafından kullandırılan iki kredinin karşılanması talebimiz reddedilmiştir.
Sonradan yine banka kanalıyla yaptığımız (11.03.2020) itiraz sonrası kredilerden birincisi çözüme kavuşmuş ise 29.08.2019 tarihli diğer kredi hem de İKİ KEZ SİGORTA EDİLMESİNE RAĞMEN bir türlü çözüme kavuşturulamamıştır. Aynı kredi biri 36 aylık, biri de ilk bir yılı kapsayacak şekilde iki kez sigorta edildiği bilgisi BANKA tarafından bize ifade edilmiştir.
İtirazımız e-Posta olarak tekrarlansa da maalesef yetkili veya konunun çözümü noktasında ilgilisine ulaşmadan RET cevabıyla geri gönderilmektedir. Halk Sigorta nezdinde derdimizi anlatacak, bizi dinleyecek bir yetkili ile hiçbir görüşme imkânı da elde edemedik. Uygun bir tavsiyede bulunabileceğiniz ümidiyle 1981 yılından bu yana takipçisi olduğum TÜRKİYE gazetesine yani sizlere başvuru ihtiyacı doğmuştur. Saygılarımla bilgilerinize sunarım” diyen değerli okuyucumuz, Balıkesir Gönen’den Hasan Fidan Bey, durumunuzu Halk Sigorta Genel Müdürlüğümüze köşemizden ilettik. Müdürlüğümüzün en kısa sürede sorunu inceleyeceğine ve olumlu bir sonuca kavuşturacağına inancımız tam olup hasan.fidanfb@gmail.com mail adresinizi de buradan bildiriyor, sonuç hakkında bizi bilgilendirdiğinizde yine buradan yetkililere sizin ve okuyucularımız adına teşekkür edeceğimizi bildiriyoruz... Bu vesileyle annenize Allah’tan rahmet size ve yakınlarına tekrar baş sağlığı diliyoruz. (F.A.)
 
 
Nesibe Teyze'yi yakınlarına kim kavuşturabilir?
 
“Merhaba, bizim Nesibe isminde 80 yaşında yalnız yaşayan, hiç evlenmemiş bir komşumuz var. Kendisi kız kardeşinin ve kardeşinin onu dışladıklarını ve yeğenleriyle görüştürmediklerini söylüyor. Hayatta en çok istediği şey yeğenleriyle tanışmak... Bunun için birçok yola başvurmuş ama sonuç alamamış. Bize bir gün bir Türkiye gazetesi ile geldi ve bizden o gazetedeki yazarlarla kendisini görüştürmemizi istedi. Sizin ona yardımcı olabileceğinizi düşünüyor.
Elinde yeğenlerinin isimleri ve yaşadıkları muhitler ve belki bizim bilmediğimiz bazı malumatlar var... Nesibe Teyze çaresiz ve yardıma muhtaç bir insan… Çevresinde ona yardımcı olan kimse yok. Son çare bizden bu yardımı istedi. Onun çaresizliği, ne kadar umutsuz bir vaka da olsa bizi ona yardımcı olmak için bir şeyler yapmaya yönlendiriyor. Elinizden gelen bir şey veya yönlendirebileceğiniz bir mercii varsa Nesibe Teyze'ye yardımcı olabilirseniz çok sevinecektir” diyen İstanbul’dan Ekrem E. isimli okuyucumuz; bizi gazeteden Nesibe Teyze'nin yeğenleri veya kardeşleri okuyor ise onlara bu mesajı iletmiş olalım. Bunun dışında konu Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ilgili birimlerine ulaştırılırsa bu konuda size yardımcı olabileceklerini ümit ediyoruz.
 
 
Atama bekleyen Fizik Tedavi Teknikerleri...
 
“Bizler atama bekleyen 30 bin Fizik Tedavi Teknikeriyiz. 2018-2020 alımlarında 86 puanla açıkta kalarak mağdur olduk. Bunun en önemli sebebi ise yerimize çalıştırılan diğer sağlık personelleri. Hâlbuki yasa çok açık. 1219 Sayılı Kanun'un Ek 13. maddesinin son fıkrasını konuyla ilgili olanlar biri. Bu hüküm gereği çalışamazlar. Şehir hastanelerinde taşeronlar yüzünden bizlere kadro ayrılmadı. Bunun en net örneği Ankara Şehir Hastanesine sadece 1 kişinin atanmasıdır. Kamu hastanelerinde yerimize hemşire, ebe ve diğer sağlık personelleri çalıştırılmaktadır. Bu da bölümümüzün istihdamını kısıtlamaktadır. Başhekimlerin istemesi üzerine personel alınırmış! Acaba başhekim benim yıllarımı verdiğimi biliyor mu? Ya da devlet hastanelerinde fizik tedavide 55-60 puanla yerimize çalıştırılan lise mezunlarından haberi var mı?..
Sorun sadece bununla da kalmamış bazı hastalar yanlış tedavi sonucunda zarar dahi görmüştür. Bizler hem hastalarımızın sağlığı hem de kendi istihdamımız için bakanlığın bu yanlıştan dönmesini ve Covid-19 nedeni ile hemşirelerin fizik tedavi ünitelerinden çekilip kendi alanlarında çalışmalarını istiyoruz. Böylelikle bakanlık, var olan hemşire açığını bu şekilde giderirken bizleri de yok saymayıp 2020 alımlarında adil bir alım yapabilir. 2020 alımlarında Fizik Tedavi Teknikerleri olarak 2000 kadro istiyoruz. Lise mezunlarını çekerseniz inanın bu rakam az bile gelecek. Zira her Elektroterapideki 7 çalışandan 6 lise mezunu hemşire (ki elektroterpi ile alakasız) biri ise teknikerdir. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.”
     Merve Dikec
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.