Ev kredi kampanyası ve fırsatçılar hakkında

A -
A +
“Feridun Ağabey devletin başlattığı kampanya sebebiyle çevremizde uygun krediyle bir ev bakayım” dedim, baktım ki çevremde daha önce 200 bin lira olan daire fiyatları 250- 300 bin liraya çıkmış. Çok üzüldüm. Bu fırsatçılık değil mi? Biz ne yapacağız? Ev alamayacak mıyız? Bir ev sahibi olma konusunda devletin verdiği bu imkânı böylesi fırsatçılığa çevirmek hiç yakışık alıyor mu?” diyen İstanbul’dan “vatandaş” rumuzlu okuyucumuza bu konuda dairelerine olduğundan fazla fiyat biçenler kendi tercihidir. Ancak siz kredi almak için bankaya müracaat ettiğinizde, banka zaten sizden öncelikle almak istediğiniz dairenin tapusunu görmek istemektedir. Tapu geldikten sonra o daireyi size ipotek edeceği için daireye bilirkişi gönderip dairenin rayiç fiyatı ne kadar tutar onu belirleyecektir. Bilirkişinin vereceği fiyat mal sahibinin biçtiği fiyata göre değil binanın yaşına çevresine yapılış şekline konforuna, malzemesine vb. bakılarak değerlendirilmektedir. Bu değerlendirme sonunda daireye verilen değer üzerinden banka size kredi çıkartacaktır. Bu ne demektir? Dairesine olduğundan fazla fiyat biçerek kampanyadan faydalanmak isteyenler satış amaçlarına ulaşamayacaktır. Bu bakımdan kampanyadan faydalanmak isteyenlere dairesini satmak isteyenler “nasıl olsa bir furya var” diyerek üç lirayı beş lira olarak gösterirlerse karşılarında banka bilirkişisini bulacaklardır… Merak etmeyin”
 
 
Türk Telekom arızasıyla ilgilidir
 
“Feridun Ağabey, biz Afyonkarahisar ilinin Başmakçı ilçesinde yaşıyoruz. İlçemiz Fatih Mahallesinde bir aydır internet arızalı ve internetimiz yok. Birçok defa aradık sonuç alamadık. Okula giden çocuklar da internet olmadığı için dersleri takip edemiyorlar. Konuyu sizin aracılığınızla Türk Telekom yetkililerine iletiyor acil yardımları ve ilginiz için şimdiden teşekkür ediyoruz” diyor Başmakçı’dan değerli okuyucumuz Mehmet Özaydın. Bu vesileyle yetkililerimizin büyük bir gayret içerisinde yurdun dört bir yanında internet sağlamaya çalıştıklarına yürekten inanıyoruz. Bunun yanında bu vesileyle kendilerine “biz bize yeteriz” çağrısı kapsamında en azından evinde öğrenci olan abonelerinizin internet ücretlerinde indirim yapmak veya ödeyemeyenlere bir kolaylık sağlamak konusunda da bir jest bekliyoruz ve bu konuda Türk Telekom’a inanıyor ve güveniyoruz. F. A.
 
 
Gelinlik giymeden gelin olmak ayıp mı?
 
Bir resmi kurumda memur olarak çalışıyorum. Otuz iki yaşındayım ve evlenmek üzere anlaştığım bir arkadaşım var. Ben evleneceğim kocamın fazla masrafa girmesini istemiyorum. Gelinlik almaya kalksam en az üç dört bin lira, salın tutmaya kalksam bir o kadar para. Diyorum ki anneme “Bembeyaz tüllerle süslü elbiseler var. Böyle bir elbise ile de gelin olabilirim. Nikâhımızı aile dostları arasında kıyarız. Evelenecek olan ikimiziz ama kocamın ailesi fazla da hali vakti yerinde olan insanlar değil. Onlara bir de bu yok zamanda elli altmış bin lira düğün masrafı niye yükleyeyim?” Ama annem öz annem bunu kabul etmiyor. “Hayır, ben kızımı anıyla şanıyla gelin etmeden evden çıkartmam!” diyor. Bu nasıl bir ruh hali anlamıyorum? Biz başkalarına görünmek için borcun altına niye girelim? Gücümüz neye yeterse onunla niye iktifa etmeyelim. Ben anneme laf anlatamıyorum ama bu vesileyle diğer annelere sesleniyorum. Sizin çevrenize desinler duysunlar ne derler gibi duygularınız için bizim evliliklerimiz sıkıntıya girmesin ne olur? Gençlerin düğününe değil gönlüne kulak verin ne olur… Ben evleneceğim, hem de gelinliksiz evleneceğim. Kocama da düğün masrafı yaptırıp onlara ekonomik yük yükletmeyeceğim. Gelinlik giymeden gelin olmak ayıp mı?”
           Rumuz “sevgi” Fatih – İstanbul
 
 
Dileğinizi yetkililere ilettik
 
“Sayın Feridun Ağabey, İhlas Kuzuluk Kaplıcalarında Devre mülk sahibiyim. 2020 yılına ait 800 TL aidatını Mart ayında yatırdım. Ama yasaklar sebebiyle tatile gidemedim. Telefon ile yaptığım görüşmeden de netice alamadım. Benim gibi bazı kişiler aidatlarını yatırmış bazıları yatırmamış. Ne olacak bizim halimiz? Bu durumda paramızın iadesi mi söz konusu olacak veya gelecek seneki aidata mahsup mu edecekler? Bu konuda bize bir bilgi verilebilir mi? İlginize teşekkür ederim. Saygılarımla” diyen Denizli Pamukkale’den Necdet Eldemir isimli okuyucumuz, dileğinizi İhlas Kuzuluk Kaplıca yetkililerine mail yoluyla ilettik. En kısa sürede size dönüş yapacaklarını ümit ediyoruz.”
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.