Liraları büyük kuruşları yok gibi yazan iki pazarcı!

A -
A +
Muhterem Feridun Ağabey, inşallah sıhhat ve afiyettesinizdir. Yazılarımız ses getirmeye başladı. Gönderdiğim tüm yazıları yayınladınız teşekkür ederim. Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) "İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır" buyurmuşlar. Mümin nemelazımcı olmaz çevresinde olup bitene duyarlıdır. Dualarınızı bekler çalışmalarınızda muvaffakiyetler niyaz ederim.
Bir derdimizi de yine sizin aracılığınız ile Bağcılar Belediye Başkanlığı’na iletmek isterim. Bu hafta "Bağcılar Pazartesi Pazarı"na gittim. Diğer dürüst pazarcılarımızı tenzih ederek iki yerde ayrı ayrı şahit olduğum hileli satışı arz ediyorum. Etikete 2 (iki) Türk lirası büyük 95 (Doksan Beş) kuruşu görünmeyecek şekilde küçük yazmışlar. Diğeri de 4 (Dört) Türk lirası büyük 95 (Doksan beş) kuruş küçük yazmış. Seçip alıp tarttırıyorsun ödemeye gelince yüksek çıkıyor. Lütfen etiketlerin fiyat büyüklükleri aynı olsun vatandaşlar bu mağduriyeti yaşamasın, zabıtamız bu kontrolü takip ederse sevinirim. Düşüncelerimin değerlendirilerek gereğinin yapılmasını arz ederim. Saygılarımla...
      Musa İshakoğlu
 
 
   Basın danışmanından açıklama:
“Sorumluluk İBB ve BEDAŞ’a aittir”
 
Feridun Ağabey merhaba, 15.09.2021 Çarşamba günü yayınladığınız köşe yazınızda Başakşehir Belediyesi’ne dair görüşlerinize ilişkin bilgilendirme metni şu şekildedir;
1) Başakşehir Sular Vadisinde Başakşehir Belediye Nikâh Salonunun 150 metre aşağısında bir üst geçit var. Bu üst geçidin ayakları vadinin içerisindedir. Bu geçidin bir tarafının yağmur pimaşları yoktur. Yağan yağmurlar köprünün ayaklarından aşağıda göllenmektedir. Yağmur alan ayağın betonları parçalanmış dökülmüş demirleri paslanmış dışarı çıkmıştır; tablası da berbat durumdadır. 6 aydır defalarca Büyükşehir’e bildirmeme rağmen bir gelişme olmamıştır.
Bahsi geçen viyadük İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmıştır. Bakımları da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğuna aittir.
2) İkitelli Atatürk Bulvarından başlayıp tepedeki Garanti Bankasının sağından aşağıya inen 2720 Sokak Başakşehir 2, 3, 4 ve 5’inci etap İSTOÇ altındaki kavşaktan 4’üncü etap Shell’i geçtikten sonra Reşat Nuri Gültekin Caddesi başlangıcına kadar. OYAK Kentin kavşağından başlayıp Atilla Caddesinden Kayaşehir sapağına kadar bu yerlerde aydınlatma direkleri var ama aylardır lambalar yanmıyor yollar çok karanlık.
3) Yine 4’üncü etap Shell’den Başakşehir’e giderken 3’üncü sinyalizasyon ışığının orası (Yolun Gidişli Gelişli teke düştüğü yer) zifiri karanlık. Aydınlatma direklerinin konulması yaklaşık 2 yıldır elektrik kurumuna belediyeye kara yollarına belirtmemize rağmen bir gelişme olmadı. Buraya lütfen aydınlatma direklerinin yapılması gerekiyor…
4) Yine Başakşehir Reşat Nuri Gültekin Caddesinde akşam olmadan yaklaşık bir buçuk iki saat önce yanıyor. Lütfen gerekli ayarlamaları yapın boşuna yanmasın.
5) Avcılar gişelerinden çıktıktan sonra Haramidere’ye kadar olan kısım (Avcılar-Haramidere bağlantısı) aydınlatma lambaları yanmıyor.
6) Hadımköy gişelerinden çıktıktan sonra TÜYAP’a kadar olan kısımda aydınlatma lambaları yanmıyor. Bu konuları ilgili Büyükşehir ve Başakşehir Belediyelerine, Elektrik Kurumu ve Karayollarına defalarca bildirmemize rağmen bir gelişme olmamıştır. Bahsi geçen konuların sorumluluğu BEDAŞ’a aittir. Düşüncelerimin değerlendirilerek gereğinin yapılmasını arz ederim. Saygılarımla...
       Necip Fazıl Ergüt-Başakşehir Belediyesi Basın Danışmanı
 
 
Ambarlı Liman Yolu'nda illa bir facia mı yaşanması lazım!
 
Feridun Ağabey, merhaba, Ambarlı Limanı'ndan Haramidere istikametine giden yolu kullanmayıp limana gelen yolda akan trafiğe rağmen tersten girip Yakuplu, Kavaklı istikametine dönmeye çalışan yüzlerce araç faciaya davetiye çıkarıyor! Hem kendilerinin, hem de normal istikametinde gelen araçların can güvenliğini tehlikeye atıyorlar. Trafikte ters yönde gitmenin cezası 1339 TL. Trafik ekipleri ısrarla ve sabırla burayı kontrol altına alsalar bu şuursuz eylem son bulur. Kesin çözüm ise buraya plakaya otomatik ceza kesen EDS kurulmasıdır.
Türkiye’nin en önemli limanlarından birinin ve bölge halkının alternatifsiz ulaşım yolunda bir facia yaşanmadan tedbir alınmasını yetkililerden bekliyoruz. Saygılarımızla.
        Elvan Küçük
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.