Kız yurdunda başıboş köpeklerden korkuyoruz

A -
A +

“Feridun Ağabey, bizler Cevizlibağ Atatürk Kız Öğrenci Yurdunda kalıyoruz. Buradaki imkânların çoğu özel yurtlarda yok ancak önemli bir sıkıntımız var; başıboş köpekler… Yurdun bahçesinde ve etrafında dolaşan onlarca köpek tarafından saldırıya maruz kalıyoruz. Özellikle sabah ve akşam saatlerinde sürekli bir kovalamaca yaşıyoruz. Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşımızı yaraladılar. Bırakın okullarımıza yemekhaneye bile gidemez olduk korkudan. Ayrıca civardaki kedileri de parçalıyorlar. Yurt yönetimine başvurduk. “Defalarca toplattık ama geri geliyorlar” cevabını aldık.

Zeytinburnu Belediyesine müracaat ettik. Meseleyi çözmeye çalıştıklarını fakat hayvanseverlerin engeliyle karşılaştıklarını söylediler. Hayvanseverleri de anlamak zor. Hayvanlar zarar görmeyecek ki! Oysa yüzlerce öğrenci mağdur durumda... Bizim canımız daha mı değersiz! Kendi evlatlarının başına gelse aynı tepkiyi gösterebilecekler mi acaba? Hepimiz gurbette iyi bir gelecek kurabilmek adına çabalıyoruz. Ailelerimiz de endişe içinde!

Bu sorunu çözmek zor olmasa gerek! Biz hayvan düşmanı değiliz. Sadece yurdun bahçesinde, korkmadan, rahatça dolaşmak istiyoruz. O zavallı köpekler de toplanarak daha iyi bir bakıma kavuşursa daha iyi olmaz mı? Çözersen bu işi sen çözersin Feridun Ağabey!”

Kız yurdunda başıboş köpeklerden korkuyoruz

***

 

Halkbank’ın değil personelin hatası olabilir mi?

 

Feridun Ağabey, 16.09.2021 günü kamu görevinden ayrılarak emekli oldum. Sosyal Güvenlik Kurumu, emeklilik ikramiyemi, (160.000 TL) 27.09.2021 günü Halkbank bünyesinde bulunan hesabıma yollamış. Halkbank, 24 gün boyunca şahsıma gelen parayı ilgili IBAN'a yatırmayıp yüzde 6-7 oranında yani 10-11 bin TL dolayında zarar etmeme sebep olmuştur. Zira 27 Eylül günü ABD doları 8,82 TL idi. Dolarda 25 günde yüzde ortalama 7 oranında artış oldu... 21 Ekim günü SGK'da çalışan bir tanıdığıma sordum. İkramiyenin 24 gün önce banka hesabıma gönderildiğini söyledi. Şahsıma ait parayı uzun süre bünyesinde tutarak haksız kazanç elde eden Halkbank'tan bu zararımı karşılamasını talep ediyorum. Elbette ki bankanın kurumsal kimliği son derece saygındır. Bu gecikmeye personel ihmalinin yol açtığını tahmin ediyorum. Rumuz: “A.Ö.”

***

 

Turkcell Superonline ile ilgili bir derdim var

“14 Ekim 2021 tarihinde ev interneti bağlatmak için "Turkcell Superonline'ı" aradım. Aynı gün teknik personel gelerek interneti kurdular ve bana telefon üzerinde dijital sözleşme imzalatmak istediler. Doğal olarak kabul etmedim ve "Sözleşmenin iki taraflı bir taahhüt olduğunu karşılıklı olarak kâğıt üzerinde imzalamamız gerektiğini" söyledim. Onlar da "Bunu yapamayız bizim uygulamamız böyle" dediler. Bunun üzerine bu şekilde bir sözleşme imzalayamayacağımı söyledim. Teknik ekip bu arada merkezleriyle telefon görüşmesi yaparak hattı iptal edip modem cihazlarını da alarak gittiler. Ama şimdi e-Devlet üzerinde görüyorum ki iznim olmadan imza atmadan üzerimde Turkcell Superonline aktif internet aboneliği gözüküyor. Ben abone olmadığım imza atmadığım ve evime internet bağlantısı kurulmadığı hâlde yapılan bu işlemi iyi niyet olarak görmüyorum. Bu yanlışın hemen düzeltilmesini ve firmaya gerekli uyarıların yapılmasını arz ederim. Saygılarımla...”

Faruk Salt

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.