İnsanların parti değiştirmesi yasaklansın mı?

A -
A +
“Feridun Ağabey bir isteğim var. Dünyada yaratılan her şey doğar büyür gelişir verilen ömrü tamamlayıp yıkılır. Siyasi partilerin de doğumu büyümesi gelişmesi gerilemesi ve yıkılması var. Bu partileri ilerleten de gerileten de bu partide yönetici üye ve belli bir yere gelmiş olanlara, iktidar olup muhalefete geçen kimi parti yöneticilerine, iktidara gelen partilere ya da başka partilere üye olma yasağı getirilsin. Yoksa kötü yönetmeleri sonucu ülkeye zarar veren kimi yöneticiler tekrar ülkeye zarar vermeye sebep olacaklar, devran değişmeyecek, olan halka olacak” diye yazan “isimsiz” rumuzlu okuyucumuz, o zaman demokrasinin anlamı kalır mı? Bir insan bir siyasi partiye üye oldu ve sonra orada ülkesine yararlı olamayacağını gördü veya o partinin prensiplerinin kendine uymadığını gördü ise orada nasıl kalacak? Tamam, sürekli parti değiştirerek işine geldiği gibi yaşamak isteyen birkaç örnek oldu yakın siyasi tarihimizde ama seçmen tarafından hiç kabul görmediler. Ama bir partide amacına ulaşamayıp diğer partide yerinden memnun olan birçok siyasetçi örneği de mevcuttur. Selamlar F.A.
 
***
MAHKUMDER’den mektup var
 
“Efendim, çok az bir sermayemiz olsa en kârlı işte değerlendirmek isteriz. Bugün büyüklerin kitaplarının okunması için gönderilebileceği en verimli yerlerden biri de cezaevlerimizdir. Hür insanlara kitap verirken “10 kişiden biri okusa kârdır” deniliyor. Hâlbuki cezaevlerinde bir kişiye gönderilen kitabı en az 10 kişi okuyor. Yani cezaevleri dışarıya göre 1’e 100 verimli. Bunun da sebebi orada başka meşgale yok. Zaman geçirmek için çok okuyorlar. Mahkûmların MAHKUMDER’e mektup yazıp kitap ve giysi isteyebilmesi için de derneğimizi tanıyor ve adresini biliyor olması gerekiyor. Bu da ancak 365 gün koğuşta asılı olan takvim kartonundan iletişim bilgilerini alması ile mümkün olabiliyor.
TAKVİM HİZMETİ MAHKUMDER’İN EN ÖNEMLİ HİZMETİDİR, DİĞERLERİ BUNA BAĞLIDIR. Samimi olarak söylüyorum ki, imkânı olan bir iş adamı olsam bunu kimseye bırakmaz, hepsini ben karşılardım. Yılbaşı geliyor. Takvim çalışmasına başladık. Hayırseverlerin desteğini bekliyoruz. İletişim bilgimiz: 0505 3847439 - 0505 740 21 71. Saygılarımızla”
Mahkûmlara ve Muhtaçlara Yardım Derneği
***
Gece gürültüsü canımıza yetti
 
Feridun Ağabey merhaba... İstanbul’da kentsel dönüşüm projelerinden dolayı inşaat çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor. Lakin normal inşaatlar sabah 08.00 akşam 18.00 arası çalışıyorken, TOKİ valilik kararıyla gece yarısı da çalışıyor. Kartal Orhantepe Mahallesi'nde gece gündüz demeden çalışma var ve aşırı ses çıkıyor. Şehir içine denk gelen kimi metro inşaatlarında da bu şekilde gece gündüz gürültülü bir şekilde çalışma var. Ama burası şehir ve yaşayan insanlardan hasta insanlar var yaşlılar ve okula giden çocuklar var. Gece gündüz evinde bulunan ev hanımları var. Bu insanların vatandaş olarak hakkına hukukuna hiç dikkat edilmemesi manidar değil midir? Kimse bunlara aldırış etmeden çevreyi rahatsız ediyorlar. İnşaat erken bitecek diye vatandaş bu sesi çekmek zorunda değil ki. Sayın valiliğimizden bu gerçekleri de göz önünde bulundurarak acil bir çözüm üretilmesini ümit ediyoruz. Tamam acil bir çalışma varsa da hiç olmazsa gece 00.00’a kadar olsun. Hiç olmazsa bu inşaat çevresindeki bu mağdurlar gece bari uyuyabilsin. Saygılarımla.
Ahmet Kaya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.