Çok farklı bir tarım projesi

A -
A +

Yedi sayfa el yazısıyla bize mektup gönderen okuyucumuz, Niyazi Tanrıkulu kendisini Bilim Teknoloji ve Tıbbi Bilgiler ile Tıbbi Aromatik Bilgiler muhabiri olarak tanıttığı uzun yazısında özetle diyor ki:

“Gazeteci-yazar eğitimciyim. Bu mesajı size Kocaeli’nin Kandıra ilçesinden yazıyorum. Uzun zamandan beri tıbbi aromatik bitkiler üzerinde araştırmalar yapmaktayım. Sizlere Kocaeli ilimiz başta olmak üzere ülkemiz Türkiye’ye katma değer sağlayacak çok yüksek değeri olan toplumsal ve farklı bir tarım projesinden bahsetmek istiyorum. Farmakolojide ilaç ve kozmetik sanayiinde kullanılan tıbbi ve aromatik bitkilerin ilçemizden başlayıp tüm ülkeye yaygınlaşması için çiftçilerimize köylülerimize tanıtılmasını arzuluyorum.

Çok farklı bir tarım projesi

Diğer yandan kamu üniversite ve sanayii iş birliğiyle işlenerek ilaç yapılarak kozmetik sanayiine ham madde olarak sunularak kolonya, parfüm vb. yapımında kullanılacak bitkiler arasında lavanta, kara mürver, kafa süpürgesi olarak da adlandırılan karabaş otu, defne, sümbül, çörekotu gibi bitkilerin üretimde desteklenmesini istiyorum. Daha onlarcasını yazıp gönderdiğim bu bitkilerden uçucu yağ elde edilmektedir. Gerek ülke içinden gerek Avrupa’dan çok talep vardır.

Sürdürülebilir tarım ve sürdürülebilir hayat için tabiata can suyu adını verdiğimiz BEL gibi proje BAL gibi arı merası projemin hayata uygulanması ve icraata dönüştürülmesi insanoğlu başta olmak üzere tüm canlıların da ihtiyacı olan bir proje…

Uzun süredir AR-GE ve inovasyonu içinde barındıran projemin insanlığa faydalı olabilmesi ve yaygınlaştırılması için sponsor veya yatırımcıya ihtiyacım bulunmaktadır.

      Niyazi Tanrıkulu-Kocaeli

 

 

Bu da bir başka dolandırıcılık yöntemi!

 

Feridun Ağabey, dolandırıcılar her geçen gün bir başka yöntemle tüketicileri mağdur etmeye çalışıyor. Kargo firmasından mesaj geliyormuş gibi kargo gönderim ücretinin faiziyle ödenmemesi hâlinde icra takibi başlanacak gibi yazılı mesaj ile tedirgin insanları tuzağa düşürmeye çalışıyorlar. Vatandaş herhangi bir sipariş vermediği hâlde ya da vermiş olduğu siparişi iade ettiği hâlde “sipariş ettiğiniz ürünü almadınız. İcralık olacaksınız” diye mesajlar gönderiliyor. Bu mesajla muhatap olan birçok insanın icralık olmamak endişesiyle istenilen parayı ödediği söyleniyor. Bu mesaja muhatap olan Y. T. isimli bir vatandaşın telefonuna “teslim alınamayan kargonuz sebebiyle firmamızın oluşan zararından dolayı hakkınızda dosya takibi başlatılacaktır. En kısa sürede iletişime geçiniz” diyerek telefon numarası verilen bir mesaj geliyor. Vatandaş numarayı arayıp böyle bir kargo talebinin olmadığını kendini avukat diye tanıtan kimseye söylüyor. O ise evine ve maaşına haciz koyduracaklarını iddia ederek vatandaşı telefonda tehdit ediyor. Konuyu kendi avukatına danışan ve tuzağa düşmeyen vatandaş diğer inanların bu tür muhtemel tehdit mesajlarına aldanmamasını önerirken yetkililere de bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı tedbir alması için çağrıda bulunuyor. Kendisi de 155’i arayıp kendisini arayan numaralar hakkında ihbarda bulunuyor.

          Ş. K.-Tekirdağ

 

Kaçmak değil çözüm üretmek rahatlatır

 

"Feridun Ağabey, benim derdim bir türlü içimdeki karamsarlıktan kurtulamamak. Kendimi rahatlatmak için içimde dönüp duran cevapsız sorularımdan kaçmak için toplantılara, seminerlere, sinemaya vb. gitsem de akşam bir başıma kaldığımda dönüp bakıyorum ki hepsi olanca tazeliğiyle ve haşinliğiyle beynime hücum edecek hâlde duruyor. Düşüncelerimden kurtulmam için ne yapmam lazım?” diye İstanbul’dan N. Ö. isimli kardeşimiz düşüncelerinizden niye kaçıyorsunuz? Cevapsız sorular diye kendinizi acizliğe itmenize gerek yok. Cevap verebileceğiniz sorular var sizi aşan sorular var. Cevap verebildiklerinize kendiniz çözüm de üretebilirsiniz. Cevap veremediğinizi düşündüğünüz sorularda sorudan kaçmak yerine profesyonel yardım alma yoluna gideceksiniz. O kimseler sizin tam da “bunu nasıl düşünemedim” diyebileceğiniz şekilde sizlere farklı bakış açıları sunabilecek kimselerdir. Kaçmak değil çözüm üretmek rahatlatır. F.A.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.