Emekli olduğum kurum TCDD'den ücretsiz seyahat hakkı beklerdim ama…

A -
A +

“Feridun Ağabey, bu yazıyı babam kaleme aldı. Ben gönderiyorum size. Ramazan Bayramına kadar bizde kalacak. Gazetede sizin köşenizi görünce ‘ben de yazayım’ dedi. Sizden ricam bayramın 1. gününe kadar gazetemizde yayınlanırsa görür ve sevinir. Baskıda öncelik verirseniz seviniriz...”

Sevgili Feridun Ağabeyimiz... Benim de size bir maruzatım (derdim) var, yayınlarsanız sevinirim. 1973 yılında Kırıkkale’ye bağlı Irmak istasyonunda makasçı olarak göreve başladım. Sırasıyla Kurbağalı, Lalabel, Ankara ve Konya'da makasçı, kondüktör ve tren şefi olarak özveri ile gece gündüz durmadan 26 sene çalıştım ve 1996’da emekli oldum. Bizim işimiz zorlu ve zahmetlidir. Hafta sonu yok, gece gündüz fark etmeden bayram tatillerinde bile çalışılarak uykusuzluğa dayanarak hizmet verilir. Bizlere yıpranma hakkı bile verilmedi. Benim üzüldüğüm konu emekli olduğum 1996 yılından bugüne değin yolculuk yapmak için tren biletine ücret ödemek zorunda olmam. Emekli olduğum kurumdan ücretsiz seyahat hakkı beklerdim ama… Hiçbir istisna tanınmadı bizlere... Bu durum benim ve emekli arkadaşlarımın zoruna gidiyor. Sizler aracılığıyla Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Ulaştırma Bakanlığımıza sesimizi duyurmak istiyorum. TCDD emeklilerine ücretsiz seyahat hakkı tanınsın. Teşekkür ederim...

          Emekli tren şefi Mehmet Kaban-Konya 

 

 

 

Promosyon protokolüne polis emeklileri de dâhil olmak istiyor

 

Feridun Ağabey, polis emeklilerinin aşağıda yer alan talebine köşenizde yer vererek, ilgili makamlara ve kamuoyuna duyurulmasına vesile olmanızı istiyorum.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ile Vakıfbank arasında 18 Mart 2022 tarihinde imzalanan yeni promosyon protokolüne göre, EGM merkez ve 81 il teşkilatında görev yapan tüm personelin maaşlarına her ay 300 TL ilave ödeme yansıtılacak. Ayrıca bu miktar, 6 ayda bir yapılacak memur maaş zammı oranında arttırılacak ve sözleşme 5 yıl süreyle geçerli olacak.

Merkez ve il Emniyet Müdürlüklerinde hâlen devam eden banka promosyon anlaşmaları da sona erdikçe ek protokol ile yeni yapılan sözleşmeye dâhil olacaklar.

Ülkemizde son aylarda yaşanan yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı dolayısıyla, geçim sıkıntısı çeken sayıları 160 bini bulan polis emeklilerinin de Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ile Vakıfbank arasında imzalanan yeni özendirme protokolüne ek protokol ile dâhil edilmesini Emniyet Genel Müdürlüğümüzden talep ediyoruz. Saygılarımızla.

           Halis Kahraman-Polis Emeklileri Derneği (POLEMDER) İstanbul Halkalı Şubesi Üyesi

 

 

Davulcu da haklı, erken çıkacak ki tüm mahalleyi bitirebilsin…

 

“Rahmet ve mağfiret ayı şehr-i ramazana ait bir geleneğimiz var; ramazan davulu... Belki eski zamanlarda alarm vesaire şeyler yoktu insanlar sahurda uyanamayabiliyorlardı, lakin günümüzde uyanmak için pek çok seçenek mevcut. İnsanlar uyuyacak ki sahura kalkabilsin ne mümkün davul başlar çalmaya; davulcu da haklı erken çıkacak ki tüm mahalleyi bitirebilsin… Hastası var oruç tutamayanı var çocuğu var sahur yapmadan oruç tutan var uyumadan önce yiyip oruç tutanlar var var da var. Allah aşkına konu nostaljiyi yaşatmaksa imsake yarım saat kala belediyelerin anons merkezlerinden 3-5 dakika davul sesi yayınlatın gitsin. Davulcu kardeşlerimiz başka işlere istihdam edilebilir sosyal yardımlaşma kurumları hayır sahipleri vesaire yardım edebilirler. Diğer yandan havai fişekler izinli mi kullanılıyor izinsiz mi? Bunların gece geç saatlerde kullanılması doğru mu? Önüne gelen istediği yerde istediği zamanda (geç saatlerde) kullanıyor, bu keyfîliğin önlenmesi gerekir. Düşüncelerimin yetkililerce değerlendirilerek gereğinin yapılmasını arz ederim. Saygılarımla.

         Musa İshakoğlu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.