Yollardaki trafik keşmekeşine bir tavsiye

A -
A +

Merhaba Feridun Ağabey… Ülkede şehirleri birbirine bağlayan ana yollar ve o yolları kullanan araçlar üzerine yazma gerekliliği duydum... “Hafif ve ağır araçlar yani kamyonlar ve tırlar, bu yolları kullanırken ağır araçlara ana yolun yanında seyreden yeni bir yol mu açılmalı? Açıldığında hafif araçlar daha güvenli mi seyrederler acaba?” diye düşündüm... Sonra bu fikrimden cayıp “neden ülkenin cebine fazla yük verdirelim ki?” diye düşünüp ve bütün araçların her daim ana bulvarlarda rahat seyretmeleri için şu düşüncemde sabit kaldım:

“Ülkede bütün yollar genişletilerek ulaşım rahatlatılırken araçların büyük/küçük olması yolda seyri zorlaştırıyor... Bu konuya şöyle bir çözümle yaklaşıyorum: Hafif araçlar gündüz vakti trafikte olmalı onların görevi bu zamanlar, büyük olanların gündüz ne işi olabilir trafikte? Onlar gece olmalı, akşam yükünü alanı sabah onu adresine teslim etmeli... Ne de olsa bu ana yollardaki dinlenme tesisleri de, petrol ofisleri de gece gündüz hizmet veriyorlar... Bu yazdığımızı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına da ithaf ederiz... Teşekkür eder başarılarınızın devamını dilerim...

Ömer Faruk Yıldız

 

***

 

Turkcell’e teşekkür ediyoruz.

Bu köşenin takipçisi okuyucularımız hatırlar. Geçtiğimiz ay ortalarında

İnanıyorum ki TURKCELL mağdur etmez” başlığıyla Hüseyin Bahçepınar isimli okuyucumuzun derdini dile getirmiştik. Konu okuyucumuzun, bir kurum görevlisi kimsenin tavsiyesiyle bireysel müşteri olmaktan çıkarak kurumsal müşteri olmaya yönelmesiydi. Ama sonradan yaşadığı birtakım sıkıntılar ve ödeme mağduriyeti sebebiyle Turkcell ile iletişime geçmek istemişti. Sonra da derdini bize anlatınca bu köşeden Turkcell’e okuyucumuzun derdini iletmiştik.

Turkcell’den arayıp okuyucumuzun iletişim bilgisi istenmişti. Sonuçta okuyucumuza ulaşmışlar ve sorun çözülmüş. Geçen gün okuyucumuzdan gelen mail şöyleydi:

“Feridun Ağabey, yaklaşık bir ay önce TURKCELL ile yaşadığım sıkıntı ile alakalı bana destek yazısı yazmıştınız. Eminim ki sizin yazılar olmasaydı mağduriyetimiz giderilmeyecekti. Nihayet dün fazla ödediğimiz paralar hesabımıza yatırıldı. Bu vesileyle size çok teşekkür ediyorum. Ramazan Bayramı’nız mübarek olsun” Biz de okuyucumuza geribildirim için teşekkür ederken okuyucularımızın ve kendi müşterilerinin sorunlarına bilgi sahibi olduklarında çözüm üretmekten geri durmayan Turkcell yönetimine ve ilgili arkadaşlara çok teşekkür ediyoruz.  F.A.

***

Bayramınız mübarek olsun

Değerli okuyucularımız, Bugün Ramazan Bayramı’nın üçüncü günü… Bayram günleri insanların birbiriyle sevinçlerini paylaştığı günlerdir. Derdi olanların bile dertlerini dile getirmek istemediği günlerdir. Hele de iki sene pandemi sebebiyle yakınlarını dostlarını, hısım akrabalarını ziyaret edemeyenlerin, birbirine hasret kaldığı bu bayramda birbirini ziyaret etmek istediği günlerdir… Bu vesileyle biz de bugün, gazetemize bayramımızı tebrik etmek üzere mail gönderen, bu köşenin takipçisi olan, Türkiye gazetesi abonesi olan ve Türkiye okuyan herkese kucak dolusu selamlarımızı sunuyoruz. Necip Türk milletinin ve tüm İslam âleminin bayramını tebrik ediyoruz… F.A.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.