Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş Hocamıza arzımızdır

A -
A +

Saygıdeğer Başkanım, okuyucumuzun bu isteğini 22 Nisan 2022 Cuma günü yine bu köşeden sizlere hitaben arz etmiştik. Tahminimiz Ramazan Bayramına yakın günlere denk gelmesi sebebiyle gündeme alınamadı ve zat-ı âlinize sunum gerçekleşmedi. Bu düşünceyle değerli okuyucumuzun ve çok kıymetli babasının sizlerden samimi arz ve taleplerini bir kez daha dikkatlerinize arz ediyoruz Efendim. Saygılarımızla. (F.A.)

“Çok değerli Feridun Ağabey,

10 yıldır içimizde ukde olan bir isteği Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Pof. Dr. Ali Erbaş Hocamıza, sizin aracılığınızla iletmek istiyoruz.

Trabzon-Köprübaşı’na bağlı Taşlı Yaylası çıkışında (Hancıoğlu Dinlenme Tesisleri yanı) mahallemizin ihtiyacı olan bir cami yapımı için, 2006 yılında ilgili kurumlara müracaat edilerek Babam Hacı Arslan Sarıkoç’un öncülük etmesiyle başlandı.

Yapımına başlanan bu cami kadın-erkek abdest alma ve namaz kılma bölümleri olarak iki katlı (altı imam lojmanı) olarak, bölgenin şartlarına uygun minaresi ile birlikte 2011 yılında tamamlandı. 2011 yılı Köprübaşı Müftülüğü olmak üzere, (Dönemin Köprübaşı Kaymakamı, Belediye Başkanı ve Müftüsü ile konuştum) ve diğer ilgili makamlara dilekçe ile müracaat edildi. Şifahi olarak her makam yardımcı olacağını söylemesine rağmen, caminin 'berat izni' verilmedi ve imam tayini yapılmadı.

Ancak, cami 2011 yılından bu yana babam Hacı Arslan Sarıkoç’un öncülüğünde getirilen ve maaşı ödenen imam/imamlar vesilesiyle ibadete açık, hizmet veriyor.

Taşlı Yaylası Camii (Hancıoğlu Dinlenme Tesisleri yanı) önünden gecen anayol, bir yönüyle Limonsuyu, Bayburt ve Erzurum’a, diğer yönüyle Köprübaşı, Sürmene üzerinden Trabzon’a bağlanmaktadır.

Caminin, bu anayol güzergâhı üzerinde olması, yoldan geçenlere, bölge insanına ve yayla halkına büyük bir kolaylık sunuyor. 

Ayrıca buraya en yakın cami yaklaşık bir kilometre uzakta. Yaşlılar uzakta olan bu cemiye yürüyüp gidemiyor. Özellikle yağışlı hava şartları yanında, sabah ve yatsı namazlarında bu camiye ulaşmak çok zor bir hale geliyor.

Feridun Ağabey,

Anneciğim H. Gülsüm Sarıkoç bu caminin resmî Berat’ının verilmesi ve imam tayini ile faaliyete geçebilmesi için ne dualar ettiğini, caminin yapım esnasında yaşanan mahkeme sürecinde ne gözyaşları döktüğünü anlatamam.

Annem ölüm döşeğinde bile 'cami' diye sayıklamış, lakin caminin Köprübaşı Müftülüğünce Berat verilmesini ve imam tayinini göremeden 13 Ekim 2017 yılında rahmet-i rahmana kavuştu...

Babam 86 yaşında... Annemin cami ile ilgili yaşadığı acı duyguları yaşamasını istemediğimiz için bu satırları, bir yanıyla vebalden kurtulma, diğer yanıyla ilgilileri tekrar haberdar etme adına yazdık.

Caminin ibadete açık tutulması adına imam temini ile maaşının ödenmesi, elektrik giderlerinin karşılanması gibi hizmetler bugüne kadar 1935 doğumlu, emekli maaşı 3 bin küsur lira olan babam Hacı Arslan Sarıkoç öncülüğü ve gayreti ile yürüdü, yürüyor.

Trabzon ilçesi Köprübaşı Taşlı Yaylası (Hancıoğlu Tesisleri bitişiği) mevkiinde yapılan bu camiye Köprübaşı Müftülüğü tarafından BERAT verilmesi ve resmî İMAM tayin edilmesini arz ve talep ediyoruz. Umarız sizin vesilenizle konu çözülür. Duaya ve hayırla anılmaya vesile olunur. İlginize şimdiden teşekkür ederiz.”

           Hüseyin Sarıkoç

 

 

Bedava ders kitabı akıl işi değil

 

Feridun Ağabey, MEB 2006’dan beri ders kitaplarını bedava veriyor. Geçen 16 yılda yaklaşık 2 milyar 400 milyon adet eser dağıtıldı. Her biri 0,5 kg olan kitaplar yüzünden 1.200.000.000 (1 milyar 200 milyon kg) kâğıt için en az 2,5 milyar dolar parayı heba ettik. Mayıs 2022 itibarıyla 52 bin okulda tarama yapılsın. Öğrencilerin yüzde 90’ının kitabı çöpe atmış/kaybetmiş/tahrip etmiş olduğu görülecektir. Doğru olan sadece çok yoksullara ücretsiz kitap vermektir. Diğer öğrenciler kitabı kendisi almalı ya da belli bir para karşılığı kaynakları tedarik edebilmelidir. Bu ülkenin batmasına, iflas etmesine göz yumulmamalı, uyanmalıdır.

         Ali Özdemir

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.