Kara Tahta dizisi takdir toplamaya devam ediyor

A -
A +

TRT 1’in iddialı yapımları arasındaki Kara Tahta, sekizinci bölümüyle de izleyicileri ekranda tutmayı başardı. Aynı zamanda güncel sorunların başında gelen karşılıksız aşka gösterilen tepkinin boyutlarını ele alması, oğlunu ve müstakbel gelinini bir beladan korumak isteyen bir babanın gayretlerini, eğitimli bir insanın refleksleriyle harmanlayıp vermesi açısından da topluma olumlu örnek olabilecek bir yapım olduğunu gösterdi…

Diyalogların seviyesi, toplumda ikiyüzlü insanlar kadar dürüst insanların da var olduğunu göstermesi önemli bir unsurdu. Bir öğretmenin öğrencileri ile iletişiminde duygularını koruyabilmesi de takdir edilen bir başka yöndü. Diğer yandan okul müdürünün babalığı ve öğretmenliği arasında tercih yaparken her ikisinin de hukukunu koruma azmi takdir toplayan diğer bir unsurdu...

TRT’nin bu şekilde izlenirken öğreten, öğretirken ilgi çekebilen ve günceli yakalayan bir konu üzerinden bu başarıları sergileyen dizilere yer vermesi takdire şayandır… Bu vesileyle TRT’yi ve Kara Tahta dizisinin yapımcısı Üs Yapım Genel Koordinatörü Cem Akyoldaş Beyefendiyi, Kara Tahta dizinde rol alan tüm sanatçıları, teknik kadroyu ve tüm çalışanları takdir ediyor, başarılarının devamını diliyorum.

        Ömer İrfan Tuğrul

 

 

Bakırköy'de işkenceye dönen trafik uygulaması!

 

Feridun Ağabey, geçende de yazdım. Bakırköy İstanbul Caddesinde yapılan trafik uygulaması sürücüler için işkence olmaya devam ediyor. Kim hangi sebeple böyle bir uygulamaya geçti bilemiyorum ama kuşbakışı tepeden bakıldığında en az üç şeritli olabilecek yol, hangi akla hizmet edildi ise tek şeride indirgenmiş durumda… Koskocaman caddenin her iki yanındaki kaldırımlar ise bölgenin müşteri yoğunluğuna göre aşırı abartılı durumda… Öte yandan bir de caddenin sağ tarafına çapraz park uygulaması yapılmaktadır. Bu sebeple yaklaşık üç kilometrelik uzunca cadde sanki ip çekmiş gibi tek şerit tamamlanmak üzere sürücüyü mecbur bırakmaktadır. Bu sürede sol taraftan dört kavşak vardır ve her kavşaktan bu tek şeritli caddeye araç girişi olmakta böylece caddenin başından giren araç caddenin sonuna kadar sürekli rötar yaparak durma noktasında bekleyerek çile çekmektedir. Geçtiğimiz günlerde de caddenin iki veya üç yerinde de gerektiğinde yolu trafiğe kapatacak kontrollü çelik duba sistemi yapılmıştır. Sizin aracılığınızla yetkililerden rica ediyorum. İstanbul Caddesini bu trafik çilesinden kurtarın da nasıl kurtarırsanız kurtarın. Saygılarımla.

      Sinan Burgu

 

 

Kadro değil statü değişikliği bekliyorlar

 

Kamu kurum ve kuruluşlarında 4857 sayılı İş Kanununa tabi olarak daimî işçi kadrosunda çalışan üniversite mezunu işçilerin sözü verilen statü değişikliği talebinin yasal düzenleme ile hayata geçirilmesi beklentisi sürüyor. Üniversitelerin aynı bölümlerinden mezun olup aynı yerde çalışan, aynı işi yapan ve aynı unvana sahip iki kamu çalışanının statü farkıyla memur ve işçi olarak ayrılması ile aynı özlük haklarından yararlanılamamakta, kamuda iş barışı bozulmaktadır, denilmektedir.

Üniversite mezunu olup işçi olarak çalışanların, memur kadrolarına geçirilmeleri anayasal eşitlik ilkesinin de gereği olarak ortada durmaktadır. Kendini geliştirmiş olan memurların görevde yükselme haklarının olduğu gibi üniversite mezunu işçilerin de görevde yükselebilmek için statü değişikliğini talep ettikleri bildirilmektedir.

Ve kamudaki üniversite mezunu İşçiler “Kadro değil, Statü değişikliği” istediklerini her fırsatta dile getirmekteler. Taleplerinin hazineye herhangi bir yük getirmeyeceği konusunda gerçekçi yaklaşımlarda bulunan ve mezuniyetleri dâhilinde pozisyonlarda çalıştırılmak isteyen üniversiteli işçiler, sorunlarının doğru ve kapsamlı olarak ele alınmasını talep ediyor; TBMM’de yapılacak olan yasal düzenleme ile sorunun çözümünü bekliyorlar.

       Kenan Akbaş

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.