Öğrencilerimin hâlini gördükçe ağlayasım geliyor!

A -
A +

Çalıştığım "okulda" öğrencilerin tümüne yakınında 10-25 bin TL'lik telefon var. Ek olarak 2 bin TL'ye aldıkları kablosuz, kibrit kadar küçük, kanseri tetikleyen kulaklıklarını da hep ceplerinde taşıyorlar. Ve bu gençler "Hayat çok pahalı. Kantinde simit neden 5 TL" diyorlar.

Ağlayasım geliyor... 14-17 yaşındaki çocuğa 10-25 binlik telefon alıp veren ailelerin "düşünce dünyasını" çözemiyorum.

Çok pahalı telefonları ile yaşayan bu çocuklar Pi sayısından, bir yılda kaç hafta olduğundan, 1.500 gramın 1,5 kg olduğundan, edebiyattan, bilimden, sanattan habersizler... 7-8 zayıfları olsa bile ortalama ile geçtikleri için çok rahatlar.

2007 yılında Almanya'da bir iki meslek lisesini ziyaret etmiştik. Bizim 16 öğrencide ve 6 öğretmende hep akıllı telefon vardı. Alman hocalarda ve öğrencilerde ise çoğunlukla tuşlu küçük telefonlar mevcut idi. Bizden 5-10 kat fazla kazancı olan Almanlar cihazları bozulana kadar değiştirmediklerini ifade etmişlerdi. İsraf, gereksiz ürün alımları, gösteriş bitmedikçe bu ülke düzelir mi?”

           Ali Özdemir-Eğitimci Yazar

 

 

Boğulmalara karşı tedbir alınmalı

 

“Feridun Ağabey, her sene sıcak havaların gelmesiyle birlikte haberlerde içimizi acıtan boğulma haberleri görüyoruz, okuyoruz, izliyoruz. Hiç önünü ardını düşünmeden o anlık duyguyla serinlemek için girdiği sulama kanalında, gölde, denizde boğulan gençlerin, insanların haberlerini iç çekerek, üzülerek izliyoruz. Bu tür olayların önüne geçilmesi için deniz, göl ve sulama kanalları gibi alanların çevresinde en azından gündüz saatlerinde bekçiler görevlendirilse, suya girmek isteyenlere durumun tehlikesini anlatıp onlara engel olsa, vakit kaybedilmeden yardım etse çok faydalı olur. Bu ayrıca o bölgelerde yaşanabilecek herhangi bir faili meçhul olayların önüne geçmek adına caydırıcı olacaktır. Kaçak avlanmayı ve benzer sorunları engelleyecektir. Saygılarımla…”

          Ahmet Miraç Kaytan

 

 

Mahkûmdan kıyafet yardım talebi

 

“Feridun Ağabey, öncelikle sana ve gazetenize ve çalışanlarınıza çok teşekkür ederim. Biz mahkûmlara da köşenizde yer ayırdığınız ve yardımseverlere sesimizi duyurduğunuz için çok sağ olun. Ağabey, sizin sayenizde yardımseverlerin yardımlarını hem ben hem de birçok arkadaşım beklemekte. Ağabey altta yazacağım ihtiyaçlarımı, köşende paylaşmanı rica ediyorum. Yardım edecek hayırseverlerin posta yolu ile koliyle yardım göndermeleri gerekmektedir. Diğer koli şirketlerinin kolileri kabul edilmiyor. Gönderim yapacak yardımseverlerden şimdiden Allah razı olsun.

İhtiyaçlarımız: 1-2 adet M beden kazak, 1 çift 41 numara spor ayakkabı ve kundura ayakkabı, 1-2 takım M beden eşofman takımı ve altı, şort kapri, 1-2 adet 30 beden pantolon, 1-2 adet S-M beden gömlek, tişört, 1-2 adet M beden kışlık mont, yelek ve hırka; defter kalem tespih, kurşun boya kalemi… PTT koli yoluyla. Adresim: E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu-Merkez Kırklareli

      Hüseyin Aktan-Kırklareli E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.