Türk Eczacıları Birliği'ne teşekkür ediyoruz

A -
A +

19 Eylül Cuma günü "Lösemi ilacımızı bulamıyoruz" başlıklı ve Halil Baygür/Edirne imzalı okuyucumuzun yayınladığımız yazısı üzerine bizi arayan Türk Eczacıları Birliği, konuyla ilgili bir açıklama göndermişlerdir. Kendilerine, ilgilerinden dolayı teşekkür ederek gönderdikleri açıklamayı siz değerli okuyucularımız ve kamuoyuyla paylaşıyoruz:
"Köşenize taşımış olduğunuz; Edirne'de yaşayan ve lösemi tedavisi gören bir hastanın Vesanoid 10 mg isimli ilacına ulaşamadığı ve mağdur olduğu yönündeki şikâyetini okudum. Hasta hakkında inceleme yaptığımızda; hastanın bize başvuruda bulunmuş olduğunu ancak evraklarındaki eksiklik nedeniyle ilacı veremediğimizi ve bu durumu da kendisine bildirdiğimizi gördük. Bugün hastayla tekrar iletişime geçtik ve evrakındaki eksiği giderdikten sonra ilacını Türk Eczacıları Birliği'nden (TEB) temin edebileceği bilgisini kendisine verdik.
Şunun altını çizmekte fayda var; piyasada çeşitli nedenlerden dolayı bulunamayan ya da ruhsatı olmayan ilaçları TEB olarak, yurt dışından getirtmekte ve hastalarımızın mağduriyetini gidermeye çabalamaktayız. Böyle durumlarda hastalarımız direkt TEB'e başvuru yapabilirler."               Uzm. Ecz. Harun Kızılay (Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri)

Bu esnafa el uzatacak "esnaf dostu" bir banka aranıyor?
"Feridun Ağabey, biz 2004 yılında üç arkadaş bir araya gelip Tortum Yolu Sanayi Sitesi karşısında bir dükkân açtık. İki sene boyunca işlerimiz çok şükür iyi gidiyordu. Çekimizi, senedimizi zamanında ödeyebiliyorduk. 2006 yılında dönemin belediyesi bizlere hiçbir bilgi vermeden kapımızın önünde otopark inşaatı başlattı. Tam 18 ay boyunca bu inşaat sebebiyle iş yapamayıp mağdur olduk. Bizim gibi birkaç esnaf daha aynı mağduriyeti yaşadı. Bu sürede sesimizi kimseye duyuramadık. İnanın sıkıntılarımızı giderebilmek amacıyla kendi kredi kartımızdan kendi POS makinelerimizden çekerek borcumuzu ödemeye çalıştık ve bu taşıma suyla ayakta kalma mücadelemiz aylarca sürdü. Ama artık tıkandık ve kartlarımız takibe düştü. Kredi almak istiyoruz, kartlar takipte diye kimse kredi vermiyor. BİMER'e derdimizi yazdık bir devlet bankasına yönlendiriyor ama sonuç alamıyoruz. Bir yıl boyunca durumumuzu Başbakanımıza anlatmak istedik ulaşamadık. PR02952706788 kayıt numarasıyla bir mektup yazdım, cevap alamadık. Geçtiğimiz Mart'ta sayın başbakanımız Erzurum'a geldi. Dünyalar bizim oldu, elden vermek istediğim mektubumu yakın koruması beyefendi aldılar ama yine cevap gelmedi. Erzurum milletvekillerimizden (ismi bizde mahfuz) beyefendiye derdimi anlattım, hiç yardımcı olmadı.
Feridun Ağabey, sizden ricam, Allah rızası için bizim derdimizi sadece Sayın Cumhurbaşkanımıza iletmenizdir. İnanıyorum ki haberi olsa bize kesinlikle yardım eder. Biz hibe istemiyoruz, bize borçlarımızı ödeyip düze çıkacak kadar bir yıl geri ödemesiz bir kredi verseler yeter."
          Huzur Oto Aksesuardan Murat Çubukçuoğlu-Erzurum

Doğum Borçlanması ve eşitlik ilkesi
"Muhterem Feridun Bey; Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 10. Maddesi: "Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.
Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür.
Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.
Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar" diye kanun önünde eşitlik hükmüne amir olmasına rağmen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve SGK bunu dikkate almıyor, kadınların sigortalılık öncesi yapmış olduğu doğumları görmezlikten geliyorlar. Erkeklerde sigortalılık öncesi yapılan askerlik hizmeti borçlandırma kapsamına alınıyor ve bundan faydalanıyorlar. Kadınlara negatif ayrımcılıkla dünyanın en zor işi olan ev hanımlığında geçen süreler borçlandırılma kapsamında değerlendirilmiyor ve mağdur ediliyorlar. Çalışan kadına üç çocuk için doğum borçlanması hakkı veriliyor bizlerde iki çocuk için doğum borçlanma imkânı verilse anayasada tarifi olan eşitlik ilkesi hayata geçirilmiş olur. Baki selamlar, Allaha emanet olunuz"
        Gülten Gürbüz

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.