28 Şubat unutulmamalı, darbe mağduriyetleri giderilmelidir

A -
A +

"Askerî Darbeler bütün toplum kesimlerine ağır bedeller ödettirmiştir. Bedel önceliğini de kendi çocuklarına tanımıştır. 1971 Askerî Muhtırası, 12 Eylül Askerî Darbesi, 28 Şubat Post Modern Darbeleriyle dünyada eşi benzeri görülmeyen 'ben yaptım oldu' şeklinde YARGI YOLUNA KAPALI işlemler yapmıştır. Yapılan bu işlemlerin hiçbiri ne HAKKA ne de HUKUKA uygundur.

Özellikle 28 Şubat Post Modern Darbesinde YARGI YOLUNA KAPALI OLARAK 1040 SB. ve ASTSB. TSK'dan atılmış ve atıldıktan sonra da takip edilerek açlığa mahkûm edilmiştir. Savaşmak haricinde hiçbir bilgi ve yeteneği olmayan yaş ortalaması 35 olan bu nadide insanlar, bir taraftan açlıkla mücadele bir taraftan da kırılan onur ve gururları ile mücadele ederek eğitim ve görgülerinin çok altında işlerde çalışmak zorunda kalmışlar hatta çalıştıkları iş yerlerinde bile TSK tarafından işverenleri taciz edilerek işten bir defa daha atılmalarına sebep olunmuştur.

2011 yılında şu anki Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğindeki AK Parti hükümeti ve TBMM bu YARGI YOLUNA KAPALI işlemlerle ilgili birtakım düzenlemeler yapmıştır. Ancak bu düzenlemeler de yaraları tam anlamı ile saramamıştır. Bu insanların boyunlarına asılan SUÇLU YAFTASI halen durmakta olup, geçmişle ilgili HAK KAYIPLARI da telafi yolunda değildir. Bütün bu Askerî  Darbelerle hesaplaşma yöntemi ancak bütün YARGIYA KAPALI işlemlerin yargıya tamamen açılması ve bu günahları işleyenlerden hesap sorulması ile mümkün olabilir. Halkın iradesi ile vücut bulan ANAYASAYA göre idare yapmış olduğu bütün işlemlerden sorumlu olduğuna göre idare Hukuk önünde hukuksuzca yapmış olduğu işlemlerden arınmalıdır.

YÜKSEK ASKERÎ ŞÛRA MAĞDURLARI DERNEĞİ olarak bütün Askerî Darbeleri lanetliyor ve bir an önce bu kara lekelerin demokrasi tarihimizden silinmesini ve kapanmasını istiyoruz. Bu istekle yürüyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'na ve Hükümetine, AK Partiye güvenimiz ve desteğimiz tamdır. Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek'ten de bir an önce YARGIYA KAPALI işlemlerin açtığı yaraların kapatılmasını arzu ediyor ve bekliyoruz."
YÜKSEK ASKERÎ ŞÛRA MAĞDURLARI DERNEĞİ

Divanyolu dergisi şaka mı yapıyor?
Her gün yalan söyleyen bir adam kahveye dalsa, maç yorumunu izleyen, kâğıt oynayanların karşısında durarak dese ki:
-Niye oturuyorsunuz burada, çocuklar zehirlenmiş!
Hepsi birden dışarı fırlar. Sonra yine yalan söylediğini fark edip yakalamak için birkaçı peşine düşer. Sonra "bu deli gene bizi kandırdı" derler.
Biz ise şaka yapmıyoruz... Yalan da söylemiyoruz.
Divanyolu dergisinde Muammer Erkul diyor ki: "Çocuklarımız sokaklarda değil caddelerde ve hatta evlerimizin odalarında dizlerimizin dibinde zehirleniyor... Nesiller yok oluyor... Bizi duyuyorsunuz eminim. Doğru söylediğimize de inanıyorsunuz. Fakat 'Belki de şaka yapıyordur, umarım ki yalan söylüyordur' diyor ve umursamıyorsunuz! Ve belki de bu yüzden;
Sizin evlatlarınız için, bu memleketin istikbali için her çığlık çığlığa çıkan, her ay nefes nefese gelen Dîvanyolu dergisinin içinde neler olduğuna bile bakmıyor çoğunuz...
Keşke... Keşke ben şaka yapıyor veya yalan söylüyor olsaydım da; sizin çocuklarınız, bizim çocuklarımız ülkemizin çocukları dizi film, çizgi film, internet vb. gibi ortamlarda ziyanlığa doğru sürüklenmeselerdi..."
Semra Tülcü-Beykoz/İstanbul

Sosyoloji mezunlarının teşekkürü
"Çözüm sürecinde sosyologlarımızdan niçin yararlanılmaz?" konusuna değindiğiniz için sosyologlar adına teşekkür ederim. İnşallah sesimiz duyulur ve artık daha fazla sosyolog toplum için mücadele etmeye başlar. Sonuçta birlikten kuvvet doğar. "Bu dönemde ne yaparsak kârdır toplumumuz için" diyerek köşemize teşekkür eden okuyucumuz Sevginar Çalışkan'a ve "Sosyologlarla ilgili haber yaptığınız için teşekkür ederim. Bizler bir şeyler yapalım ki siz büyüklerimiz sayesinde sesimiz gür çıksın. Avrupa'da ne kadar çok sosyoloji ön plandaysa ülkemizde de o kadar geri planda. Ama tüm bunları zamanla desteklerle aşacağız inşallah..." diyen okuyucumuz Hüseyin Candamar'a asıl biz teşekkür ediyor, sosyoloji eğitimi alan insanların ne kadar medeni ve nezaket ehli olduğunu bu teşekkürlerinden fark ediyoruz. İnşallah devletimiz ve AK Parti iktidarı sizlerden gereği kadar yararlanır da ülkemize gönlünüzden geçtiği kadar katkı sağlarsınız... Sağ olun arkadaşlar...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.