Emekli Postacı zaman aşımının kaldırılmasını istiyor

A -
A +
Bu durum birçok emekliyi ilgilendiriyor olmalı. Emekli Sandığı yetkililerinin ve meclisimizin konuyla ilgili bilgilendirilmesi amacıyla bu okuyucumuzun isteğini sizlere duyuruyoruz:
Emekli Postacı zaman aşımının kaldırılmasını istiyor
Bu durum birçok emekliyi ilgilendiriyor olmalı. Emekli Sandığı yetkililerinin ve meclisimizin konuyla ilgili bilgilendirilmesi amacıyla bu okuyucumuzun isteğini sizlere duyuruyoruz:
"Bizim bu dileğimizi Sayın Başbakana ve diğer yetkililere ulaştırmanızı önemle rica ederiz.
7 Ocak 2015 tarihinde Anayasa Mahkemesi, 30 yıldan fazla hizmeti olanların ikramiye almaları ile ilgili kanunu iptal etti. Hizmeti 30 yıldan fazla olup da zaman aşımına takılan bazı emeklilerin bu haktan yararlanması ile ilgili 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanununun ilgili maddesine bir fıkra ekleyerek yararlanması için Torba Yasa ile veya normal teklifte bizlerin mağdur durumunu düzeltmekle Anayasal hakkımız yerine gelmiş olur. Bizleri bu haktan mahrum etmeyiniz. Saygılarımızla..."
Osman Karaarslan/Emekli Postacı-Düzce

Bu uçaklar böyle düşmeye mahkûm mu?
"İki gün önce Alman havayolları şirketi Lufthansa'ya ait German Wings havayolu şirketinin Barcelona'dan Düsseldorf'a giden uçağının Fransa'nın güneyinde düştüğü haberi geldi. Kazada can verenlerin acılarını paylaşıyoruz. Ben bu vesileyle uçakların böyle yüksekten düşmesine kafayı takmış bir insanım. Savaş uçaklarında, uçak düşerken pilotların paraşütleri bir düğmeyle otomatik açılıyor. Günümüzde şoförsüz araç imal edilebilecek derecede teknoloji ilerledi. Dolayısıyla bu uçakların üst kısımlarına böylesi düşme anlarında ister pilotaj hatası olsun ister teknik bir arıza olsun uçakta ani düşüş sensör yardımıyla fark edilerek uçağın üzerinde önceden yerleştirilen paraşüt veya paraşütler açılamaz mı?
Ağırlık düşme hızı vb. gibi teknik detaylar elbette hesaplanarak açılabilecek bir veya birkaç paraşütle uçağın yere sert inişine engel olunacak bir teknoloji geliştirilemez mi? Çok mu zor böyle bir durum? Bu uçaklar düşmeye başladığı zaman bir kütle olarak düşmeye mahkûm mu?
Bir vatandaş-Tekirdağ

Osman Salihoğlu ricanızı kırmıyoruz
"Sayın Feridun Ağabey, Kadıköy İSKİ müdürlüğünün haksız, adaletsiz, uydurma olduğuna inandığım bana ait kirada olan Kadıköy Osmanağa Mahallesi Söğütlü Çeşme Cad. Bayramyeri Sk. 18/7 nolu daireye yeni kiracı tarafından su bağlatılma talebimin 1976 yılından borcu olduğunu ileri sürerek su verilmemiştir. O tarihe kadar aynı dairede 14 kiracı gelmiş geçmiştir. Son kiracı da M.A.'dır. Suyun bağlanması için bu para ödenmiştir. Ödenen bu paranın % 80'i gecikme cezasıdır. Daha çok detay bilgi zatıâlinizin malumudur. Zira size bu konuyu intikal ettirmiştim. Allah razı olsun siz bu şikâyetimi birincisi 22.10.2014, ikincisini 07. Ocak 2015'te olmak üzere sütununuzda neşretmiştiniz. 2014 yılı başından beri hem İSKİ Kadıköy müdürlüğü hem de Büyükşehir belediye Başkanı ile yazışmam devam ediyor.
En son Kadıköy İSKİ müdürlüğünden aldığım 23 Şubat 2015 tarihli yazı ve eklerini de size gönderiyorum. Allah aşkına yine ekte bulunan benim 16 Şubat 2015 tarihli yazımla istediklerimden hiçbirine cevap yok.
Gazete kupürlerini ilgililere gönderdim ve onlardan 'yiğitseniz tekzip gönderin gazeteye' isteğinde bulundum. Çıt yok. Bu kadar pişkin kişi veya kurumlara karşı tekrar bu yazımın neşrini saygılarımla rica ediyorum."
Osman Salihoğlu-Kadıköy/İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.