İlla ölmemiz mi gerekiyor?

A -
A +
"Feridun Ağabey merhaba...
Seyir halindeyken sönmemiş sigaralarını yola atan sorumsuz sürücülerle ilgili trafik denetleme şubesine online olarak ihbarda bulundum. Bunu sorumlu ve duyarlı bir vatandaş olmanın gereği olarak yaptım. Bu tür uygulamaların Avrupa ülkelerinde olduğunu, uygulandığını ve etkili olduğunu duymuştum. Ancak gelen cevabi mail beni hayal kırıklığına uğrattı ve toplumsal denetim konusunda diğer ülkelere göre seviyemizi sorgulamama sebep oldu.
Zira tedbir almak için ihlallerin görevlilerce mutlaka somut olarak tespit edilmesi gerektiği belirtilmiş. Peki, yanan sigarayı atan kişi görevlilerce nasıl tespit edilecek? Yanan sigara benim aracımın içine girip aracın yanmasına veya Allah göstermesin infilakına sebep olursa bunun müsebbibi kim olacak?
İlla ölmemiz mi gerekiyor? Ayrıca E-5 Avcılar yan yoldan, anayola geri geri gelerek kural tanımaz şekilde, diğer sürücülerin mal ve can güvenliğini hiçe sayan ve yola sabitlenen plastik dubaları ezerek (kamu malı-kul hakkı) demeden geçmeye çalışan sürücüleri engellemek için hiçbir güvenlik görevlisi ortalarda görünmüyor. Bu olay bir gün değil, iki gün değil, her gün olmaktadır.
İşin özeti, duyarlı bir vatandaş olarak ben görevimi yaptım. Aynı duyarlılığı emniyet birimlerimizden de görmek istiyoruz. Çünkü biz Avrupa ülkelerinin güvenlik ve emniyet sistemlerine gıpta etmek istemiyoruz. Saygılarımla."
             Mehmet Adil Ece-İstanbul


Alınmadık hizmetin parası nasıl istenir ki?

Yaşadığı sıkıntısını Cumhurbaşkanımıza hitaben köşemizden duyurmak isteyen okuyucumuz diyor ki:
"Sayın Cumhurbaşkanım, yeğenim Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'ne başladı. Sene başında devlet yurdu yedekte olduğu için özel bir yurda yerleştirildi. Yurt yetkilileri babaya sözleşme metni ve 8 aylık senet imzalatmış. Üstelik sözleşme metninin bir nüshası karşı tarafa verilmesi gerekirken verilmemiş. Yeğenim Kütahya'daki ismi bizde mahfuz bu özel yurtta 8 gün kalıp daha sonra devlet yurduna yerleşti. Ancak yurt yetkilileri 8 aylık meblağı aileden istediler. Ödenmediği takdirde icra yoluna başvuracaklarını bildirdiler.  BİMER ve Milli Eğitim Müdürlüğüne yaptığımız başvurularda mağduriyetimize cevap alamadık. Şu an yurt bizden almadığımız hizmetin parasını icra yoluyla alma işlemi başlattı. Mermer fabrikasında asgari ücretle çalışan babanın bu meblağı ödeme gücü yok. Bu konuda yetkili mercilere başvurmamıza rağmen sonuç alamadık. Son çare olarak sizden yardım istiyoruz. Ayrıca sırf eğitim için başka şehre gidip kalacak yer sıkıntısı çeken öğrencilerin zor durumundan faydalanan bu tarz işletmelerin de daha sıkı denetimden geçirilmesi ve bu tarz mağduriyetlerin yaşanmaması adına sizden bu yardımı talep ediyoruz. Saygılarımla."
        Adile Şahin Güzel-Kütahya


Sayenizde içimizi döktük

"İzmir zaten Türkiye'nin en pahalı su faturasını ödüyor ama karşılığında hizmet alamıyor.
Neymiş bakım yapılacakmış, suları haber vermeden kesiyorlar, duşta köpükle kalıyoruz. Abonelere kesintiden önce mesaj atıp bildirebilirler ama o teknoloji onlarda ne arar! Hizmet vermiyorlar eziyet çektiriyorlar. Suç aslında bizde, İZSU'dan hizmet bekliyoruz pöh pöh. Bu rezalete sesini çıkarmayanlara da müstahak tabii ama olan bize oluyor. Sayenizde içimizi döktük size, sağ olun. Kolay gelsin..."
             Bahar Selimgil-İzmir


Erzurum Belediye Başkanımıza açık mektup

Başkanım, öncelikle çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum. Erzurum'da adresi ve iletişim bilgisi bizde mahfuz olan Huzur Oto'dan Murat Çubukçuoğlu'nun derdini bu köşede birkaç defadır dile getiriyoruz. Zannediyoruz yoğunluğunuz sebebiyle dikkatinizi çekmedi.
Değerli Başkanım, bu gençler el emeğiyle alın teriyle ekmeğini kazanmak isteyen güzel Erzurum'un güzel insanları. Bu köşeye yazdıklarını hatırlıyorum. Geçtiğimiz yıllarda şehre hizmet kapsamında yapılan bir yol çalışması sebebiyle üç ortak olarak bunların işleri bozulmuş ve sıkıntıya düşmüşler. Kendileri bu parasal sıkıntıdan kendi imkânlarıyla kurtarmak istiyorlar ama kendi başlarına bunu beceremiyorlar. Bu vatandaşımıza bir yardım etme, imkân tanıma, yol gösterme gibi bir desteğiniz olursa minnettar kalacaklar. Biz de okuyucularımız adına sizlere teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.