Kentsel dönüşümde "kiracı-ev sahibi" bilmecesi?

A -
A +
"Dokuz çocuklu üç bayan" rumuzuyla faks gönderen okuyucumuz, Sayın Başbakanımızdan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın kentsel dönüşüm projesindeki bir yönetmeliği hakkında destek beklediği faksında şöyle dert yanıyor:"Kentsel dönüşüm projelerinin uygulanması, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın destekleri ve himayeleriyle yürütülmektedir. Ne var ki Sayın Bakanlığın çıkardığı bir yönetmeliğe göre bir kimse evinin kentsel dönüşüm projesi kapsamına girip de yıkılmasına izin verdiği zaman kira yardımını ev sahibine değil de kiracısı var ise kiracıya ödüyor. Bu nasıl bir adalettir? Bu haksızlığın bir an önce telafi edilmesini istiyoruz. Bizler örneğin eşlerimiz öldü, bir çocukları eşinden ayrılmış. Kalan bir dairemizi kiraya vermişiz ve bu kiradan geçimimizi sağlıyoruz. Bu kira olmaz ise başka bir gelirimiz yok. Evimi kentsel dönüşüme verdiğim zaman bu kirayı kiracı alır ise biz ne yapacağız?"Gerçekten ilginç bir durum değil mi? Vatandaş o kiracının kirasıyla geçiniyor ise kentsel dönüşüm kapsamında ev yıkıldığında devlet kirayı kiracıya öderse, kiradan geçinen ev sahibi mağdur olacak? Kira gelirini ev sahibine verirse, bu defa kirada otururken ev yıkılınca açıkta kalan kiracının mağduriyeti ne olacak?Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bu konuda daha mantıklı bir değerlendirmesi vardır zannediyoruz. Bu konuda bilgilendirilirsek kamuoyuyla ve okuyucularımızla paylaşırız.

Çocuklarımı okutmak için iş istiyorum
"Sayın Feridun Ağabeyim, ben % 80 engelliyim. Kamuya ait bir iş yerinde taşeron olarak çalışıyordum. İşten atıldım. Çok zor durumdayım. Doğrusu çalışacak durumum da yok. Kahredesi astım rahatsızlığı beni bunaltıyor. 8 aydır işsizlik maaş alıyordum. Sanırım bu ay, o da bitiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum? Emekliğime 3 yıl kaldı. 3 yıl daha sigortalı bir işte çalışmam gerekiyor. 3 çocuk var 2'si üniversitede. Biri ilköğretimde okuyor. Hiçbir gelirim yok. Bunalımlı günler geçiriyorum. Daha dayanacak gücüm de kalmadı. Çocukları okuldan bile almayı düşünüyorum. En azından emekli olabilseydim...Bu konuda değerli iş adamlarımızdan, devletimizden, duyarlı kişilerden bir yardım bekliyorum. Yardımlarına ihtiyacım var. Bu konuda bana sayfanızda yer verip yardımcı olursanız çok memnun olurum. Bu sene yine fındıklar yandı, yine bittik. Bu vesileyle Ordu'dan selam saygı ve sevgilerimi gönderiyorum. Hayırlı iyi güzel haber gelir inşallah."


GRATİS Genel Müdürlüğüne siz ulaştırabilir misiniz?
"Okuyucumuz Ahmet Tekcan yazışmaların içinde boğulmasına rağmen "dürüst ve duyarlı vatandaş" olmaya devam edeceğini söylüyor."Çanakkale Biga'dan Ahmet Tekcan diyor ki: "28 Temmuz 2013 günü GRATİS Mağazalar zincirinin Biga Şubesinden alışveriş yaptım. Sonra fark ettim ki ücreti noksan almışlar. Başkası buna sevinebilirdi ama ben hak geçer düşüncesiyle rahatsız oldum. Ramazan günü oruçluyum, iftarı yaptıktan sonra mağazaya gittim. Günlerden cumartesi. Araya pazar girecek fiyatlar değişebilir filan derken gönlüm razı gelmedi. Eğer iade etsem bunları hiç yaşamayacaktım. Ben noksanlığın tespit edilmesini istedim. O ara kasiyer vardiyası değişmiş. Farklı insanlar görevi devralmış. Ortada bir problem var ama hiçbir şekilde ilgilenen yok. Sorumlu Müdüre çıktım. Durumu anlattım o da uğraşmadı. Bu mağazaya sonraki gidişlerimde daha dikkatli olmaya başladım. Birinde değil birkaç üründe rastladım ki ürünün üzerindeki etiketler ile kasada çıkanlar birbirini tutmuyor. Biri ikisi değil çoğu böyle. Gösteriyorum aldırmıyorlar, ben ısrarla değiştirmeleri gerektiğini söylüyorum. Hatta bunları bildirmek için Genel Merkezlerini aradım. Onlar da karakola şikâyet etmişler "bizi rahatsız ediyor. Sürekli geliyor, elinde hesap makinesi var, devamlı hesap yapıyor" diye.Evet yapıyorum, çünkü "75 liralık alışveriş yapana şu hediye, şu kadar bonus" diyorlar, ben tam 75 liralık alışveriş etmek istiyor, fazla açılmayı düşünmüyorum. Neticede dükkânda uzun süre kaldığım, huzurlarını bozduğum için mahkemeye verdiler ve 3 ay ceza aldım. Belki yatmayacağım ama ben haysiyetime düşkün bir insanım. Biga gibi küçük bir yerde ceza almak başka şekilde anlaşılabilir. Bunu hak edecek bir şey yapmadım. Bu vesileyle Biga'daki bu durumu Gratis Genel Müdürlüğüne siz ulaştırabilir misiniz?"
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.