Mahallemizden Mecidiyeköy'e İETT hattı istiyoruz

A -
A +

"Merhaba Feridun Ağabey, Bağcılar'a bağlı Yüzyıl Mahallesi'nden (42 Evler) Mecidiyeköy'e İETT hattı talebimizi gazetenizde dile getirirseniz memnun oluruz.

Hâlihazırda Mecidiyeköy'e giden araçlar E6 çevreyolunun yan yolundan geçiyor. Biz mahalle içinde kaldığımız için 15 dakika yürümek ya da minibüse ek ücret ödemek zorunda kalıyoruz. Bu da her gün işe giden vatandaş için haliyle ekonomik açıdan masraflı oluyor.

Şöyle ki; 1.65 olan ücret sabah ve akşam ilave 3.30 TL oluyor. Ayda 25 gün işe gitsek 82,5 TL ilave ücret ödememiz gerekiyor. Buna E6'dan Mecidiyeköy'e giden otobüslere ödediğimiz 2.15 TL'yi de eklersek masraflarımız artıyor.

Sabah akşam gidiş geliş 4.30 TL oluyor. Ayda 25 günden 107,5 TL oluyor. Böylece 2 vasıta ile otobüs+minibüsle toplam 190 TL aylık yol masrafımız oluyor. Hâlbuki mahalle içinden (42 Evler) Mecidiyeköy'e otobüs olsa her ay 82,5 TL kazançlı olacağız ve bu da yılda 990 TL demektir. Yılda 1 maaş asgari ücret kadar minibüse para ödüyoruz. Bunu dile getirirseniz sevinirim. Teşekkürler"
Mehmet Kasım-İstanbul

Bu kepazelik değil midir?

Bir cami cemaatinin mektubu geldi elimize. Diyor ki: "Ben ve bizler Konak Camii cemaatindeniz. Aynı çevrede oturuyoruz. Bu caminin bir yönetimi var, senelerdir aynı kişiler. Bu caminin kira ve diğer gelirleri nereye gider belli değil...

Ayrıca cami girişinin şadırvan bölümünde kiracı bir şarküteri var. Ürünleri dükkanın dışına hatta caddeye bile taşmış olarak ticaret yapmaktadır. Yolu bile kapatmaktadır.

Bu da yetmez, şadırvanın hemen solunda bulunan bir dükkan vardı. Her şey satılıyordu. Oranın kiracısı çıktı, postanenin yanına taşındı. İki seneden beri bu şarküteri sahibi, bu dükkanı depo olarak kullanıyor, kira veriyor mu bilmiyoruz?

Bu kimsenin hak hukuk kanun tanımaz bir yapısı var. Su ihtiyacını şadırvandan sağlıyor. Bu da yetmiyor, yemek, bulaşık tabak vb. gibi şeyleri de şadırvanda yıkıyor.

Bu ne kepazeliktir. Bu kul hakkı değil midir? İşin daha vahim tarafı konuyu belediyeye kaymakamlığa defalarca bildirmemize rağmen ilgilenmediler. Bu kepazeliğe ve vurdumduymazlığa, kul hakkına çanak tutmak değil midir? Lütfen bu işe bir el atmanızı istirham ediyoruz. Saygılar sunuyoruz."
Okmeydanı-İstanbul

Alacaklardan geri adım atmak yok

"Sizin aracılığınızla, başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere, yiyecek içecek sektörü temsilcilerine ve üretici firma temsilcilerine seslenmek istiyorum.

Büyük marketlerde ve AVM'lerde şeker hastaları için ayrıca stant açmalarını istiyorum.
Ayrıca bir isteğim de Kamu Kurumu yetkililerinden. Benim emekli olduğum kamu kurumundan geriye dönük alacaklarım var. Fakat ödeme yapmıyorlar. Kendilerine bir şekilde ulaştığımda da inkâr politikası güdüyorlar.

İşçi sendikalarımız da, emekli olduğum ve artık aidat ödemediğim için benimle ilgilenmiyorlar. Benim ekonomik gücüm olmadığı için de hukuki mücadele başlatamıyorum.

Allahtan başka güvenebileceğim kimsem yok. Bu benim hakkım ve hakkımı aramaktan geri durmayacağım.

Yine iki ayrı bankada dosya masraflarım dekontları ve arşiv ücret belgesi elimde. Bu masrafların geri ödeneceğini duydukça ama ödeme yapılmadıkça daha çok üzülüyorum.
Öte yandan annemin memleketi olan Kastamonu Araç'ta da alacağım kul hakkım bulunuyor. Annemin üvey amcasının avukatı tedbiri kaldırtırsa hakkımı ilgili bankadan alacağım. Bundan da geri adım atmak yok. Saygılar..."
Kemal Altıok-Şile/İstanbul

Ankara'da trafik magandalarına kim dur diyecek?

Feridun Bey, Ramazan-ı şerifinizi tebrik eder, mutlu ve sıhhatli günler dilerim. Yazacağım trafik sorununu inşallah İçişleri Bakanlığımız Emniyet Trafik Şube Başkanlıkları okur da bir tedbir alırlar.

Başkent Ankara'da son günlerde trafik magandaları gittikçe çoğalmaya başladı. Adamlar araçlarının bazen ön plakasını bazen arka plakasını kimileri de her iki plakayı sökerek trafikte akla gelmedik cambazlıklara yelteniyorlar. Trafikteki sürücülerin dengesini bozan, moralini altüst eden bu magandaları kim takip edecek ve kim dur diyecek? Bu konuda bir çalışma yapıyorlar mı? Yoksa haberleri mi yok? Eğer haberleri yoksa işte ben buradan haber veriyorum. Bir tedbir alsınlar lütfen..."
Emekli Memur Ramazan Aksoy-Ankara

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.