Okmeydanı Diş Hastanesine müfettiş istiyorlar

A -
A +
Kurulduğu ilk yıllar ve devamında ağız ve diş sağlığı hizmetinde isim yapan, marka olan ve hatta örnek gösterilen Okmeydanı ağız ve diş sağlığı hastanesine nazar mı değdi?
Diş çekimlerinde pek sorun yoksa da protez yapma servisleri dolgu ve cerrahi kısımlarda şikâyetler var. Bir hekime günde 60-70 hasta düşüyormuş. E haliyle hastalar doktorlarla doğru dürüst derdini anlatmaya bile vakit bulamıyormuş. Zaten doktorun da konuşacak vakti yok. Dolayısıyla hasta doktor iletişimi sağlıklı olmuyormuş.
25 günde teslimi gereken protezlerin tam yapılmadan kusurlu olmasına rağmen göz göre göre prosedürü yerine getirmek amaçlı hastalara veriliyor itiraz edecek olanlara da "alışırsın" diye cevap veriliyormuş.  Hastanın işi ne, her hafta gitsin gelsin (!)
Öte yandan ikide bir personel değiştiriliyor. Sorulsun "neden bu insanlar buradan kaçıyor?" Artık sinirleri yıpranmış yetersiz şartlarla hizmet verme mecburiyetinden dolayı "beceriksiz doktor konumuna düşen" olmak istemiyorlar.
Güvenlikten geçilmiyor içeride. Bir şey söyleyecek olanları hemen "hasta hakları" servisine yönlendiriyorlar. Hasta haklarının vatandaşa nasıl yardımcı olduğunun denetlenmesi de söylenecek konuların diğer ana başlıklarıdır. İl Özel İdaresi neden böyle olduğunun cevabını kendisi aramalı ve vermelidir.
         Erol Kara-İstanbul


İSTEDER'den isteyebilirsiniz

Mail gönderen ve "Dertli insanların dertlerinin duyurulmasına vesile olduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyoruz. Hayatın anlamı ve manası aslında bir kişinin de olsa derdine yarasına merhem olabilmek. Eskişehir hapishanesinde bir garip kimsesiz kardeşimizin istek ve arzularını yazmışsınız. Çok teşekkür ederiz. Bizler de buradan bu kardeşimize yardımcı olmak istiyoruz. Sizlere de yaptığınız iyilik ve bundan sonraki yapacağınız çalışmalarda başarılar diliyoruz" diyen Ahmet Ardalı isimli saygıdeğer okuyucumuz, biz de sizlere çok teşekkür ediyoruz bu hassasiyetinizden ve ilginizden dolayı.
Bu vesileyle bu köşede yayınlanan mahkûm kardeşimiz gibi Türkiye'nin tüm hapishanelerindeki mahkûmlara ve muhtaçlara imkânları ve kanunun yetki ve çerçeveleri dâhilinde yardım etmeye çalışan güzel bir hayır kurumu var. İSTEDER...
İstanbul Eğitim ve Sosyal Yardım Derneği Derneğin saygıdeğer yöneticilerinden biri de Elvan Küçük... Soyadının mütevazılığının aksine çok büyük hizmetler etmiş, kul hakkına ve kamu hakkına çok dikkat etmiş emekli bir komutandır... Kendini bu güzel hizmetlere adamıştır... Onlar da bize broşürlerini göndermişler. İletişim bilgileri: Adres: Yakuplu Merkez Mah.4. Sok No: 32 Beylikdüzü-İstanbul. Lütfullah D. Uzun: 0505 384 74 39 Zeynel Erdoğan: 0530 069 01 54 Elvan Küçük: 0505 740 21 71 http://mahkumder.org/iletisim


Dizel'de kanserojen tehlikesi doğru mu?

"Feridun Ağabey, günümüzde bilirkişilerin bilinçlendirmesinden inanın bilincimizi yitirdik!.. Sağlığımızı bu bilimsel uzmanlar ne çok seviyormuş. Her konuda pireyi deve yaparcasına büyütüp önemsetip aman dikkat diyerek servis ediyorlar. Uzmanlar uyarıyor diye başlayan haberlerde gerçekten uzmanlar mı söylüyor, yoksa uzmanlar söylüyor diye firmalar ticari amaçlarla birbirlerine kara mı çalıyor anlamış değilim. Geçen televizyonda bir uzman dizel araçların kanserojen tehlikesinden söz etti. İnternetten araştırayım dedim "Dizel yakıtlı araçların kansere neden olma potansiyelini araştıran uzman ekip, özellikle maden işçilerinin bulgularını değerlendirerek, bu tür egzoz dumanına maruz kalan insanların akciğer kanserine yakalandığı ve mesane kanseriyle de ilgisi olduğu sonucuna vardı.  Örgüt bu tespit sonrası dünyadaki dizel motor şirketlerine en kısa zamanda üretimi azaltma çağrısında bulundu." Gibi cümleler yer alıyor. Kafam allak bullak oldu. Bu bilgiler doğru mu yoksa benzin ya da LPG firmalarının çıkardığı bir asparagas haber mi? Ne olur bu kafamızın karışıklığına nasıl son vereceğiz?" S.M.-İzmir
Değerli okuyucum, siz de diyorsunuz ki acaba kafa karıştırmak için mi? Böylesi durumlarda şu sorgulamayı yapmanızı öneriyoruz. Bu tür öneriler sizin menfaatinize ne kadar önerenlerin menfaatine ne kadar yarıyor? Sorunun cevabı kafa karışıklığınızı netleştirecektir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.