Satma hakkımız yoksa tapu neye yarar?

A -
A +

27 Nisan 2015’te çıkartıldı bu kanun. 403 sayılı toprak koruma ve arazi kullanma kanunuydu. Bu kanun söylenene göre miras yoluyla arazilerin parçalanmaması ve tarımın olumsuz etkilenmemesi içindi. Ama öte yandan insanların bireysel kararlarına ve Anayasal haklarına müdahale durumu ortaya çıktı. Denizli’den yazan okuyucumuz Muzaffer Çoban’ın tespiti şöyle:

İnsanlar ihtiyaçlardan kaynaklanan durumlarda taşınır taşınmaz (tarla, tarım arazisi, arsa vs.) ihtiyaca yönelik olarak birisini elinden çıkartabilir. Veya ihtiyaçtan alabilir. Tarla satışları ile ilgili kanunda belirtildiği gibi tarım arazileri parçalanmaz aksine birleştirilir. İnsanların birçok ihtiyacı var. İnsan hastalanır, çocuklarının eğitiminde kullanırlar, evladının düğününde kullanırlar vb. İnsanlar ilgili kanun sebebiyle elindeki tapulu arazisini satamayınca son derece zor durumda kalmaktadır. İlgili kanun ihtiyaçlara cevap vermediği gibi insanların ayaklarına takılan çelme gibidir. Tarla satışları olmaz ise aksine gelecekte tarım arazileri giderek azalacak çünkü hissedarlı durumlarda kimse (alıp satılamayan) tarlayla ilgilenmeyecek ve araziler boş kalacaktır. Herhalde bu kanun insanların hayatını geleceğe yönelik zorlaştırmak için çıkartılmamıştır. İlgili kanun tamamen iptal edilerek acilen, mülkiyet tasarruf hakkının önü açılmalı insanları bu çıkmazdan derhal kurtarmalıdır. Saygılarımla...
 
 
Nereden bakarsanız bakın, biz mağdur olduk
 
“Sayın Başbakanım, ben kirada oturan, hiçbir kötü alışkanlığı olmayan bir polis emeklisiyim. Şubat ayında emniyet hizmetlerine verilen emniyet tazminatı hakkında sizlere duygu ve düşüncelerimi arz etmek istiyorum. Bu tazminat sonrası çalışan ile emekli polis arasındaki maaş uçurumu iyice büyümüş oldu. Polise verileceği söylenen ek gösterge ise sadece 4 yıllık fakülte mezunu arkadaşlara verileceği için ve emniyet içerisinde dört yıllık mezun sayısına oranla mezun olmayanlar daha çok olduğu için yine bize göre bu ek gösterge teşkilatın büyük bir bölümüne ve tabii ki emekliye yaramadı. Nereden bakarsanız bakın bizler çok mağdur olduk. Daha önce bizlere de yansıyacak şekilde iyileştirmeler yapılacağı sözü verilmişti. Bu müjdeli gelişmeyi büyük ümitlerle beklemeye devam ediyoruz. Bizlerin durumlarını da düşünerek bize göre de bir iyileştirme umuduyla selamlarımı ve saygılarımı sunuyorum.”
          Kenan Kamil-Biga Çanakkale
 
 
Kaçmayıp müdahale edince olayı ucuz atlattık
 
“Feridun Ağabey, Yenibosna’da İhlas Holding ile İhlas Yuva Sitesi tarafındaki boş arazide sekiz on tane köpek kontrolsüz bir şekilde dolaşıyor. Gelen geçen arabalara havladıkları gibi bazen insanlara da havlıyorlar. Özellikle köpek fobisi olanlar bu mesafeyi korku geçidi gibi görüyorlar. Geçenlerde bir sabah siteden holdinge işe gelirken bana da iki köpek saldırdı. Tabii kaçmayıp müdahale edince olayı ucuz atlattık. Ama kaçsaydım büyük ihtimalle diğer köpeklerin de katılmasıyla sonu bir felakete yol açabilecekti. Bu köpeklerin bir olumsuzluğa sebep olmaması için belediyenin harekete geçmesini ve köpekleri uygun köpek barınaklarına almalarını rica ediyoruz.”
           Mehmet Arvas-İstanbul
 
 
Bu konulara akıl yorup da moralinizi bozmayın!
 
İstanbul’dan “Polisin takibi sonuç vermiş. Halkı 'savcıyım ve polisim' diyerek dolandıranlar yakalanmış. Çok sevindim bu habere. Çok da şaşırdım. Yaşlı bir kadından yaklaşık bir milyon liraya yakın ziynet eşyası dolandırmışlar. Ben çalışan bir anneyim. Eşim de bankadan emekli. Aylık geçimimizi zor yapıyoruz. Allah çok versin, kimsenin malında mülkünde gözümüz yok da bir yaşlı kadında bunca takı evde ne arıyor, bir de bu dolandırıcılar bundan nasıl haberdar oluyor onu anlamış değilim” diyen S.M. isimli okuyucumuza önerimiz şu ki, bu konulara akıl yorup da moral bozmaya gerek yok. Siz geçimini sağlıyor iseniz bu sizin mutlu olmanıza yetecektir. Selamlar...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.