“Dönüşüm yaşanırken yeşil alana dikkat”

A -
A +

Feridun Ağabey, 22.06.2016 tarihli gazetenizin 19. sayfasında "Üsküdar’da dönüşüm başladı" başlıklı yazıyı okudum. Haberde başkanın Üsküdar’la ilgili dönüşümlerde “siteleşmeye karşıyız, mahalle hayatı yaşanmalı" söylemi dikkatimi çekti. Ama şimdiye kadar çoğu yerde özellikle Çengelköy’de Boğaz görüntüsünü ve yeşil alanları, müstakil evlerin bahçelerindeki meyve ağaçlarını bile ortadan kaldırılacak şekilde imarlar verildi.

Her yer site. Bunlar her yeri daha da yaşanmaz hâle getiriyor. Sahili, Çengelköy’ü ve aslında çoğu doğal güzellikleri yeşilliği olan yerler yaşanmaz hâle getiriliyor. Belediyecilik sanki müteahhitliğe dönmüş gibi algılanıyor. Ben ve benim gibi çok insan artık parti farkı gözetmeksiniz belediyelerin asıl amaçlarının dışına yönelmiş olduklarına inanıyoruz. Bu konuda ne yapacağımızı kime derdimizi anlatacağımızı da bilmiyoruz. Çünkü onları biz seçiyoruz ama sonra ne yapacaklar bilemiyoruz. İnşallah Başkan, "mahalle hayatı" düşüncesine sahip çıkar. Hayırlı günler.
           R.B.-İstanbul
 
 
Firar etmediğini belgeleyen mahkûma firari muamelesi
 
Sayın Adalet Bakanım, Sayın Başbakanım, Sayın Cumhurbaşkanım; şu mübarek ramazan gününde bizlerin hakkını savunacağınıza inanıyorum. Açık cezaevinden firar etmediği savcılık, hastane, cezaevi resmî belgeleri ile kanıtlı olan bir mahkûmum. Savcılık, hastane ve cezaevi birbirine hatalı bilgi verme ve bunun sonucu işlem yapılması nedeniyle Bolvadin İnfaz Hâkimliğince firar etmiş mahkûmlar gibi cezalandırılmaktayım. Yaptığım itiraz dilekçem de işleme alınmadığı için savunma hakkım da engellenmiş durumda. Firar etmeyen bir mahkûmum ama yanlış bilgilendirmeler ve bilgi karışıklığı sebebiyle firar etmiş mahkûm gibi muamele görüyorum. Resmî belgelerimle haklılığımı kanıtladığım hâlde daha önce infaz hâkimliği karar verdi karar verilemez denilerek mağdur ediliyorum. Allah rızası için bu hakkımı alınız. Firar etmeyen bir mahkûm firar etmiş gibi mi yatırılır cezaevinde? Ailem ve ben bir yıldır perişanız. Adaletin sağlanmasını ve evladıma kavuşmayı istiyorum. Sayın devlet büyüklerimin yardımını talep ediyorum.
              Sedat Avcı-Nilüfer/Bursa
 
 
Kooperatifimizin akıbetini bilmiyoruz!
 
“Sayın Feridun Ağabey, SS Küçükçayır Orman Köyü Kalkındırma Kooperatifi hakkında kamuoyu adına bilgi talep ediyorum. 1980 tarihinde kuruldu bu kooperatif. Ben de o tarihte bu kooperatife üye oldum ve beş bin lira para verdim. Benim gibi en az yüz kişi daha üye olup para verdiler. Fakat adı geçen bu kooperatif o zamandan bu zamana kâr mı etti, zarar mı etti, iflas mı etti ne etti hiçbir şey bilmiyorum. Bu nedenle köşeniz aracılığıyla devletimin yetkililerine sesleniyorum. Adı geçen bu kooperatifin akıbetinin ne olduğunun araştırılmasını, incelenmesini bir üye olarak talep ediyorum. Ayrıca eğer kooperatif zarara uğratılmış ise zarara uğratan yöneticiler hakkında kanuni işlem yapılmasını talep ediyorum.
          Üye-Hasan Esir/Küçükçayır Köyü-Rize
 
 
 
İyi ki Türkiye var
 
Feridun Ağabey, köşenizde yayımlananYolcunun fahiş bilet şikâyetine 7 aydır cevap yok!" başlıklı yazı için size çok teşekkür ederim. Sizin yazılarınızı sürekli takip ediyorum. Sayenizde vatandaşların birçok sorunu çözüme kavuşuyor. Sağ olun, var olun... İyi ki TÜRKİYE gazetesi var… Saygılarımla…
          Mert K.-Kütahya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.