Kaliteli insanlar artık mumla aranır oldu

A -
A +

İstanbul’dan isimleri net olarak okunmamakla birlikte Sevilay, Hasan, Kadir, Zuhal, Harun, Tacettin isimleriyle yazan birkaç değerli okuyucumuz ortak imza attıkları bir faksı bize göndererek diyorlar ki:

“Feridun Ağabey, Türk milleti olarak bazı özel televizyonlarda sürekli dedikodu yapan birkaç gazeteciden söz ediyoruz. Bir söz duydukları zaman hemen özel televizyonlara koşuyorlar. Hemen dedikodu yapıyorlar. Yahu bu insanların hiç zekâsı yok mu? Hiçbir fikir beyan edemiyorlar ama özel televizyonları saatlerce meşgul ediyorlar. Memleketin öyle değerli konuları var ki gidip araştırmak yok. Sadece masa başında lakırdı üretiyorlar. İyi ki özel televizyonlar açıldı da bunlar kahveye gitmekten kurtuldu. İnsanda biraz arlanma utanma duygusu yok mudur? Şu FETÖ/PDY olayını konuşurken yıllardan beri bu insanlar nasıl kandırıldı, bunca yatırımların parasını nereden alıyorlardı, hiç mi bunlara aklınız ermiyor. Dedikodu ile bu işler yürür mü? Bu dedikoducular milletin gözünde de zaten gazeteci filan değildir. Hele bazı özel televizyon muhabirleri var ki akıllara ziyan. Hele açık oturumları yönetenler sanki devlet yönetiyorlar. Öylesine bir gurur ve kibir içindeler… Bir seyirci olarak bütün bunları yadırgıyoruz. Ekranlara bilgili kültürlü topluma fikir verebilecek münevver insanların çıkmasını istiyoruz...”
Biz de kendilerine diyoruz ki: Çok doğru diyorsunuz, iyi düşünmüşsünüz ama çocuklar bu kalitede insanlar daha doğrusu bilge kişiler artık parmakla gösterilecek kadar azaldı.
 
 
Çok pişman oldum fakat iş işten geçti
 
Feridun Ağabey, yüce Allah’ın selamı ve bereketi üzerinize olsun. Gazetenizdeki tüm çalışanlara saygı ve selamlarımı arz ederim. Ağabey daha önce de derdime yer vermiştiniz. Teşekkür ederim. Ben yardımsever okuyucularınızdan ve Karadenizli hemşehrilerimden maddi manevi yardım bekliyorum.
Ben 1974 Ordu Akkuş doğumluyum. 2008 yılından bu yana cezaevinde yatmaktayım. 2013 yılında eşim stres ve sıkıntıdan dolayı beyin kanaması sebebiyle yaklaşık beş ay önce rahmetli oldu. Babam da rahmetli olmuştu. Ben İstanbul Kartal’da kendime ait yerimde et ve süt mamulleri toptan ve perakende satışı yapmaktaydım. Bir toplu mal verip paramı alamadığım kimseyle bir yıl sonra karşılaştığımda tartışma sonrası bir anlık öfke ile ağır yaralama dolayısıyla cezaevine düştüm. Çok pişman oldum fakat iş işten geçti Ağabey. Dokuz yıldır cezaevindeyim. Evim arabam her şeyim gitti. Oğlum büyüdü askere gidecek. Köyde kalıyor, iş yok. Yanıma gelecek ama gelmeye bile para bulamıyor. Köyde yaşlı ağabeyimin yanında kalıyor. Ağabeyim de çalışamıyor. Bu mektubumu çok çaresiz kaldığımdan dolayı yazıyorum. Affınıza sığınıyorum, değerli büyüklerimizden ve hayırsever iş adamlarımızdan bu kardeşlerine yardım eli uzatmalarını istirham ediyorum. Bana PTT ile yardım elini uzatacak hayırseverler için adresim: Ünye M Tipi Kapalı Cezaevi C-8 Koğuşu, Ünye/Ordu. Allaha emanet olun...
             Mehmet Ali Çayıroğlu-Ordu
 
 
Yolcu yazın otobüs bekledi, kışın da yolcu bulamıyoruz
 
"İstanbul Tekirdağ istikametinde çalışmakta olan bir otobüs firmasında muavinlik yapıyorum. Firmamız buraya sefer yapmaya karar verdiğinde bizlerden de fikir istedi. Biz de fikrimizi bölge insanının beklentilerine uygun olarak belirttik. Ama firma sanki biz aksini söylemişiz gibi yazın seferlerini, Akdeniz ve Ege tarafına yoğunlaştırarak Tekirdağ istikametine sefer sayısını azalttı. Yolcu da bir bekledi iki bekledi bu defa eski firmalara gitmeye başladı. Şimdi kış geldiğinde aynı firmalar sefer sayısını azaltıp fiyatları düşüreceklerine yarım saatte bir sefer çıkartıp fiyatları da zamlandırdılar. Bu firmanın kendi takdiridir diyebilirsiniz ama koskoca otobüsler sekiz on yolcuyla gitmeye başlayınca şoförler de seferden aracını çekmeye karar verdi. Olan yine biz muavinlere oldu. Şimdi bizim otobüs de seferden kalkarsa biz nerede muavinlik yapacak da çoluk çocuğumuza bakacağız?”
           Rumuz: “Muavin”-Tekirdağ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.