Bunlar da yapılmaz ki(!)

A -
A +

Adamlar yıllar yılı o kadar emek harcayıp bu ülkeyi ve vatandaşlarını sömürdüler, elini kolunu domuz bağıyla bağlayıp ne istedilerse yaptılar. Yıllarca sırça köşklerinde purolarını yakıp, viskilerini yudumlarken, üretmeden devletin parasını nasıl söğüşleyeceklerini, devletin bir kurumundan aldıkları paraları, devletin diğer kurumlarına % 50'nin üstünde faizle verip, ne kadar kazanacaklarını hesapladılar.

Yahu, Kasımpaşalı bu yapılır mı? Önce il başkanı oldun, seni küçümseyen haberler yaptırdılar, seninle muhatap olmamaları konusunda basın yayın organlarının genel yayın yönetmenlerine talimatlar verdiler; sonra gittin hem de bir imam hatipli olarak ülkenin en büyük metropolüne Başkan oldun, geldin belediye meclisini besmele ve Fatiha ile açtın bak, bak, bak.. O çok sevdikleri pis, dumanlı, sisli nefes alınamayan, maskeyle gezilen şehrin havasını temizledin; sonra gittin, haftada 2 gün o da çamur akan sularla insanlar mutluyken, sen kilometrelerce öteden içilebilir su getirdin, İstanbul'un 50 yıllık su ihtiyacını sağladın, bu da yapılmaz ki Kasımpaşalı, oldu mu şimdi.
Sonra da Ümraniye'deki çöp dağlarını temizledin; kokudan birkaç kilometre yanından geçilemeyen, burunları sızlatan, anlı şanlı profesörlerin hiç akıllarına yatmayan bir projeyle Haliç'i tertemiz ettin, oldu mu şimdi Kasımpaşalı?
PLANLARI ALTÜST OLDU!..
Binlerce dava açtılar, sen kalktın hepsinden aklandın, marjinal kalır dediler sen geldin tam merkezin göbeğine oturdun, bütün planlarını altüst ettin. Sonra gittin Siirt'te Türk Milliyetçiliğinin fikir babalarından Ziya Gökalp'in ilköğretim okulları müfredatında öğrencilere okutulan bir şiirini okudun diye seni, halkı kin ve düşmanlığa sevk etmekten yargılattırıp cezaevine gönderip senden kurtulmak istediler, cezaevinde onlarca suikast girişiminde bulundular hepsinden yırttın. Bundan sonra muhtar bile olamaz dediler, sen kalkıp Başbakan olacağım dedin, bak, bak, bak!..
Sen iktidara geldiğinde, seni zor durumda bırakmak için 20 milyar doları yurtdışına kaçırdılar, yatırdıkları fonlarda paraları buhar oldu, sonra geldiler IMF ile anlaş, bizim paralarımızı kurtar diye yalvardılar ama sen dinlemedin, oldu mu şimdi Kasımpaşalı? Bu ülkeyi 25 Cent'e muhtaç ettiler, devletin kasasını boşaltıp, moratoryum ilan etmeyi düşünürken, sen kalkıp gelip bütün hesapları bozdun, ülkeyi iflastan kurtardın, bu da yapılmaz ki Kasımpaşalı?
Kalkıp cumhuriyet tarihinin en fazla yatırımlarını yapma cüretini gösterdin. Daha düne kadar kapılarda 1 milyar $ için dilenirken, sadece bir projede kalkıp 10 milyar $'lık yol yapıyorsun. "Demokrasinin en âlâsı benim ülkemde olacak, her tarafı demir ağlarla örüp hızlı trenler yapacağım" dedin; yıllarca uçakları yakından bile görmeyen bir halkı gideceği yerlere uçakla, hızlı trenle en güzel yollarda gönderdin, hastane ve okulları ıslah ettin, oldu mu şimdi Kasımpaşalı? 
Seni devirmek için üniversiteleri ayaklandırdılar, isyan provaları yaptılar, bütün hesaplarını kafalarına geçirdin. İstihbarat servislerini devreye soktular ama sen kalkıp bütün planlarını 2 günde deşifre ettin...
Kanal İstanbul'u yapacakmış da Türkiye'ye yılda 5 milyar $ kazandıracakmış, 3. köprüyü yaparak Türkiye'ye yılda 1 milyar $ kazandıracakmışsın, dünyanın en büyük havaalanını yapacakmışsın, bununla yetinmeyip 3 tane nükleer tesis yapmak için de harekete geçtin 2.'sinin ihalesini bile yaptın... Ayrıca sen kalk bu ülkeye yılda 2,5 milyar dolar para kazandıracak HES'leri yap...
Barış senin neyine Kasımpaşalı!!! 1984'ten 2013'e kadar bu ülkeye 300 milyar dolar para harcattılar, 30 bin insanı öldürttüler; sen kalkıp kardeşlikten bahsediyorsun, bunlar da yapılmaz ki Kasımpaşalı.
TÜRKİYE AYAĞA KALKTI...
Alevi-Sünni çatışması çıkarmak istediler; planlarını deşifre ettin engel oldun. Suriye'yle çatıştırmak için uçağımızı düşürdüler; tuzağa gelmedin. Taksim'de gezi parkında çil çil 200 TL'ler dağıttılar; bütün paralarını boş yere heba ettirdin, çanlarına ot tıkadın! Her zaman hizmetkârları olan darbecilerin hepsini içeri tıktın...
Dünyanın karşılarında titrediği insanlara "ONE MINUTE" dedin, bununla yetinmeyip özür dilettirdin ve tazminat alarak efendilerini dünyanın gözünde küçük düşürdün, bunu nasıl yaparsın Kasımpaşalı!!!  Senin neyine, kalkıp 2023'e taaa 2071'e hedef koyup, vatandaşa projeksiyon tutup vizyon belirliyorsun.
Konuşmalarında bu insancıkları hasta edip, Saraybosna'dan Balkanlar'dan, Arap Yarımadası'ndaki ülkelere, Orta Asya'dan Uzak Doğu'ya kadar yer ismi sayıyorsun, amacın ne Kasımpaşalı?
Bitirdin, mahvettin çanlarına ot tıkadın, takatlerini kestin, paralarını heba ettin. Türkiye ayağa kalktı, heybetinden korkmaya, titremeye başladılar, uykuları kaçıyor!!!!
Bunlar da yapılmaz ki Kasımpaşalı!..
Yunus Kayabaş

Nakış Öğretmenliği mezunları mağdur ediliyor
Ben, Selçuk Üniversitesi Nakış Öğretmenliği Lisans Programını bitirdim. Fakat biz nakışçılar olarak atanamıyoruz. En fazla 10 kontenjan veriliyor ve taban puan çok yüksek oluyor.
Atanamayan mezunlar, yüksek puan almak için 4-5 yıl dershaneye gidiyor, yüksek puan alıyorlar, biz yeni mezunların puanı ise düşük kalıyor.
Halk Eğitim Merkezleri'nde binlerce ortaokul, lise ve ön lisans mezunları usta öğretici olarak çalışmakta, o kurumlar da direkt mülakatla onları yerleştiriyor, biz açıkta kalıyoruz.
Büyük emekler vererek, nakış öğretmeni olmak için okuduk ama Halk Eğitim Merkezlerinde ve Kız Meslek Liselerinde bizim yerimize başkaları istihdam ediliyor. Teknoloji ve tasarım derslerini de gördüğümüz halde, bu branşa da tayin edilmiyoruz. Lütfen mağduriyetimize el atın...
Goncagül Bakırcı
 Adres: İhlas Medya Plaza 29 Ekim Cad. No:23 Yenibosna/ 
İSTANBUL Tel: (0212) 454 38 22 Faks: (0212) 454 31 00
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.