Elektrik Öğretmenliği kadroları artırılsın

A -
A +

 Günümüzde, insan hayatının her alanında çok büyük bir öneme sahip olan, her geçen gün bu önemi katlanarak artan, hayatın her anı ve her alanında kullanılan "elektrik enerjisi" artık bizler için vazgeçilmez bir olgu olmuştur. Onun içindir ki bu alanda yetişmiş kalifiye elemana olan ihtiyaç bir mecburiyet haline gelmiştir. Hal böyle olunca da elektrik alanında bu kalifiye elemanları yetiştirecek Teknik Öğretmenlere olan ihtiyaç, gün geçtikçe artarak devam etmektedir.

Türkiye genelinde Elektrik Öğretmeni ihtiyacı binleri bulmasına rağmen, 1999 yılından bu yana, bizlere ayrılan kısıtlı atama kontenjanlarından dolayı, 12 yılı aşkın süredir mağdur edilmekteyiz. Yıllardır yapılan her atama döneminde bizlere çok az sayıda kadro verilmektedir. Öyle ki, 2012 Eylül ayında yapılan 40.000 kişilik Öğretmen atamasında dahi, bütün branşlara bölümlerindeki toplam ihtiyacın 1/4'ü oranında kadro verilirken; bu oran dikkate alınarak yapılan hesaplamaya göre, Elektrik Öğretmenliği bölümüne en az 250 kadro verilmesi gerektiği halde, yalnızca 85 kontenjan verilerek bir defa daha mağdur edilmiştir.
Türkiye genelinde birçok Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi İdarecisiyle yapılan görüşmelerde; Elektrik Öğretmeni ihtiyacının çok fazla olduğu, birçok okulda 7 ya da 8 Öğretmen Kadrosuna ihtiyaç olduğu, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ısrarla kadro talep edilmesine rağmen bu okullara öğretmen kadrosu tahsis edilmediği, bunun için de ders verecek öğretmen bulunamadığından derslerin boş geçtiği ve yine bazı okullarda kadro sıkıntısı sebebiyle derse girecek öğretmen bulunamaması sebebiyle mezun olan lise öğrencilerinden öğretmen olarak derse girmelerinin istenmek zorunda kalındığı öğrenilmiştir.
Türkiye genelinde birçok Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde böylesine acı durumlar yaşanırken, 40.000 öğretmen atamasının yapıldığı 2012 yılı Eylül atamasında Elektrik Öğretmenlerine verilen 85 kontenjan, atama bekleyen biz elektrik öğretmenleri ve ailelerini derinden yaralamış ve üzmüştür. Ayrıca kadro eksikliği sebebiyle, şu an görev yapmakta olan öğretmenlerimizin de büyük sıkıntılar yaşadıkları bilinmektedir...
Yıllardır mağdur edilen biz Elektrik Öğretmenleri için, yaşanan bu mağduriyetlerin giderilmesi adına, diğer birçok branş gibi 5 bin 3 bin kontenjan değil, hiç olmazsa 200 ve üzeri kadronun verilmesini talep ediyoruz.
Atanma Bekleyen Elektrik Öğretmenleri


Bizim de yüzümüz gülsün artık

Artık eşimin yüzü gülsün istiyorum. Lütfen mağduriyetimizin giderilmesi için yardım edin.
2 yıldır evliyiz, çocuk planımızı bile sırf atama sebebiyle erteliyoruz. Evlenmek için 9 yıl birbirimizi beklemiş, zorlu yollardan geçmiştik; atamamız olsun bizim de yüzümüz gülsün.
Yalvarırım artık 50-80 gibi kontenjanlar açmayın, yazık bu insanlara...
Atanamayan Elektrik 
Öğretmeni eşi Nermin D. 

Kimyager sözlümü yangına gönderdiler ciğerimi yaktılar

Önceki hafta, "Ankara'daki itfaiyecilerin feci ölümü" şeklinde ekranlara ve gazetelere yansıyan haberdeki itfaiyeciler kimyager idi. Bunlar tanınmayacak şekilde şehit oldular...
Ben, Ankara/Bala'daki ot yangınına giden ve şehit olan Berkan Güneş'in sözlüsüyüm. Kimya kadrosunda olan bir insan, sırf koltuk sevdası yüzünden belediyeye sürülüyor. Alakası olmayan, kendisinin bilmediği, hayatında sadece birkaç defa gördüğü bir araçla ve aracı kullanmayı bilmeyen bir insan ile beraber, "biz yapamayız, edemeyiz" dedikleri halde, azarlanıp yangını söndürmeye gönderiliyorlar.
Bilirsiniz ki itfaiye aracını herkes kullanamaz. O da aracı kullanamıyor, kaza yaşanıyor, sözlüm camdan çıkıyor ve üzerine o koca araba düşüyor.
O insanlar yangına ne yapabilirdi? Zaten hayatlarında kaç defa yangın söndürmüşler. Yangına giderken ne bir belge var, ne bir imza. Sokaktan geçen herkes yangın söndürmeye gidecek bu gidişle. Bunun hesabını kim verecek şimdi?
Benim bir hafta sonra nişanım vardı ve nişanlımın cebinden bana aldığı yüzük çıkıyor, şehit olurken seçtiğimiz damatlık, kefeni oluyor; bu nasıl bir acıdır, söyleyin bana.
Hata kimde ise, lütfen ortaya çıkarılsın, sorumlular hesap versin. Benim ciğerim yanıyor, başka insanların canı yanmasın.
H.G

Ahıska Türkleri emeklilik hakkı istiyor

Kafkaslardan sürgün edilerek anavatan olarak bildikleri Türkiye'ye sığınan Ahıska Türkleri sosyal hakları için mücadele ediyor. Yetkililerle defalarca görüşen ve imzaları ileten 5 bin Ahıska Türkü emekli olmayı bekliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden bir yasa geçirilerek, borçlanma yapılabilsin ve bize verilen sözler tutulsun.
Balkanlar'dan göç eden soydaşlar sosyal haklarla emekli oldu. Bir tek Ahıska Türkleri emekli olamadı. 3 yıldır bunun için çalmadık kapı bırakmadık. 5 bin kişi emeklilik yaşları gelmesine rağmen, çalışma süreleri yetmediği için emekli olamıyor. 45-60 yaşındaki insanın sigortalı iş bulması çok zor. Sürgünden önce ve sürgün yıllarında çalıştıkları günleri de borçlanamıyorlar. Açlık grevi yapmaya karar verdiğimizde, bize sosyal haklarımızı sağlamak için söz verdiler. Gezi olaylarından sonra çaldığımız kapılardan 'Türkiye zor günler geçiriyor sabredin' cevabını alıyoruz. Ama hayat bizim için devam ediyor. 5 bin Ahıska Türkü'nü daha ne kadar bekletebiliriz?
 Paşa Alihan (Ahıska
Türklerinin Haklarını
Koruma Derneği Başkanı)


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.