Tarih kitaplarının doğru şekilde yazılması çok hayırlı bir hizmet olacaktır

A -
A +

 Milli Eğitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Nabi Avcı, Tarih kitaplarının yeniden yazılacağını belirtmişti. Ülkemde güzel şeyler olmakta. Vesile olanlardan Allah-u Teala razı olsun!

Tarih kitaplarımızda Avrupa'nın tarihi, Amerika'nın tarihi en ince detaylarıyla beraber verilir ama ne hikmetse bizim tarihimiz geçiştirilir! Çok tuhaf değil mi?!
Bu haliyle çocuklarımızın ve gençlerimizin tarihimizden etkilenmesi mümkün değildir! Mesela İstanbul'un fethi; sanki basit bir olaymış gibi tarih kitaplarımızda kısaca geçiştirilir. Hiç bu okumalardan bir ruh çıkar mı? Çıkmadığındandır ki evlatlarımızda büyük boşluklar meydana gelmektedir! Bu ruhsuzluklardan dolayı bir milli anlayış oluşturamıyoruz! Çocuklarımız kimlik bunalımı yaşamakta!
Ne acıdır ki, Milli Eğitimimizde her daim batıcı ve emperyal devletlerin izlerini taşıyan adamlar etkili olmuş. Yerli işbirlikçiler, emperyal ülkelere ve onların temsilcilerine şirin gözükme ve makam mevki kapma derdine düşmüşler.
Tarih kitaplarının yeniden ve doğru şekilde yazılmasını istemek, ülkemiz için çok büyük bir kazançtır. Bu ve buna benzer hayırlı adımlar, ülkemizin bekası için önemli emarelerdir.
Bu kutlu yolda giderken, milletimizin birlik ve beraberliğini bozacak adımlardan kesinlikle kaçınmamız gerekmektedir. Emperyal devletler, artık öyle uysal koyun olmadığımızı görüyor ve bu kurtlar sofrasında, hak taleplerimizi en üst seviyede dillendirmemizden rahatsız oluyorlar. Taksim olaylarına gösterdikleri tepki biraz da bu yüzdendir.
Tarih, bir milletin en önemli can simididir! Tarihler aslına uygun, doğru yazılacak ki evlatlarımız da ecdadıyla öğünsün ve onları örnek alsın.
Nizamettin Bekan - TRABZON

Trafik kazalarını önlemek istiyorsak eğitime ağırlık vermeliyiz
"Yalıköy Sesi" adlı bir mahalli gazete çıkarıyorum. Her sayısında trafik kazalarının sebeplerini ayrı ayrı dile getiriyorum.
Almanya'da 46 milyon otomobil, Türkiye'de 17 milyon araç bulunmakta. Orada günlük kaza enderdir, bizde hergün ölümlü kaza olur...
Bölünmüş yolumuz da var, artık bu bahane de kalmadı. Fatsa - Bolaman arasında bir kavşak vardı, hergün burada ölümlü kaza olurdu. 2007'de burası açıldığında, "bizim bu şoförler varken, burada hergün kaza olur" diye haber yapmıştım. Şimdi orası kapandı, yaya yolu yapıldı, 80 metre mesafede yaya yolu işareti bulunmakta. Yaya yolu başında 6 dakika bekledim, 43 araç geçti, hiçbiri durup da bana yol vermedi.
Durma yasağında durma değil, park yapılır. Geri dönülmez işaretinin bulunduğu yerde geri dönmek bizde, devamlı çizgide sollamak bizde, 50 kilometre hızla gidilecek yerde 150 ile gitmek bizde, şehir içi hız limiti 30-50 iken 100 kilometre hızla gitmek bizde, telefonla konuşma bizde, içkili araç kullanma bizde, trafik işaret ve işaretçilerine uymamak bizde... "Ben polisim, ben milletvekili akrabasıyım" demek bizde...
İlla eğitim, illa eğitim. Gelişmiş ülkelerde bu problemler böyle aşılmış...
Günay İnsaf - ORDU

Yıllar sonra borç çıkarılması Türk Telekom'a yakışır mı?
Türk Telekom Yetkililerine,
2010 yılında, 1899630311 numaralı TT Net aboneliğimi, bütün borçlarını ödeyerek iptal ettim.
Aradan 3 yıl geçti, önceki hafta cep telefonuma bir mesaj geldi. Mesajda, "iptal olan 1899630311 numaralı TT Net aboneliğinizin, gecikme bedeli hariç, 61.66 TL borcu bulunmaktadır. 29.08.2013 tarihine kadar ödeme yapınız" denmektedir.
Aboneliğimin bağlı bulunduğu Beylikdüzü Telekom Müdürlüğü'ne gittim, Çözüm Masası ile görüştüm, iptal esnanında bütün borçlarımı ödediğimi, sorgulama yaptığımda hiçbir borcumun görülmediğini söyledim; şayet böyle bir borç varsa 3 yıl neden sessiz kalındığını, benden böyle bir para bu süre zarfında neden istenmediğini sordum. Böyle bir borç varsa fatura bilgisi ve dökümünün verilmesini talep ettim, bu da verilmedi. Durup dururken 3 yıl sonra birden çıkarılan borç bana mantıklı gelmedi...
Gayrettepe'deki Hukuk birimini aradım (306 10 00), o mesajı dikkate almayın, borcunuz görülmüyor dediler.
Bir tüketici olarak tedirgin oldum, böyle bir borç varsa neden aboneliğimin iptal işlemleri yapılırken görülmedi de 3 yıl sonra ortaya çıktı? Abonelik iptal edilip, borçlar ödendikten yıllar sonra böyle borçlar çıkarılması Türk Telekom gibi ciddi firmalara yakışmıyor. O zaman aboneliğini iptal eden her vatandaş bu tür sürprizler mi beklesin, yıllar sonra yeni borçlar mı çıkarılır?
Lütfen bu işe el atın, bu sorumsuzluğa son verin. Başkalarının hata, ihmal veya kasıtlı hareketlerinin bedelini dürüst tüketiciler ödemesin... Mahmut Sağırlı

Fen, Teknoloji, Mühendislik, Mimarlık Fakülteleri birleştirilmelidir
Üniversitelerimizin birçok bölümleri kapanma durumuna geldi. Bu durum; eğitim kalitesi, kaynakların kullanımı, kaynak israfları, personel ve öğrenci mağduriyetleri vs. itibariyle çok büyük zararlara ve tahribata sebep olmaktadır.
Bunların önlenmesi için öncelikle; mesela, ilgili bölümlerin Fen ve Teknoloji Fakültesi adı altında birleştirilerek hizmet vermelerinin sağlanması şarttır. Çok mühimdir.
Teknik Fizik, Uygulamalı Fizik, Atmosfer Fiziği gibi derslerin daha etkin olarak verilmesi lazımdır. Zira; teknolojinin temeli fiziktir. İleri teknoloji ülkelerindeki üstün teknoloji farkı, Fizik donanımıyla ortaya çıkmaktadır.
Mehmet B. Gündüz

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.