Köylere Hizmet Götürme Birlikleri'nde çalışan personel kadroya alınsın

A -
A +

Köylere Hizmet Götürme Birlikleri (KHGB), tek başına ihtiyaçlarını göremeyen köylerin birleşerek kendi ihtiyaçlarını karşılamaları için; Anayasa'nın 127'nci maddesi ile 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanununun 18. maddesi gereğince, İçişleri Bakanlığı'nın teklifi ve Bakanlar Kurulu izni ile kurulan, kamu tüzel kişiliğine haiz kuruluşlardır.

Köylere Hizmet Götürme Birlikleri'nin yönetimi, İllerde Valiler, ilçelerde ise Kaymakamlara bırakılmıştır. Yönetimi devlet tarafından yürütülen ve son yıllarda hükümetimizin öncü projelerinden olan KÖYDES projeleri ile de etkili hale getirilen bu birliklerin çalışanları ise, işçi statüsünde hizmet akdi ile sürekli çalışan, geçici olarak adlandırılan personellerdir.
Kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsünde istihdam ediliyoruz, ön lisans ve lisans mezunuyuz. Memurluk sıfatını gerektiren hizmetleri yürüttüğümüzden, memur kadrolarına geçirilmemiz gerekir.
Yarınımızı göremeden her an işten çıkarılma korkusu içerisinde yaşayarak, karın tokluğuna zor şartlarda, alt yapıda, içme suyu projelerinde ve en önemlisi de idari hizmetlerde görev yapıyoruz. Yıllık binlerce TL'ye ihale edilen işlerde teknik eleman ve idari hizmetler personeli görevini yapıyoruz. İşlerimizi tam ve eksiksiz olarak yapıyor, mesai gözetmeksizin hem bürokratik işlemlerde hem de arazi şartlarında hizmet vermekteyiz.
Diğer kurumların aksine, ülke kalkınmasına önemli desteği olan, köylü ile içli dışlı, onların problemleri ile karşı karşıya olan ve samimi olarak ilgilenen Köylere Hizmet Götürme Birlikleri'nde çalışan biz personellerin de kadroya kavuşturulmasında yarar görmekteyiz. Öyle ki KHGB'leri Türkiye genelinde Mahalli İdare Birlikleri içerisinde en fazla (1038) üye ile ilk sırada yer almasına  ve bir ilçeye ait bütün köylere hizmet vermesine rağmen, ne hikmetse sadece ilçe merkezine hizmet eden belediyelere (2007 yılında) yada diğer kurumlarda çalışan (Tarım, Diyanet, Sağlık Bakanlıkları) sözleşmeli 4B'li personellere ya da 2 Kasım 2011 tarihli mükerrer Resmi Gazetede yayımlanan 663 sayılı KHK ile Sağlık Bakanlığında 1 yıldır çalışan vekil ebe ve hemşireler 4/B'li statüye alınmışlardır.
Bu uygulamalar referans alınarak;
Mahalli idareler içerisinde yer alan Köylere Hizmet Götürme Birlikleri'nde çalışan sözleşmeli personeller her ne kadar, 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine göre istihdam edilmemiş olsa da, işe alınma usulleri ve ücret belirleme metodları hariç, diğer bütün hususlarda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre istihdam edilen sözleşmeli personellere uygulanan hükümler uygulanmaktadır.
Mahalli idareler içerisinde yer alan Köylere Hizmet Götürme Birliklerinde çalışan sözleşmeli personeller ile diğer kurumlardaki sözleşmeli personele uygulanan hükümler hemen hemen aynıdır. Olaya bu açıdan bakıldığında, Köylere Hizmet Götürme Birliklerindeki sözleşmeli personeller olarak, bizlere de kadro verilmesini istiyoruz.
Bülent Tunç 


Konya ve Konyalıya sahip çıkacak kimse yok mu?
Konya /Meram'ın Durunday Mahallesi'nde ikamet etmekteyiz. Büyükşehir Yasasıyla, her türlü hizmetin, ülkenin en ücra köşelerine götürülmesinin düşünüldüğü bir zamanda, şehir merkezinde bulunan mahallemize hemen hemen hiçbir mahalli ve idari hizmet henüz gelmedi.
Ücra bölge görüntüsündeki mahallemiz sakinleri olarak, Mahalle Muhtarı başkanlığında, Gaz net firmasına gaz için müracaatta bulunduk, imar tadilatı yapılacağı gerekçesiyle, olumsuz cevap verildi. Ancak komşu mahallelerimiz olan Lalebahçe, Gülbahçe, Yorgancı ve Çandır Mahallelerindeki imarsız sokak ve evlere doğalgaz hattı çekilmiştir. Kaldı ki mahallemiz 3. derece sit alanı olup, yeşil alanın korunması için imar tadilatı söz konusu değildir. 2981 uygulaması ile tapular müstakil hale getirilmiş bulunmaktadır. Kısacası, bizler Gaz net firmasının izanına ve insafına terkedilmiş bulunuyoruz. Konya'ya doğalgaz 2005 yılında gelmesine, aradan 8 sene geçmesine ve etrafımızda 400 metre çapında doğalgaz hattı geçmesine rağmen, doğalgazı lütuf gibi gören zihniyetten dolayı bu imkandan faydalanamamaktayız.
Konyalılar ve mahalle sakinleri olarak, Konya ve Konyalıya sahip çıkacak, Gaz net firmasının, Bimer ve EPDK'ya rağmen bu tavrına dur diyecek yetkili mercilerin çıkacağına olan inancımızı korumak istiyoruz. 
Mahalle Sakinleri Adına 
Hasan Basri Tekin 

SGK bize bu eziyeti yapmasın
Ben, 28 yıl Almanya'da işçi olarak çalıştıktan sonra, emekli olup ülkeme dönen bir emekliyim.
Sağlık hizmetlerinden yararlanmak için, SGK tarafından 6 ayda bir düzenlenen bir bakım kağıdı ile muayene olabilmekteyim. Bu belge de ancak Manisa il SGK tarafından verilmektedir. İlçemiz Sarıgöl'de de SGK temsilciliği olmasına rağmen, belge ancak bize 140 km. uzakta olan il SGK tarafından verilmektedir.
Ben 77 yaşında bir kişi olarak, 6 ayda bir il merkezine gitmek zorunda kalıyorum. Bu belge 5 dakikalık zaman alan bir belgedir. Ayrıca yalnız ben gidersem veriliyor. Bir akraba ya da tanıdığıma dahi vermiyorlar.
Ülkemizde binlerce emeklinin bu şekilde benim gibi mağdur edildiğini tahmin etmekteyim.
Bu mağduriyetimizin giderilmesi için gerekenin yapılmasını istiyorum.
Ethem Ruhi Sarıhan 
Sarıgöl - MANİSA

Adres: İhlas Medya Plaza 29 Ekim Cad. No:23 Yenibosna/ 
İSTANBUL Tel: (0212) 454 38 22 Faks: (0212) 454 31 00
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.