İzmit'te i20 seri üretime başladı

A -
A +
Almanya Rüsselsheim'daki Ar&Ge Merkezi'nde tasarlanan ve geliştirilen Yeni i20, Avrupalı müşterilerin beklentilerine uygun olarak Hyundai'nin İzmit'teki Hyundai Assan Fabrikası'nda en üstün kalite ve Türk işçisinin emeğiyle üretiliyor. Artırılan kalitesi, geniş mekanı ve yepyeni teknolojik özellikleriyle dikkat çeken Yeni i20, benzinli ve dizel motorlarıyla hem genç kullanıcılar hem de aileler için iddialı bir çözüm olarak öne çıkıyor. Hyundai için tasarım anlamında yeni bir çağın başlangıcını simgeleyen Yeni i20, estetik çizgileri, zarif hatları ve modern yapısıyla B segmentinin en şık temsilcisi olma iddiasını ortaya koyuyor. cam tavanıyla da fark oluşturuyor.Hyundai Assan İzmit Fabrikası, 3 vardiya ile yılda toplam 200.000 adet Yeni i10 ve Yeni i20 üretecek. Bu iki modelin dünyadaki tek üretim merkezi konumundaki fabrika, üretiminin yüzde 90'dan fazlasını 30'un üstündeki Avrupa ülkesine ihraç edecek. Hyundai Assan'ın kurulduğu 1997 yılından bu yana üretim rakamı 1 milyon adedin üzerine çıkarken üretim ve ihracat rakamlarıyla ülke ekonomisine ve istihdama önemli ölçüde katkıda bulunmaya devam edecek.

500 bininci Audi A1 üretildi!
İlk defa 2010 yılında Cenevre Fuarı'nda tanıtılan A1, kısa zamanda Audi'nin en beğenilen modellerinden biri haline geldi. Audi A1'in 500 bininci adedi olan 1.4 TFSI motora sahip A1, törenle üretim bandından indirildi. Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan Audi Fabrikası'nda düzenlenen törene, Belçika Kralı Phillippe de katıldı. Türkiye'de 4 kapılı A1 Sportback ailesinin, 1.4 TFSI 120 HP, 1.4 TFSI 185 HP ve 1.6 TDI 90 HP motor seçenekleri satışa sunuluyor. A1 ailesinin bu üyeleri, otomatik şanzıman seçeneği olan S tronic ile alınabiliyor.

YENİ MASTER TÜRKİYE'DE SATIŞTA
1998'den bu yana Avrupa hafif ticari araç pazarının zirvesinde yer alan Renault, hafif ticari ürün gamını yeniliyor. Renault markasının Van serisinde başlattığı atılımın ilk temsilicisi Master markanın yeni tasarım anlayışını yansıtıyor. Yeni Master iki farklı motor seçeneği ve minibüs, otobüs versiyonları ile geniş bir ürün gamı ile Türkiye'de pazara sunuluyor. Yeni Master kamyonet 60.450 TL, panelvan 63.900 TL' den başlayan fiyatlarla müşterilerle buluşuyor. Yeni Master Ekim ayında Maxxi Korumalı olarak 48 ay 66.000TL'ye kadar 0.89, Maxi Korumasız ise 0.99 kredi ile ile satışa sunuluyor. Yeni Master, Türkiye'de 2,3 litre hacminde 2 farklı motor seçeneği ile sunuluyor: 1) Energy dCi 125: Turbo dizel motor 125bg (310Nm) 2) Yeni Energy dCi 165 Twin Turbo Stop&Start: Çift Turbolu dizel motor 165 bg (360Nm) – Stop&Start özellikli.

Türkiye filoda  AB'yi geçecekKurumsal Araç İzleme (Corporate Vehicle Observatory - CVO) Türkiye sponsoru TEB Arval desteğiyle gerçekleştirilen ve otomotiv sektörünün önemli bir alanı olan filo yönetimi konusundaki tek çalışma olan CVO Barometre'nin 2014 sonuçları açıklandı. Araştırma  uluslararası çaptaki 16 ülkede yapılan analizlere dayanıyor. 2014'ün ilk çeyreğine odaklanan araştırma kapsamında 3.634'ü Avrupa'dan, 926'sı Avrupa dışından olmak üzere 4.560 filo yöneticisi ve çalışanla görüşüldü. 2008'den günümüze araç satışlarının da mercek altına alındığı araştırma 2008-2011 yılları arasında binek otomobil satışlarının ikiye katlandığını, hafif ticari filo araçları satışlarının da yüzde 44 oranında arttığını ortaya koyuyor. 2012 yılında Türkiye'de bin kişiye 112 binek araç düşerken, aynı oran Fransa'da bine 500 şeklinde gerçekleşmiş bulunuyor.

Amarok 4x2 otomatik 
Volkswagen Ticari Araç, Amarok'un 4x2 modelinin otomatik şanzımanlı seçeneğini satışa sundu. Volkswagen markasının ve Avrupalı bir üreticinin pick up sınıfında ürettiği ilk araç olma özelliğine sahip Amarok, 4x2 otomatik şanzımanlı versiyonu, 2,0 TDI 180 PS'lik motorla, Highline donanım seviyesinde ve 89.730 TL anahtar teslim fiyatla satın alınabiliyor. Sunduğu üstün performans, güvenlik ve konfor özelliklerinin yanısıra, sınıfında bir ilk olma özeliğine sahip 8 ileri otomatik şanzımanıyla fark oluşturan Amarok Otomatik, manuel versiyonda olduğu gibi verimli, güçlü ve konforlu bir sürüşü garanti ediyor.

Anadolu Motor'dan yeni üretim tesisi
1972 yılından beri Türkiye'ye hizmetini sürdüren Anadolu Motor, 44 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirdiği Çayırova'daki yeni üretim tesisinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Anadolu Motor'un Türkiye'de kendi alanındaki tek yerli üretici olduğunu belirterek, yeni tesiste üretim kapasitelerinin yüzde 40 oranında artacağını söyledi. Gerçekleştirdiği üretiminin, yarısını ihraç eden, tarım makine ve mekanizasyonu alanında büyük atılımlar yapan Anadolu Motor, ortalama net 30 milyon dolar olan cirosunu son 5 yılda 100 milyon dolar seviyelerine çıkardı. 

HAFTANIN OTOMOBİLİ
Nissan Qashqai
Fiyatı: 67.990 TL'den başlıyor

ARTILARI
Otomatik vites olan versiyonu kullanırken yaklaşan otomobilleri veya nesneleri sesli ve ışıklı sistemiyle haber vermesi, park yardımı, multimedya sistemi ve bir çok özelliği ile gerçekten başarılı. Yol tutuşu en önemli artılarından birisi. Yerden yeterince yüksek olması yol dışı arazilerde de özgürlüğünüzün devamın sağlıyor. 

EKSİLERİ
Tasarım olarak yenilense de rakipleri veya kardeşi Juke'a göre daha sönük kalıyor. Bir de start-stop devreye girdiğinde araç fazla sarsıntılı olarak duruyor ve yeniden başlıyor bu da sizi rahatsız edebiliyor.

Teknik özellikleri
1.2 litre benzinli, 115 beygir düz ve otomatik şanzımanlı, 1.5 litre dizel 110 beygir düz şanzımanlı (4x4 seçeneği de var), 1.6 litre dizel 130 beygir, düz ve otomatik şanzıman ve 4x4 şanzıman)

Öne çıkan rakipleri:
Volkswagen Tiguan, Toyota RAV4, Skoda Yeti, Honda CRV, Nissan Juke, Hyundai ix35, Ford Kuga, Kia Sportage, Opel Mokka

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.