Renault MAIS Genel Müdürü İbrahim Aybar: 200 puanlık faiz indirimi otomotive çok iyi gelecek

A -
A +
Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, faizlerde 50 baz puan indirimin otomotiv kredilerinde kendisini çok fazla göstermediğini belirterek, "Genel olarak 200 baz puan gibi bir indirim olursa otomotiv kredi formüllerinde kendisini çok daha net gösterir" dedi. Aybar, otomotiv sektöründeki faiz indirimi beklentisi ve yerli otomobil üretimine ilişkin AA muhabirine yaptığı değerlendirmede faizlerin otomobil satışlarında önemli bir faktör olduğunu belirtti. Aybar, Türkiye'de enflasyonun düşme eğiliminde olması, büyüme parametrelerinin Orta Vadeli Plan'a uygun şekilde gelişmesi ve petrol fiyatlarındaki gerilemenin cari açığa yapacağı katkı göz önünde bulundurulduğunda, faizleri aşağı çekecek bir gelişmeyi beklediklerini söyledi.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 24 Şubat'ta en azından 50 baz puan kadar indirim yapabilmesini beklediklerini aktaran Aybar, "Ama bu 50 baz puan vesaire otomotiv kredilerinde kendisini çok fazla göstermiyor. Bunun ufak bir tehlikeli boyutu var. Faizler inince dövizde yukarı çıkış oluyor. Döviz çıkınca da maliyetler olumsuz etkileniyor. Bu denge ne kadar olur onu göreceğiz. Ama genel olarak 200 baz puan gibi bir indirim olursa bizim otomotiv kredi formüllerinde kendisini çok daha net gösterir" diye konuştu.
Yerli otomobil üretiminde Türkiye'deki tercihin "hibrit mi yoksa elektrikli mi" olması gerektiği sorusu üzerine Aybar, "Benim için birinci öncelik Türkiye'de gerçekten bize ait bir markanın oluşması" dedi. Fosil yakıtlı araçların üretiminde 70 yıllık gecikmenin Türkiye'yi montaj ekonomisine soktuğunu anlatan Aybar, şu an Türkiye'nin elektrik motorlu araç teknolojisinin üretimini başaran bir ülke haline geldiğini ifade etti. Aybar otomotivde önemli bir üretim üssü olan Türkiye'nin dünya için kaliteli ve verimli ürünler yapabileceğini gösterdiğine işaret etti.

Yeni Porsche 911 Carrera GTS
Porsche'nin efsanevi 911 Carrera ailesinin dinamizm ve sportif gücü, sürüş konforuyla buluşturan GTS modelleri, Şubat ayından itibaren Türkiye'de satışa sunuldu. Coupe ve Cabriolet gövde versiyonları ile Porsche tutkunlarıyla buluşan 911 Carrera GTS, ilk bakışta agresif dış tasarımı ile öne çıkıyor. Arkadan itişli ve dört tekerlekten çekişli seçenekleri bulunan 911 Carerra GTS modelleri, 3.8 litre Boxster motoru ile 430 HP güç üretiyor. 440 Nm tork üreten bu motor, otomatik PDK şanzımanlı Coupe versiyonunu 0'dan saatte 100 kilometre hıza sadece 4 saniyede ulaştırıyor. Cabriolet versiyonu ise aynı hıza 4.2 saniyede çıkıyor. Manuel şanzımanlı arkadan çekişli 911 Carrera GTS saatte 306 kilometre hıza ulaşabilirken, otomatik şanzımanlı versiyonu ise saatte 304 kilometre hıza erişiyor.

Yeni Crossover görücüye  çıkmak için gün sayıyor
INFINITI, premium kompakt crossover segmentine farklı bir soluk getirecek yeni QX30 Concept'ini Cenevre Motorshow'da görücüye çıkaracak. Yeni modelin bugüne kadar arka ve yan görsellerini basın ile paylaşan marka, otomobilin ön tasarımının lansmanını ise fuara saklıyor. Marka, kompakt sınıfa girişinin müjdesini ilk kez 2013 yılında Frankfurt Motorshow'da Q30 Concept modeliyle vermiş, bu otomobilin Avrupa'da üretileceğini açıklamıştı. 2015 yılının son çeyreğinde Avrupa'da satışa çıkması planlanan bu yeni modelin 4x4 versiyonu QX30 Concept'in dünya prömiyerini ise Cenevre Fuarında yapmaya hazırlanıyor. QX30, Q30'a göre yerden 30 mm daha yüksek. Sportif bir coupé'nin estetik hatları ile bir crossover'ın yola hakim oturma pozisyonunu bir arada sunduğu belirtilen kompakt QX30 Concept'in hem şehrin dinamizmine hem de hafta sonu şehir dışına kaçmak isteyenler tarafından beğenileceği tahmin ediliyor.

5 FARKLI GÜÇTE
Üçüncü nesil Superb geliyor
Baştan sona yeniden tasarlanıp geliştirilen üçüncü nesil Superb, tasarımının yanı sıra boyutları, iç mekanı, yenilikçi teknolojileri, sürüş dinamiği ve üretim kalitesiyle dikkat çekiyor.  Yeni nesil Superb, ilk etapta 5 farklı güçte benzinli ve üç dizel motor seçeneğine sahip olacak. Benzinli motor seçenekleri 1.4 lt TSI (125 ve 150 HP), 1.8 TSI (180 HP) ve 2.0 lt TSI (220 ve 280 HP) olarak sıralanıyor. Dizel motorlar ise 1.6 lt (120 HP), 2.0 lt (150 ve 190 HP) seçeneklerden oluşuyor. 

Audi'den lazer devrimi!
Audi'nin artık otomotiv efsaneleri arasında yer alan spor otomobili R8, artık LED farların yanında Audi'nin en yeni teknolojilerinden biri olan lazer far opsiyonuyla da alınabiliyor. İlk kez 2014 yazında sınırlı sayıda üretilen R8 LMX modelinde kullanılan lazer farlar, daha sonra Le Mans 24 Hours yarışlarında ilk sırada yer alan R18 e-tron quattro yarış otomobilinde de kullanılmıştı. Lazer farlar, LED farlara göre iki kat daha uzağı ve iki kat daha fazla menzili aydınlatabiliyor.

Ford Mondeo Türkiye'de
Ford'un "2015 Otomobil Yılı"ndaki ilk büyük yeniliği Mondeo'nun yeni nesli satışa sunuluyor. Yeni Mondeo, Şubat ayında 4 kapılı sedan, 5 kapılı Hatchback ve Station Wagon gövde tipleriyle müşterilerle buluşuyor. Yeni Mondeo, Ford Dinamik LED Ön Far Teknolojisi, Active Motion çok noktalı masaj fonksiyonu ile donatılmış deri koltuklar ve SYNC 2 sesli kontrol sistemi ile entegre yüksek çözünürlüklü 8 inç dokunmatik ekran gibi teknolojik özellikleri ile üst sınıf bir otomobil standardında sahneye çıkıyor. Yeni Mondeo ürün gamında sunulacak motor seçeneklerinin başında üstün performans ve yakıt verimliliği sunan ödüllü 1.5 litre EcoBoost 160 PS benzinli motor yer alıyor. 1.5 litre EcoBoost motorun yanısıra, yeni Mondeo'da; ilk aşamada 6 ileri manuel şanzımana sahip 1.6 litre TDCi 115 PS dizel motor seçeneği sunulacak. Önümüzdeki dönemde 2.0 litre TDCi 180 PS 6 ileri PowerShift otomatik şanzıman ile de sunulacak. Yeni Ford Mondeo'nun satış fiyatları 84.900 TL'den başlıyor.

Peugeot 208, yeniden kabuk değiştiriyor
Lansmanından üç yıl sonra, Peugeot 208 kabuk değiştiriyor. Yeni 208, standart LED 3D farlar, ışıldayan Orange Power gibi yepyeni renkler ve yeni kişiselleştirme aksesuarları ile şimdi daha da sportif ve dinamik biçimde kendini gösteriyor. Active City Brake, MirrorScreen, Geri Vites Kamerası ve Park Assist gibi yeni teknolojik donanımlar ile aracın şehir içinde kullanımı daha da kolaylaştırıldı. Ayrıca 100 km'de sadece 3 litre tüketim ve 79g CO2/km emisyon değerine ulaşan dünyanın en tutumlu içten yanmalı motoru başta olmak üzere PureTech ve BlueHDi motor seçenekleri en son Euro 6 standartlarını karşılıyor. Mayıs ayında İstanbul AutoShow Fuarı'nda sergilenecek olan Yeni Peugeot 208, yılın son çeyreğinde Türkiye pazarına sunulacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.