Sürücüsüz araçlar bu yıl yollara iniyor

A -
A +
Dünyanın tanınmış navigasyon şirketi TomTom ve otomobiller için geliştirdiği teknolojilerle öne çıkan Bosch, kendi kendine yol alabilen sürüş sistemini geliştirdi
Otomotiv sektöründe yeni çağı başlatacak önemli bir uygulama hayata geçiyor. Küresel navigasyon sistemleri devi TomTom ve Bosch; otonom sürüş, yani kendi kendine yol alabilecek sürüş sistemi için anlaşmaya vardı. Anlaşma çerçevesinde TomTom, gerekli haritaları tasarladı. Bosch da sistem mühendisliği çalışmaları temelinde "bu haritalara uyarak yol alabilecek" mekanik aksamları hazırladı. Haritalar, şimdiden Almanya (A81) ve ABD'nin (I280) bazı ana yollarında otomatikleştirilmiş araçlarda test amaçlı kullanılıyor. Bu girişimin önemine değinen

Bosch Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Dirk Hoheisel, "2020'de sadece yüksek hassasiyetli haritalar ile otoyollarda otomatik sürüş yapılabilecek" diyor.  TomTom Başkan Yardımcısı Jan Maarten de Vries ise, konuyla ilgili şunları söylüyor: "2015 sonuna kadar Almanya'daki bütün otoban ve benzeri yollarda otomatik sürüş için yüksek hassasiyetli haritalara sahip olmak istiyoruz. Yol kapsamı daha sonra Avrupa ve Kuzey Amerika'nın geri kalanına genişletilecek."

INFINITI Q30 Frankfurt'u bekliyor
Infiniti, Q30 Premium Active Compact modelinin dünya prömiyerini 15 Eylül'de Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarında gerçekleştirecek. İlk defa konsept modeliyle 2013 yılında görücüye çıkan Q30'un, 2016 başında "ticarileştirilecek" versiyonu ana modele sadık kalınarak geliştirildi. Infiniti'nin ikonik tasarım diline sahip yeni Q30 modeli, "şehir içinde orijinallik arayan" müşteriler için geliştirilmiş model olarak lanse ediliyor. Dinamik sürüş özellikleri; Infiniti'ye özel güvenilir ve tepkisel performansın yanı sıra üstün bir seyir konforu ve yol tutuşu sunuyor. El işçiliği döşemeleri ve etkileyici kabiniyle dikkat çeken araç, gövdeden yolcu kabinine kadar göz alıcı bir tasarıma sahip...
Göz alıcı Aston Martin
Aston Martin, sembol haline gelmiş olan V8 Vantage yelpazesine cesur bir ekleme yaptı. Spor odaklı seriyi geliştiren ve Aston Martin'in GT'sinin albenisini yükselten yeni V8 Vantage N430, "Coupe" ve "Roadster" formlarında tasarlandı. 436 PS güç barındıran araç, göz alıcı bir güzellik ve klasik zarafet sunuyor. Aston Martin Tasarım Direktörü Marek Reichman, "N430'u tanımlayan heyecan verici detaylar, otomobilin motor sporlarından gelen kökleri konusunda şüphe bırakmıyor. Cesur görsel uygulamaları ve canlı renk kombinasyonları seçeneği, açıkça yarış pistinin yankılarını uyandırıyor" diyor...

Yeni Porsche Macan 2.0 105 BİN AVRO
Porsche'nin yeni üyesi Macan 2.0, Türkiye genelindeki showroomlarda sergilenmeye başlandı. Mayıs ayında İstanbul Autoshow 2015 Fuarı'nda ön siparişleri alınmaya başlanan araç, 2 litre benzinli motoru ile benzersiz sürüş konforu, prestij, düşük yakıt tüketimi sunuyor. Macan Turbo, Macan S ve Macan S Diesel modellerinden sonra ailenin ülkemizde satışa sunulan dördüncü üyesi olan Macan 2.0; Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi'ndeki 26 ülke arasında ilk defa Türkiye'de satışa sunuluyor. Dört silindirli motoruyla 237 hp güç üreten Macan 2.0, 100 km hıza 6.9 saniyede ulaşabiliyor ve saatte 223 km azami hız yapabiliyor. Porsche Macan 2.0, 105.00 avrodan başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.
Kia'dan ihracat ve satış rekoru
KIA, haziran ayında önemli başarılara imza attı. Güney Kore'deki fabrikadan 15 milyonuncu araç ihraç edilirken, markanın tarihinde böylece bir dönüm noktasına ulaşıldı. Öte yandan haziran ayında dünya genelinde 241 bin 275 araç satışı gerçekleştirildi. Marka, 1975 yılındaki 10 araçlık ilk ihracatın gerçekleşmesinden 40 yıl sonra, dünyaya milyonlarca araç sunan bir dev haline geldi. Mayıs ayında B-segment aracı Rio, 2.23 milyon adet ile en çok ihraç edilen KIA modeli oldu. Bunu SUV segmentindeki Sportage 1.57 milyon, A segmentindeki Picanto 1.43 milyon, yine SUV segmentinde yer alan Sorento 1.08 milyon adetle takip etti.
FIAT 500 X'E BRIDGESTONE
Otomotiv dünyasına tanıtılan yeni 500x Crossover modeli için Fiat, dünyanın lider markası Bridgestone'un lastiklerini seçti. İtalya'nın Melfi kentinde bulunan Fiat fabrikasından bütün 500x modelleri, Bridgestone Turanza lastikleri ile çıkacak. Fiat'ın bu tercihinde; Bridgestone'un mükemmel yuvarlanma direnci, azalan gürültü ve yüksek kullanım performansı etkili oldu. Bridgestone Ekipman Başkan Yardımcısı Christophe de Valroger, "Turanza lastikleri, yakıt ekonomisi için azaltılmış yuvarlanma direncine sahip olmanın yanında, Fiat'ın zorlu performans gereksinimlerini de karşılıyor" dedi.
BAJAJ 150 S4 BİN 800 TL
Türkiye'de Kuralkan Holding çatısı altında temsil edilen ve dünyanın en büyük motosiklet üreticileri arasında yer alan Bajaj markası, "commuter" sınıfındaki iddialı modellerine yenisini ekliyor. Temmuz sonundan itibaren 4 bin 800 TL'lik fiyatıyla satışa sunulan olan Bajaj Discover 150S; motosiklet pazarında en önemli paya sahip, bireysel ve ticari kullanımda da en çok tercih edilen "commuter" sınıfı motosikletler arasında hem performans, hem fiyat hem de yakıt ekonomisi bakımından iddialı geliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.