2. El Satış Günleri'nde 10 bin TL'ye otomobil

A -
A +

Döviz kurlarındaki tırmanıştan etkilenmemek için pazar arayışına giren galericiler, "2. El Otomobil Satış Günleri"nden umutlu... CNR EXPO Yeşilköy'de gerçekleştirilecek organizasyonda, Mercedes'ten BMW'ye kadar akla gelebilecek birçok otomobil markası alıcısını bekleyecek. Fuar alanında ziyaretçilerin ihtiyacı olabilecek bankacılık ve noter işleri de çözülecek. Ziyaretçi, alacağı otomobil için krediye ihtiyaç duyarsa alanda hazır bulunan banka standlarından finansman temin edebilecek. Yine alanda hazır bulunan noterden de alım-satım işlemlerini tamamlayabilecek. CNR Holding'den yapılan açıklamada, "Döviz kurlarındaki yükselişin ikinci el otomobil piyasasını harekete geçirdiği, sektörden gelen talepler doğrultusunda 11 Eylül'de başlayacak 2. El Otomobil Satış Günleri'nde metrekarelerin büyüdüğü ve ziyaretçi hedeflerinin yükseltildiği" belirtildi. 11-20 Eylül 2015 tarihleri arasında düzenlenecek 2. El Otomobil Satış Günleri'nde; kullanılmış araçların yanında, motosiklet, ticari araçlar, karavan, oto aksesuarları, lastik, akü ve oto bakım şirketlerinin de yer alması bekleniyor.

YENİ MITSUBISHI L200
SUV ve binek konforu bir arada

Temsa Motorlu Araçlar, tamamen yenilenen ve güçlenen Yeni Mitsubishi L200'ü 24-25 Ağustos tarihlerinde Isparta Davraz Dağı'nda düzenlediği lansmanıyla Türkiye pazarına tanıttı. Zorlu yollara meydan okuyan Yeni Mitsubishi L200, güçlenen altyapısı ve üstün donanım özellikleriyle bir SUV/binek otomobil konforuyla sınıfında fark oluşturdu. Genişleyen iç kabin, yenilenen koltuklar, anahtarsız çalıştırma sistemi, direksiyonda vites kulakçıkları, çift bölgeli dijital klima, Bi-xenon farlar, 4x4 Super Select sistemi, sessiz motor ve yalıtım özellikleriyle pick-up kullanıcılarının bütün ihtiyaçlarını karşılayan Yeni Mitsubishi L200; manevra kabiliyetiyle şehir içinde ve dar yollarda da kolaylık sağlıyor. 

Avrupa'nın en çok satan Asyalısı!..
Nissan, 2015'in ilk altı ayında Avrupa'nın en çok satılan Asya markası oldu. Toplamda 384 bin 726 adet olarak gerçekleşen satış performansı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4.3'lük bir artışa işaret etti. Qashqai ve yüzde 100 elektrikli Nissan LEAF'in bu başarıdaki payı büyük oldu. Nissan, Türkiye pazarında ise satışlarını geçen yılın ilk 7 aylık dönemine göre yüzde 43 artırdı. Marka, söz konusu dönemde 13 bin 505 adetlik satış rakamıyla, pazar payını yüzde 2.62 olarak açıkladı. Nissan Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Anaç, "Her yıl pazar payımızı yükselterek 2020 yılında Türkiye'de en çok satan Japon otomobil markası olmayı hedefliyoruz" dedi. X-Trail ve Juke modellerinin de tanıtılmasıyla Nissan, "crossover" konusunda pazar lideri konumuna geçti.

4200 TL İNDİRİM İÇİN SON HAFTA
Türkiye'ye Kuralkan Holding tarafından ithal edilen Bajaj marka motosikletlerde indirim kampanyası başladı. Commuter sınıfının en ekonomik seçeneği olduğu belirtilen Discover ST için başlatılan iki haftalık özel indirim kampanyasında, son 7 güne girildi. Motosiklet pazarında yüzde 40 paya sahip olan Bajaj Discover 125 ST, 7 Eylül 2015 tarihine kadar yüzde 10 indirimle 4 bin 200 lira fiyatla satılacak. Kuralkan yetkilileri, Hintli Bajaj firması tarafından üretilen motosikletlerin, Çin ürünleriyle yarışacak fiyat skalasında olduğunu, ürünün Türkiye çapındaki 128 bayi ve 151 yetkili servise sahip olduğunu ifade ediyor.

E-BUS KONYA YOLLARINDA
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Türkiye'deki ilk elektrikli otobüs ihalesini, yerli üretim olan E-Bus ile Bozankaya kazandı. Modern ve çevreci toplu taşımacılık sistemleri için yatırım yapan Konya Büyükşehir Belediyesi, böylece elektrikli otobüs alımı yapan ilk yerel yönetim oldu. Bozankaya, Konya Büyükşehir Belediyesi'ne teslim etmek üzere dört elektrikli otobüs için anlaşma imzaladı. 1 milyon 436 bin avroluk teklifiyle ihaleyi kazanan Bozankaya, daha önce de aynı belediyeye 60 adet CNG otobüs teslimatı gerçekleştirmişti.  

Volkswagen takımı Michelin'le kazandı
Dünya Ralli Şampiyonası'nın dokuzuncu ayağı olan ADAC Almanya Ralli'sinde Volkswagen takımı, Almanya'daki ilk birinciliğini elde etti. Sebastien Ogier ve Julien Ingrassia ikilisinden oluşan Volkswagen Polo R WRC takımı, Michelin lastikleri sayesinde her türlü yol şartında başarılı performans göstererek zafere ulaştı. Michelin Motor Sporları Direktörü Pascal Couasnon, "Pilot Sport H5/S5 lastiklerini geliştirdikten sonra, ilk defa ADAC Almanya Rallisi'nde profesyonel bir organizasyonda deneyimleme fırsatı bulduk. Bu yeni lastikler dayanıklı, güçlü, tutarlı performansa sahip ve uzun ömürlü olması ile öne çıkıyor" dedi.

Duster, 2950 km'lik zorlu parkuru bitirdi
Dacia Duster, Dakar'dan sonra dünyanın en zorlu ikinci off-road parkuru olarak gösterilen, 7 günlük Transanatolia Rally Raid'ini Saffet Üçüncü pilotluğunda tamamlayarak dayanıklılığını ispatladı. Motor sporlarının önemli isimlerinden Saffet Üçüncü herhangi bir özel işlemden geçmemiş, standart bir Dacia Duster ile 2 bin 950 km uzunluğundaki zorlu parkuru başarıyla tamamladı. Bu sayede Duster, şehir içi konfor ve erişilebilirliğinin yanı sıra, zor arazi şartlarında da dayanıklılığını gösterdi. Dacia Duster, parkuru tamamlamak için günlük ortalama 400 km uzunluğundaki etaplarda mücadele etti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.