FİAT'IN YENİ OTOMOBİLİ 15 EKİM'DE BAYİLERDE

A -
A +

Bursalı Egea; 1.3 ve 1.6 arasında değişen modelleri, 520 litrelik bagaj hacmi, "konfor" ve "güvenlik" alanındaki donanım paketleriyle "sedan" piyasasına iddialı giriyor

Bursa'da 520 milyon dolarlık yatırımla üretimi başlayan Türkiye'nin yeni otomobili Fiat Egea, 15 Ekim'de bayilerde görücüye çıkıyor. Manuel şanzımana sahip "1.4 litre 95hp benzinli", "1.3 litre 95hp Multijet dizel" ve "1.6 litre 120hp Multijet dizel" motor ile satışı başlayan modelin, 2016'da iki modeli daha piyasaya sürülecek. İlk 2000 müşteri için de 2000 TL indirim uygulanacak. 49.900 TL ile 70.900 TL arasında değişen fiyatlarla pazara giren Fiat Egea, 5 yıl garantiye sahip. 520 litrelik bagaj hacmi ile dikkat çeken Egea, yüzde 80'e varan yüksek dayanımlı çelik şase ile daha da güçlendirilmiş. Tofaş tarihindeki en fazla Türk mühendisin imzasını taşıyan model, bu özelliğiyle aynı zamanda yüzde 70'in üzerinde "milli" bir otomobil. Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, daha satışa çıkmadan araca 20 bin talep geldiğini açıkladı. Altan Aytaç, "Fiat, Egea ile otomotiv pazarındaki ağırlığını artıracak. Sedan alıcılarının seçim kriterlerinin başında çekici tasarım, ekonomik satın alma ve kullanım maliyetleri, kullanım özellikleri yer alıyordu. Bu yüzden Fiat Egea'nın tasarım önceliklerinde bu üç noktayı öne çıkardık" dedi.

"Easy" donanım paketinde krom kapı kolları, 16 inç jantlar, elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, elektrikli ön ve arka camlar, MP3 Çalar, USB girişi, ön hava yastıkları, ABS, Elektronik Stabilite Programı, Yokuş Kalkış Destek Sistemi bulunuyor. (1.4 motor 49.900 TL - 1.3 multijet 60.400 TL)
"Urban" paketinde krom ön ızgara, sis farları, deri direksiyon ve vites topuzu, otomatik klima, hız sabitleme sistemi, park sensörü, 5 inçlik dokunmatik ekran, 3.5 inç yol bilgisayarı ekranı, yan ve perde hava yastıkları standart olarak yer alıyor. (1.4 motor 53.400 TL - 1.3 multijet 63.900 TL - 1.6 multijet 67.400 TL)
"Lounge" paketinde "Urban" seviyesine ek olarak 17 inçlik alaşımlı jantlar, krom bagaj ve cam altı çıtası, far yağmur sensörü, bel destek ayarlı sürücü koltuğu, arka kolçak, navigasyon ve geri görüş kamerası dikkat çekiyor. (1.6 multijet 70.900 TL)

Subaru LEVORG Türkiye'de
Subaru'nun yeni sport tourer modeli LEVORG, Türkiye'de satışa çıktı. Spor görünümlü aile otomobili olma özelliğiyle LEVORG, 114 bin 900 liralık GT-S versiyonuyla Subaru bayilerinde yerini aldı. 1.6 litrelik turbo motor taşıyan dört çekerli LEVORG; arka araç tespit, otomatik uzun far ve kör nokta uyarı sistemleriyle donatılmış. Subaru Türkiye Genel Müdürü Halil Karagülle; "Hem sportif hem günlük kullanıma uygun, ailelerin de tercih edebileceği LEVORG'u, Avrupa ile aynı anda satışa sunduk. 50 aracımızın teslimatını tamamlamak üzereyiz. Yıl sonuna kadar yaklaşık 150 LEVORG satışı hedefliyoruz" dedi.
Ford'dan 50. yıla özel kampanya
Ford Transit'in hattan inişinin 50. yılı dolayısıyla şirket; hafif, orta ve ağır ticari araçlarda cazip kampanyalar hazırladı. Ford ticari ailesinde ekim ayında 25 bin TL'lik kredi desteği, 25 ay taksit ve 0 faizle veriliyor. Ford Ranger'da ise 20 bin TL'lik kredi desteği, 20 ay taksit ve 0 faiz fırsatı bulunuyor. Kampanya dahilinde Transit Courier 38 bin 965 TL'den, Tourneo Courier 48 bin 920 TL'den, Transit Connect 51 bin 785 TL'den, Transit Custom 57 bin 165 TL'den, Yeni Transit 57 bin 315 TL'den, Ranger ise 77 bin 790 TL'den başlayan fiyatlar ile alıcılarını bekliyor. Ağır ticari araç markası Ford Trucks'ta ise; 120 bin TL kredi için yüzde 0.99 faiz, 36 ay taksit ve 3 ay vade erteleme fırsatı sunuluyor.
CİTROEN'DEN EKİME ÖZEL ÇİFTE FIRSAT
Citroen, ekim ayı boyunca C4 Cactus ve C4 Picasso modellerinde 4 bin TL'lik takas indirimi sunuyor. 12 inch HD panoramik gösterge ekranına sahip C4 Picasso; yeni nesil verimli BlueHDi motor seçenekleri ve EAT6 tam otomatik şanzımanıyla öne çıkıyor. C4 Cactus ise tüm araç komutlarını tek ekrandan yapabilme kolaylığını sağlayan 7 inch dokunmatik tableti, kanepe görünümlü geniş ön koltukları ve tavana yerleştirilen yolcu hava yastığı sayesinde daha geniş oturma alanı sağlıyor. Citroen ekim ayında ayrıca; C- Elysee ve Berlingo modelleri için 20 bin TL'lik kredi kullanımına, "20 ay, yüzde 0.79 faizle kredi" imkânı veriyor.
MINI'DE AVRO SABİTLENDİ
Avroyu sadece "MINI" marka otomobilleri için 2.84 TL olarak sabitleyen Kosifler Oto, yaklaşık yüzde 20 fiyat avantajı ile bu aracı satışa sunuyor. "Mini peşinatla MINI sahibi olun" kampanyası kapsamında; MINI Cooper 5 Kapı Dizel Otomatik modeline sadece 5 Bin TL peşinat ve ara ödeme olmadan sahip olunabiliyor. Kosifler Oto ayrıca 30. yılı için düzenlediği çekilişlerine de devam ediyor. BMW, Land Rover, MINI markalı yeni otomobil alan müşteriler, her 80 Bin TL tutarındaki harcamaları ile bir çekiliş hakkı kazanıyor. Kosifler Oto servislerinde araç bakımlarını yaptıranlar ise her 500 TL tutarındaki harcamaları için bir çekiliş hakkı kazanıyor.
AVRUPA'DA Hyundai Tucson'a çarpışma testinde BEŞ YILDIZ
Hyundai Tucson, EuroNCAP'in gerçekleştirdiği çarpışma testlerinden beş yıldız alarak, segmentinin en güvenli modellerinden biri olmayı başardı. Şerit takip sistemi (LKAS) ve hız sınırı uyarısı gibi donanımlar EuroNCAP tarafından dikkate alınan en önemli özellikler olarak öne çıkarken; aynı zamanda muhtemel kazaları önlemek için geliştirilen otomatik acil fren, kör nokta uyarısı, arka çapraz trafik uyarısı ve araç denge yönetimi gibi kapsamlı aktif güvenlik sistemleri de Tucson'un artı puanlar almasında önemli rol oynadı. Tucson, daha güçlü bir darbe direnci sunmak için "burulma sertliği yüzde 30 artırılmış yüksek mukavemetli çelik bir gövdeye" sahip. Ayrıca gelişmiş gövde bağlantı noktaları da, çarpışma enerjisinin dağılımında önemli rol oynuyor. Zorlu çarpışma testleriyle bilinen Amerikan IIHS de geçtiğimiz ay Hyundai Tucson'u mercek altına almış; gerçekleştirilen testler sonucunda araç, sürücü ve yaya güvenliği bakımından en yüksek değer olan "Top Safety Pick+" ödülünü kazanmıştı.
Çocukların hayatı için film çektiler
Birleşmiş Milletler'in "trafik kazalarına bağlı ölümleri dünya çapında yarı yarıya azaltabilmek" amacıyla "yol güvenliği" için sürdürdüğü etkinlikler devam ediyor. Ülkemizde de Uluslararası Otomobil Federasyonu'nun (FIA) dünyaca ünlü yönetmen Luc Besson'a hazırlattığı kısa film "Çocukların Hayatını Kurtar", bu projelerin en günceli olarak dikkat çekiyor. Bu kısa filmde Güney Afrika'nın bir kasabasında yaşayan çocuklarla Fransa'nın başkenti Paris'te yaşayan çocukların günlük okula gitme rutinleri karşılaştırılıyor. Dünya çapında her gün okula giden 500 çocuğun trafik kazalarında hayatlarını kaybettikleri göz önüne alınırsa, Besson'ın filmi konuya dikkat çekmek için oldukça önem kazanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.