Kış lastiği yakıt israfını önlüyor

A -
A +

Sürücü, yolcu ve araçların güvenliği açısından son derece önem arz eden kış lastiği; buzlu yollarda tutunmayı artırarak yakıt israfını engelliyor

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için zorunlu olan “kış lastiği takma uygulaması” aralık ayında başlayacak. Kurala uymayan araçların işletmecilerine 571 lira ceza uygulanacak. Ancak uzmanlar, özel araçlara da kış lastiği zorunluluğu getirilmesini istiyor. Zorunluluk olmayınca vatandaşların kış lastiğine geçmek istemediğini belirten uzmanlar, böylece “yakıt tüketiminin arttığı” konusunda uyarıyor. Yaz lastikleri normal yol şartlarında çok iyi tutunma sağlasa da buzlu ve karlı zeminlerde tutunmayı zorlaştırdığı için gaza daha fazla basıyorsunuz, araç yola tutunmak için daha fazla çaba sarf ediyor ve buna bağlı olarak tüketimi artıyor. Bütün dünyada yapılan testlerde kış lastiği ise, fren esnasında diğer lastiklere oranla en az yüzde 25 daha iyi performans gösteriyor. Bu oran yüzde 50’ye kadar çıkabiliyor. Kış lastiklerinin fiyatları şu anda yaz lastiklerine göre sadece yüzde 5-10 civarında daha pahalı. Ancak fazla tüketimi önlediği için aradaki fark sübvanse ediliyor.

 

 

Kış lastiği yakıt israfını önlüyor

Clio Connect’i ‘cep’ten kontrol et

Renault’nun yeni serisi Clio Connect, akıllı cep telefonu üzerinden sürücüye anlık bilgiler göndererek hayatı kolaylaştırıyor. Aracın kontağı açılmaksızın hareket ettirilmesi, çekilmesi durumunda Clio Connect kullanıcısı, anında uyarı sayesinde haberdar oluyor. Güvenlik hizmetleri kapsamında “Akaryakıt Seviyesi” menüsünden, sürücü yakıt seviyesini aracın içinde olmadan öğrenebiliyor. Aracın kaç km’de olduğu her an görülebiliyor. “Aracım Nerede” hizmeti ile artık nereye park ettiğini unutmak da imkânsız. Geçmiş sürüş bilgileri menüsünde her seyahat tek tek kaydediliyor. Seyahatlerinde kaç km yol kat edildiği, ne kadar yakıt tüketildiği ve TL karşılığı öğrenilebiliyor. Bakım zamanına 2 hafta/bin km. kala sürücü uyarırılıyor. Clio Connect özel seri, sürüş keyfi ve yakıt tasarrufunu bir arada sunan 1.5dCi 90bg dizel motoru, manuel ve 6 ileri EDC otomatik vites kutusu olmak üzere 2 farklı seçenekle sunuluyor. Clio Connect 1.5dCi 90bg 63.000TL, 1.5EDC 90bg versiyonu ise 68.000TL fiyatla müşterisiyle buluşuyor.

Kış lastiği yakıt israfını önlüyor

 

Spıder efsanesi geri döndü

Fiat’ın 50 yıl önce tanıttığı ve kısa sürede efsane haline gelen 124 Spider modeli yeniden tasarlandı. Los Angeles Otomobil Fuarı’nda tanıtılan yeni Fiat 124 Spider, gerek güçlü İtalyan “roadster” tasarımı, gerekse teknik altyapısıyla ilk neslin başarısını yukarılara taşıyor. Arkadan itişli yeni Fiat 124 Spider, ilk etapta 1.4 litre 140 HP benzinli motor ve 6 ileri manuel şanzımanla kombine edilmiş
olarak pazara sunulacak. Fiat 124 Spider’da sürüş keyfi, teknoloji ve güvenlik, İtalyan tasarımıyla bir araya geliyor. Etkileyici sürüş dinamikleri, güç-ağırlık oranı, MultiAir Turbo gücü, hafif malzeme kullanımı, kullanımı kolay olacak biçimde tasarlanan kumaş tavanıyla ön plana çıkan Fiat 124 Spider, 2016 yazından itibaren Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da satışa sunulacak.

SKODA YETİ, 500 BİN ADEDE ULAŞTI

Çek üretici Skoda’nın ilk SUV modeli olan Yeti, üretimde 500 bin adedi geride bıraktı. Avrupa pazarlarının yanı sıra Çin’de de beğeni toplayan Yeti, Türkiye’de 9 bin adede yaklaşan satışıyla sınıfının önemli oyuncuları arasındaki yerini aldı. Önden çekişli ve 4x4 versiyonlara sahip olan Yeti, 58 bin 700 TL’lik başlangıç fiyatına sahip. Skoda Yeti, 1.2 lt benzinli manuel ve 1.4 lt TSI DSG vites kutusu seçenekleriyle satışa sunuluyor.

VOLKSWAGEN TRANSPORTER’A “TİCARİ” ÖDÜLÜ

Avrupa’nın önde gelen yayın kuruluşlarının editörlerinin oluşturduğu jürinin oylarıyla belirlenen “International Van of the Year” ödülü sahibini buldu. Volkswagen Ticari Araç’ın Haziran ayında satışa sunduğu, efsanevi Transporter Ailesi’nin 6’ncı nesli Yeni Transporter, jüri tarafından 2016 yılının Ticari Aracı seçildi. Volkswagen Transporter’ın 5’inci nesli 2004 yılında, 4’üncü nesli de 1992 yılında aynı ödüle layık görülmüştü.

ALFA ROMEO 40 BİN TL KREDİ İÇİN SIFIR FAİZ!

Alfa Romeo’nun kasım kampanyası kapsamında, hem MiTo hem de Giulietta modeli için 0 faizle ve 24 aya varan vadeyle 40 bin TL’ye kadar kredi desteği sağlanıyor. 1.4 litre 170 HP’lik benzinli motor ve otomatik şanzımanlı QV versiyonuyla satışa sunulan Alfa Romeo’nun sportif modeli MiTo’ya, 86 bin 40 TL’lik fiyatla sahip olunabiliyor. 72 bin 820 TL’den başlayan fiyatla satılan Giulietta’da ise; 1.4 litrelik 120 ve 170 HP’lik benzinli motor seçeneklerinin yanı sıra, 1.6 litre 105 HP’lik turbo dizel motor seçeneği bulunuyor.

14 BİN TL İNDİRİM FİAT “TİCARİ”DE KASIM FIRSATLARI

Fiat, ticari araç sahibi olmak isteyenler için hem indirim hem de düşük faizli kredi imkânı sağlıyor. Kasım ayında Fiat Doblo, Fiat Fiorino ve Fiat Pratico modellerinden birini satın almak isteyenler, 6 bin 750 liraya varan indirimlerden yararlanacak. Kampanya kapsamında söz konusu modeller için ayrıca 30 bin liraya kadar 24 ay vade ve faizsiz kredi imkânı sunuluyor. Fiat Ducato modelinde ise 14 bin liraya varan indirim dikkat çekiyor. Ducato ailesi için 0 faizli kredi seçeneğine ilave olarak, 60 bin liraya kadar 48 ay geri ödemeli, yüzde 0.96 faizli kredi seçeneği mevcut...

HAFTANIN OTOMOBİLİ

Hyundai Tucson

Fiyatı: 81.600 TL'den başlıyor

Kış lastiği yakıt israfını önlüyor

ARTILARI
Tucson yeni çizgileriyle çok daha modern ve dikkat çekici olmuş. İmaj ve kalite olarak geçen yıllar ile sınıf atlayan Hyundai’nin performansı zaten dikkat çekiyor ve Tucson da en çarpıcı otomobillerden biri olma özelliğini koruyor. Malzeme kalitesi, özellikle donanım seviyesi ve şerit uyarma, mesafe koruma gibi akıllı özellikleri ile avantajlı ve keyifli bir araç olmuş. 4x4 T GDI versiyonu test ettim ve hem düz yolda, hem de bozuk arazide performansı çarpıcı. Motor gücü ve süratlenmesi oldukça tatmin edici. Kısacası tasarım, kalite, donanım ve sürüş bir arada düşünüldüğünde fiyat dengesiyle de beraber çok cazip bir otomobil haline gelmiş. 
EKSİLERİ
Malzeme kalitesi bir hayli artmış olsa da bazı bölgelerde aracın genel imajına uymayan yerler var. Bir de işçilik olarak hâlen göze çarpan yerler var. Yakıt tüketimi rakiplerinin çoğunda da olduğu gibi eğer tam gaz giderseniz cebinizi zorlayabilir.
Teknik özellikleri
1.6 litre benzinli, 132 beygir, otomatik ve düz şanzıman, 1.6 litre benzinli, turbo, 177 beygir, 2 çeker düz vites veya 4 çeker otomatik vites versiyonlar,  2.0 litre dizel, 185 beygir, otomatik şanzıman ve 4 çeker.
Öne çıkan rakipleri:
Volkswagen Tiguan, BMW X1, Mazda CX-5, Nissan Qashqai, Fiat 500 X, Mini Countryman, Renault Kadjar, Ford Kuga, Honda HR-V, Jeep Renegade, Audi Q3

FOLKART TOWERS’TA

Aston Martin’in ikinci ‘showroom’u İzmir’de

İngiliz lüks otomobil markası Aston Martin’in Türkiye’deki ikinci ‘showroom’u İzmir’de açıldı. Aston Martin Türkiye distribütörü D&D Motorlu Araçlar güvencesi ile Folkart Towers’ta açılan showroom, “premium” araç tutkunlarının adreslerinden olacak. Yarım yüzyılı aşkın süredir devam eden Aston Martin - James Bond birlikteliğine kutlama niteliğinde özel olarak tasarlanan ve dünyada sadece 150 adet üretilen “Aston Martin DB9 GT Bond Edition” modeli de İzmir’de satışa sunuldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.