Lüks araçta ikinci el pazarı yükseliyor

A -
A +

2013 yılında 2300 adet "premium" segment kullanılmış oto satan Borusan Oto, 2015'te bu rakamı 6200'e taşımayı başardı

Binek otomobil pazarı 2015'te önceki yıla oranla yüzde 24 artarken, "premium" segment de yüzde 22 büyüdü ve 92 bin araç satışı gerçekleşti. Türkiye'de BMW, MINI, Land Rover ve Jaguar'ın distribütörlüğünü yürüten Borusan Oto'nun Genel Müdürü Uğur Sakarya; lüks segmentte "sıfır km" satışlarının yanı sıra, "ikinci el"de de dikkat çeken bir büyüme yaşandığını söyledi. Uğur Sakarya, şunları söyledi: "Kullanılmış oto satışlarımız 2 yıldır çok yüksek oranlarda artıyor. 2013 yılında 2300 kullanılmış oto satmış iken, 2015 yılında neredeyse 3 katına çıkarak 6200'e ulaştık. Borusan Oto olarak çeşitli illerdeki şubelerimizde ve web sitemizde sergilediğimiz 1000 adedin üzerinde premium segment 2. el araçlarımızla her türlü talebe cevap verebiliyoruz. BMW Premium Selection sertifikası ile sattığımız araçların, her türlü teknik bakımını yapıyoruz. Gövdesindeki çizik ve gamze şeklinde göçükler dahil her kusurunu gideriyoruz. 24 ay garanti ile satışa sunuyoruz. Web sitemizi aylık 150 bin müşteri ziyaret ediyor ve bunların yüzde 40’ı kullanılmış otoları inceliyor. Aldığımız raporlar, en çok ziyaret edilen sayfaların kullanılmış oto ilanları olduğunu gösteriyor. 2013 yılında kullanılmış oto satışımız yeni araç satışımızın yüzde 24’ü idi. 2015'te bu oran yüzde 48'e çıktı. Hedefimiz, yeni araç kadar kullanılmış oto satmak. Bu trend ile 5 yıl içinde bu seviyeye geleceğimizi düşünüyorum."

Lüks araçta ikinci el pazarı yükseliyor

Mercedes-Benz Türk'ten rekor

Mercedes-Benz Türk 2015 yılında bir defa daha kendi rekorunu kırarak, tarihinin en yüksek üretim ve satış rakamlarına ulaştı. Şirket, zorlu bir rekabet ortamında 991 adet otobüs, 19 bin 60 adet kamyon, 8 bin 440 adet hafif ticari araç ve 30 bin 333 adet otomobil satışı gerçekleştirdi. İkinci el satışları ise 4 bin 298 adede ulaştı. Böylece Mercedes-Benz Türk, 2015'te toplam 63 bin 055 satışı ile yeni bir rekora imza attı. Mercedes-Benz Türk CEO'su Britta Seeger, "2015 yılında yaşadığımız zorlayıcı şartlara ve çetin rekabete rağmen hedeflerimizin üzerine çıkmayı başardık. Çalışan sayımız geçen yıl yüzde 8 artarak 6 binin üzerine çıktı. 2016 da, bütün ürün gruplarımızda yeni rekorlar getirecek. Türkiye pazarındaki konumumuzu daha da güçlendireceğiz. Emin adımlarla ilerliyoruz" dedi. Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası Direktörü Prof. Dr. Frank Lehmann ise, "2015’te 19 bin 688 kamyon ürettik. Bu, fabrika tarihimizin en yüksek üretimidir" diye konuştu.

Lüks araçta ikinci el pazarı yükseliyor

Porsche’un yeni yıldızı 718 Boxster

Porsche, ortadan motorlu yeni "roadstar" modelleri '718 Boxster' ve '718 Boxster S'i görücüye çıkardı. 718 Boxster 300 hp, Boxster S ise 350 hp gücü ile dikkat çekiyor. İki koltuklu üstü açılabilen otomobiller, önceki modellere göre daha yüksek güce sahip olmasına rağmen, yüzde 13 daha az yakıt tüketiyor. Yeni model Türkiye'de nisan ayından itibaren satışta olacak. Otomobil, bagaj kapakları, ön cam ve açılabilen tavan dışında, tamamen yenilendi. Farklı şasi ayarı ve daha güçlü frenleri ile dikkat çeken araç, üst düzey bir sürüş keyfi yaşatıyor. Ayrıca Sürücüleri 718 Boxster’da; yeni öğelerle geliştirilmiş, cep telefonu destekli, navigasyon sistemli bir kontrol paneli bekliyor...

Yedek parçada yüzde 20 indirim

Türkiye'de 50’yi aşkın satış noktasında hizmet veren Citroen, yeni bir servis kampanyası başlattı. Dünya şampiyonluğu elde eden uzman ekibi ile Citroen; şubat boyunca sürdüreceği kampanya kapsamında "kızdırma bujisi, buji parçaları, ön far ve radyatör satışı" ile bakımlarında, yüzde 20 indirim fırsatı sunacak. 28 Şubat’a kadar geçerli olacak kampanyadan bütün Citroen kullanıcıları yararlanabilecek.

BOND’UN ASTON  MARTIN’İ SATILIYOR

Aston Martin, özel olarak ürettiği 10 adet DB10 modelinin sonuncusunu, 18 Şubat’ta açık artırma ile satışa sunacak. James Bond serisinin “Spectre 007” filmi için üretilen aracın satışından elde edilecek gelir, bir sağlık vakfına bağışlanacak. 

Orta Doğu'da GÜCÜNÜ ARTIRDI

Ford Trucks, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin ardından, geçtiğimiz günlerde Umman, Katar ve Bahreyn’deki bayi açılışları ile Orta Doğu ve Körfez bölgesindeki yapılanmasını tamamladı. Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, “Global büyümemiz büyük bir hızla devam edecek" dedi.

Renault 'ticari'de dünyanın tercihi

Renault Grubu, 2015 senesinde hafif ticari araç pazarında güçlü bir yıl geçirdi. Grubun satışları dünya genelinde yüzde 12.4'lük artışla 387 bin adede ulaştı. Böylece marka, bu pazardaki payını yüzde 3.76'ya çıkardı. Şirket, geçen yıl Avrupa dışında 92 bin 400 adet satış gerçekleştirdi. Öte yandan Renault'un 2016 stratejilerinde İran planları da büyük önem taşıyor. Renault ve İranlı ortakları Saipa ile Iran Khodro, 2003'ten beri ülkede yaklaşık 500 bin araç üretimine imza attı. Ambargoların kalkmasıyla birlikte ortaklık, iş birliklerini daha da geliştirerek başka modelleri pazara sunmaya hazırlanıyor.

2016’da 1 milyon barajını aşacak

Geçen yılı oldukça verimli geçiren Subaru, dünya genelinde 978 bin adet satışa ulaştı. Satışlarını yüzde 7 artıran Subaru, 2016’da da 1 milyon 33 bin araç satışına ulaşmayı hedefliyor. Markanın “crossover” segmentinde yer alan Outback modeli yenilenirken; Forester modelinde ürün gamına 2.0 litrelik dizel motor eklendi. Subaru, Türkiye’de de 2015 yılında satışlarını yüzde 25 artırdı.

22 araç, yılın en iyisi olmak için yarışacak

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl ilki düzenlenen "Türkiye’de Yılın Otomobili" (TYO) seçimlerinde yarışacak otomobiller belli oldu. TYO Seçim Komitesi tarafından belirlenen ve OGD yönetimi tarafından onaylanan aday listede 18 markadan 22 otomobil yer alıyor. Ocak 2015 - Mart 2016 tarihleri arasında satışa sunulmuş tamamen yeni modellerin katıldığı yarışma için belirlenen aday listesinde şu otomobiller yer alıyor: Audi A4, BMW 7 Serisi, Fiat 500X, Fiat Egea, Ford Mondeo, Ford Mustang, Honda Jazz, Hyundai Tucson, Jaguar XE, Kia Sorento, Land Rover Discovery Sport, Mazda CX-3, Mercedes GLC, Mercedes C-Coupe, MINI Clubman, Opel Astra, Renault Talisman, Renault Kadjar, Skoda Superb, Ssangyong Tivoli, Subaru Levorg, Volvo XC90...

 

 

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.