Yeni serisi gün yüzüne çıktı

A -
A +

Yenilenen özellikleriyle direnci artan Ford Trucks kamyonlar, ağır şartlarda çalışacak olmasına rağmen ilk bakıma 120 bin km'de alınacak

Ali ÇELİK ANTALYA

Ford Trucks, 2016 model "çekici", "inşaat" ve "yol kamyonu" serilerini tanıttı. Antalya'daki toplantıda konuşan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, "Hedefimiz 2020 yılına kadar 50 ülke. Ürettiğimiz 3 araçtan birini uluslararası pazarda satmayı hedefliyoruz" dedi. 750 Türk mühendis tarafından 4 yılda geliştirilen kamyon ve çekicilerin gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Yenigün, "Global kamyon anlaşmasını 2010 yılında imzaladık. Ağır ticari araçların iki küresel üreticisinden biri olduk. Dizel motorlar için mühendislik merkezi konumuna geldik. 60 ülkede Ford Trucks marka araçların distribütörlük ve bayilik atama hakkını da bu sayede elde ettik. Rusya, Türki Cumhuriyetler, Orta Doğu ve Afrika’da, toplam 25 ülkede bayi yapılanmalarımıza devam ediyoruz. Ford Trucks, ağır ticari araç pazarında global bir oyuncu olma yolunda hızla ilerliyor" açıklamasında bulundu. 
Hakları yüzde 100 Ford Otosan’a ait modeller, Türkiye’de geliştirilen ve üretilen ilk ve tek ağır ticari araç özelliğine sahip. Testleri bağımsız kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen araçların fren sistemleri, önceki nesle göre 7 kat güçlendirilmiş. 400 KW’lık motor frenine ek olarak 600 KW’lık "Intarder" opsiyonu sunuyor ve bu sayede toplamda 1000 KW’lık değere ulaşıyor. Dönüş açısı iyileşen ve dar alanlarda kullanımı kolaylaşan modeller, özel arka süspansiyonları sayesinde +1 tonluk yük özelliği kazanıyor. Yüzde 25 oranında azaltılmış bakım maliyetleriyle rekabette gücünü ortaya koyan Yeni Ford Trucks serisi, özellikle 120 bin km'ye kadar çıkan ilk bakım aralığı ile dikkat çekiyor.

Yeni serisi gün yüzüne çıktı

Sürüş güvenliği maksimum seviyeye çıktı

Yeni Ford Trucks'ın "inşaat" serisinde; yüzde 55’lik tork artışı ile 420 PS güç sağlanıyor. Otomatik şanzıman seçeneği, her türlü kullanım şartında sürücülerin problemsiz ilerlemesini sağlıyor. "Çekici" serisinde 480 PS'lik motor, yüzde 10'a yaklaşan yakıt tasarrufu sağlıyor. "Yol kamyonu" serisinde ise havalı körük ve disk fren sistemi, sürücünün konforunu artırıyor. Şerit takip, aktif acil durum frenleme, geliştirilmiş ek fren sistemleri gibi yeni teknolojiler; sürücünün dikkatini toplamasına yardımcı oluyor, sürüş güvenliğini maksimum seviyede sunuyor.

Yeni serisi gün yüzüne çıktı

Yılın otomobili Skoda Superb

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl ilki düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili” yarışmasının birincisi "Skoda Superb" oldu. OGD üyesi 64 gazeteciden toplam 3080 puan alan Skoda Superb, ipi göğüsledi. OGD Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Sandık, "Otomobilleri değerlendirirken; fiyat-donanım, tasarım, inovasyon, motor, yol tutuş gibi konuları göz önünde tutuyoruz. Yani dünyadaki otomotiv gazetecileri bir otomobili nasıl değerlendiriyorsa, biz de öyle yaptık" diye konuştu. Düzenlenen törende ödülünü alan Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Tolga Senyücel ise, "Büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Bence yarışan bütün otomobiller birbirine denkti. 7 rakibin arasından birinciliğe ulaşmak gurur verici" dedi. Yarışmada aldıkları puana göre otomobillerin sıralaması şöyle oldu: Skoda Superb, Opel Astra, Fiat Egea, Volvo XC90, Hyundai Tucson, Renault Talisman ve Audi A4...

Yeni serisi gün yüzüne çıktı

SEAT’ta nisan fırsatı

SEAT, genç ve dinamik tasarımı, verimli motor seçenekleri ve geliştirilmiş konfor öğeleri ile donatılan Ibiza modellerine özel avantajlı fiyat uygulamasını devreye aldı. Nisan ayı boyunca sürecek uygulamada, "Reference" donanım seviyesindeki Ibiza 1.0 75 HP versiyonu, 39 bin 900 TL’den başlayan anahtar teslim fiyatlarıyla satışa sunuluyor. 1.0 EcoTSI 110 HP modeli ise 53 bin 900 TL’den başlıyor. SEAT’ın başarılı model ailelerinden bir diğeri olan, çekici tasarımı, geniş motor seçenekleri ve yenilikçi teknolojisiyle öne çıkan Leon modellerinde de Nisan avantajları bulunuyor. Leon’un "Style" donanıma sahip 1.2 TSI 110 HP versiyonu, 58 bin 700 TL’den alıcılarını bekliyor. Ailenin performanslı üyelerinden 150 HP gücünde Leon 1.4 EcoTSI ise 79 bin 500 TL'lik etikete sahip...

Yeni Koleos yüzünü gösterdi

Renault, 2016 Pekin Uluslararası Otomobil Fuarı’nda  global ürün gamının ilk üyesi yeni Koleos’u ilk defa sahneye çıkarıyor. Güçlü, kaslı dış hatları, dört tekerlekten çekiş teknolojisi, 231 mm’lik zemin yüksekliği sayesinde her türlü arazide sürüş kabiliyetiyle dikkat çeken yeni Koleos,  aynı zamanda kategorisinin en iyi teknoloji ve tasarıma sahip koltuklarla donatılmış. Yeni KOLEOS, SUV araçlarla özdeşleşmiş sağlamlık özelliğinin yanı sıra üst segment otomobillerde görmeye alıştığımız zarafeti ve özellikleri de bünyesinde barındırıyor. D segmentinin iddialı SUV’u Koleos, Talisman’dan esinlenmiş. Yeni Koleos’un satışları 2016’nın üçüncü çeyreğinde Avustralya, Türkiye, Körfez ülkeleri ve bazı Latin Amerika ülkelerinde başlayacak. 2016’nın sonuna doğru ise Çin’de, ardından 2017 yılı başında Rusya ve Avrupa’da satışa sunulacak. 

Alman devi Liqui Moly Türkiye’de

Avrupa’da servis ve araç bakım ürünlerinde tercih edilen Liqui Moly, Bar Oto ile distribütörlük anlaşması imzaladı. Motor ve dişli yağları, yağ ve yakıt katkıları ile araç bakım ürünlerinde büyük Ar-Ge gücüne sahip Liqui Moly, geniş ürün yelpazesi ile ülke çapında yayılmayı hedefliyor. Dünyada 110 ülkede faaliyet gösteren ve 4 bin farklı ürünü bulunan marka, "ceratec" motor yağ katkısı ile dikkat çekiyor. İkinci Dünya Savaşında kullanılan uçak motorlarından esinlenen ürün, metal yüzeye yapışarak, gerektiğinde motorun yağsız çalışmasına imkân veriyor.

Continental tam not aldı

Dünyanın en büyük uluslararası lastik tedarikçilerinden Continental, yeni ultra yüksek performans lastiği SportContact 6 ile “yüksek performans” serisini devam ettiriyor. SportContact 6, ilk defa katıldığı testten birincilikle döndü. On tane farklı disiplini içeren testin tamamlamasının ardından AutoBild Sportscars dergisinin uzman muhabirleri, Continental’in yeni geliştirdiği spor lastiğini “örnek niteliğinde” değerlendirdi. Continental’in yüksek teknolojili lastiği, özellikle ıslak ve kuru yolda yuvarlanma direncini göstererek zirveye yerleşti.

SORENTO’YA YENİ TEKNOLOJİ 

2015 yılında yeni jenerasyon modeli ile yollara çıkan KIA Sorento’ya, Şerit Takip Sistemi, Kör Nokta Uyarı Sistemi ve Çevre Görüş Sistemi özellikleri eklendi. Kameraların topladığı görüntüler, dijital olarak işlenip gerçek zamanlı şekilde navigasyon sisteminin ekranına yansıtılıyor. Sürücüler, yeni nesil “area view” sistemlerinde kuşbakışı görünümü tercih etme şansına da sahipler. Bu özellik, park yeri ararken araç çevresinin daha kapsamlı kontrol edilebilmesine imkân tanıyor. Navigasyon özelliği ve yeni nesil teknoloji takviyesi ile güçlenen KIA Sorento,  239.000 TL fiyatla satışa sunuluyor.

SWIFT İÇİN TEST GÜNLERİ

Suzuki, kompakt hatchback segmentindeki temsilcisi Swift için, 15 Mayıs'a kadar "Test Sürüş" günleri düzenliyor. Etkinliğe katılanlar ayrıca, D&R’dan hediye çeki, Kidzmondo ve Vialand’dan giriş bileti şansı yakalayacak. Bunun yanı sıra 31 Mayıs'a kadar yetkili Suzuki servislerine gelenler, yaz bakımında yedek parça ve işçilikte yüzde 20 indirim kazanacak.

 

 

 

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.