Pick-up görünümlü SUV

A -
A +

Sınıfının standartlarını zorlayan Yeni Ranger Suv özellikleri ile şehir ve gezi hayatına ayak uydururken, taşıma kapasitesiyle de iş dünyasının ihtiyaçlarını karşılıyor

Pick-up görünümlü SUV

Ali ÇELİK İSTANBUL

Yenilenen Ford Ranger Türkiye yollarına çıktı. 89.000 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulan Yeni Ranger Suv özellikleri ile şehir ve gezi yaşamına ayak uyduruyor. 1 tondan fazla yük taşıma kapasitesiyle de iş dünyasının ihtiyaçlarını karşılıyor. Ford Otosan Pazarlama ve Satış Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk, Avrupa’da ve Türkiye’de yıllardır ticari araç pazarında lider olduklarını belirterek, "Ford’un başarısında önemli rol oynayan Ranger Avrupa’da en çok tercih edilen pick-up modeli olmuştu. Dayanıklılığını ve kalitesini ispat eden, yakıt ekonomisi, üstün teknolojileri, otomatik şanzıman ve lider güvenlik özellikleriyle Yeni Ranger, pick-up segmentinin en iddialı modeli olacak. Ticari gücümüze güç katacak" dedi.
Kendi sınıfında, Euro NCAP testlerinden 5 yıldız alan ilk ve tek araç olan Yeni Ranger, yenilenen tasarımının yanı sıra teknolojik donanımları ve ileri seviye 4x4 çekiş sistemi ile dikkat çekiyor. XLT modellerinde 160 PS güç üreten 2.2 litrelik TDCi motor kullanılıyor. 4x2 ve 4x4 çekiş sistemi opsiyonuna ilave her modelde otomatik vites seçeneği sunuyor. 3.2 litrelik 200 PS gücündeki Wildtrak modeli ise macera severlere hitap ediyor. 
YÜZDE 17 YAKIT TASARRUFU
Sürücüsüne ileri seviyede teknolojik donanım sunan yeni Ranger, 8 inç dokunmatik ekrana ve sesli bağlantı sistemi SYNC 2’ye sahip. Ön ve arka park asistanı, geri görüş kamerası, elektronik stabilite kontrol sistemi, yokuş kalkış desteği, iniş kontrol sistemine ilave devrilme kontrol sistemi ve römork savrulma kontrol sistemini bünyesinde barındıran araç emniyetli bir sürüş sağlıyor. 28 derecelik yaklaşma ve uzaklaşma açısı ve yüksek yapısı ile 80 cm’lik derinlikteki suda yol alabiliyor. Elektronik kontrollü aktarma kutusu, 4x4 modellerin 120 km hızla giderken 4x2 ile 4x4 çekiş arasında kolayca geçiş yapma imkânı veriyor. Ayrıca elektronik kilitli arka diferansiyel zorlu şartlarda Ranger’a yardımcı oluyor. Bir önceki modele göre yüzde 17'ye varan yakıt ekonomisi sağlayan Ranger 3.500 kg. çekme, 1.260 kg. taşıma kapasitesine sahip. 

Pick-up görünümlü SUV

Porsche ailesinin yeni üyesi: 718 Cayman

Cayman ve Boxster modellerinin isimlerini yenileme kararı aldıktan sonra 718 Boxster modelini Cenevre Fuarı’nda tanıtan Porsche, şimdi de 718 Cayman modeliyle geliyor. 718 Cayman modelinde 718 Boxster modelinde olduğu gibi turbo şarjlı 4-silindirli yeni motorlar kullanılıyor. Giriş seviyesi 2.0 litre ve 300 hp’den başlıyor. 718 Cayman S modeli ise 2.5 litrelik motor hacmi ile 350 hp motor gücüne çıkıyor. Önceki modellere göre 25 hp daha fazla motor gücü sunulurken, yakıt tüketimi 100 km’de 8.1 ile 5.7 litre arasında değişiyor. Tercihe bağlı Spor Krono Paketi ile donatılmış 718 Cayman, sıfırdan 100 km/s hıza 4.7 saniyede ulaşırken, bu süre 718 Cayman S için 4.2 saniye kadar iniyor.  Türkiye’de eylül ayından itibaren satışa sunulacak olan 718 Cayman modelinin başlangıç fiyatı 97 bin avrodan başlıyor. 

Pick-up görünümlü SUV

Yeni KIA Sportage ve Optima’ya ödül

Dünya otomotiv pazarının en hızlı büyüyen markalarından biri olan KIA, fark oluşturan modelleri ile ödüller kazanmaya devam ediyor. Yeni KIA Sportage ve KIA Optima modelleri 2011’den sonra 2016 yılında da ikinci defa prestijli Red Dot uluslararası tasarım ödülünü kazandı. Bu son başarı ile KIA’nın ürün yelpazesindeki her model bir “Red Dot” ödülü almış oldu. KIA, 2009’dan bu yana toplam 15 Red Dot ödülü kazandı.
Almanya’da düzenlenen dünyanın en eski ve prestijli tasarım yarışmalarından biri olan Red Dot Tasarım Ödülü, bağımsız bir jüri tarafından 1955 yılından beri veriliyor. Yeni KIA Sportage ve Yeni KIA Optima modelleri, 2016’da ayrıca diğer prestijli tasarım ödülleri IF Design ve Good Design ödüllerine de layık görüldü.

Yenilenen Suzuki Vitara hafifledi 

Suzuki’nin yenilenen Suv modeli Vitara haziranda yollara çıkmaya hazırlanıyor. 1580 kg ağırlığındaki önceki modeline göre hafifleyerek 1075 kg ağırlığa düşen yeni Vitara  0’dan 100 km/s hıza 13 saniyede ulaşıyor. VVT benzinli motor, 6 ileri otomatik vites, GL+ ve GLX olmak üzere iki farklı donanım seçeneği bulunan araç ABS, BAS, ESP, yokuş kalkış desteği, lastik basınç uyarı sistemine ilave start-stop, sürücü ve yolcu, ön-yan-perde ve diz hava yastıklarına sahip. Ayrıca otomatik klima, merkezi alarm, 10.1 inç’lik dokunmatik ekran ve navigasyon sisteminin yanı sıra geri görüş kamerası gibi özellikleri barındırıyor. Vitara haziran ayında 73 bin 500 TL ile 91 bin 900 TL arasında değişin fiyatlarla satışa sunulacak. 

Nissan Mitsubishi'ye ortak oldu 

Japon otomobil üreticisi Nissan, yakıt tüketimi değerlerini farklı gösterdiğini geçen ay itiraf ettikten sonra değer kaybeden rakibi Mitsubishi’nin yüzde 34 hissesini satın aldı. Japonya’nın sektördeki ikinci en büyük firması Nissan, Mitsubishi hisseleri için 2 milyar 200 milyon dolar ödeyecek. Nissan böylece 2011 yılından bu yana üretim partnerliği ve iş geliştirme alanında iş birliği yaptığı Mitsubishi’nin en büyük ortağı olacak. Nissan CEO’su Carlos Ghosn, Mitsubishi markasını koruyup kollayacaklarını, müşteri güveninini tekrar kazanmasını sağlamaya çalışacaklarını ve ekonomik performansını da yükselteceklerini söyledi. Mitsubishi CEO’su Osamu Masuko ise Nissan ile girdikleri ortaklığın müşterileri, iş birliği yaptıkları kuruluşlar, hissedarları, çalışanları ve ortakları tarafından takdir göreceğine inandığını belirtti.
Mitsubishi geçen ay, Japonya’da pazarına sunduğu bazı modellerinin yakıt tüketim ölçümlerinde manipülasyon yaparak değerleri olduğundan düşük gösterdiğini kabul etmiş, bunun ardından şirketin piyasa değeri 3 milyar dolara yakın azalmıştı.

Fransa pazarına 5000 otobüs

Fransa yollarında hizmet veren TEMSA marka araç sayısı 4 bin 500 adetleri geçmiş durumda. TEMSA’nın ihracat pazarlarındaki en yüksek araç adedine sahip olduğu ülke Fransa. Fransa pazarına 2016 yılında da çok iyi bir giriş yaptıklarını belirten TEMSA Fransa Bölge Satış Müdürü Çağdaş Hakan Adıyeke, “Son olarak Fransa’ya toplamda 42 adetlik bir otobüs teslimatı gerçekleştirdik. Şu anda Fransa yollarında hizmet veren TEMSA otobüs sayısı 4 bin 500’ü geçmiş durumda. 5 binli adetlere doğru adım adım ilerliyoruz. Fransa pazarında bu kadar güçlü bir konuma gelmemizdeki etkenler arasında taşımacıların ihtiyaçlarına en uygun, kaliteli ürünlerle birlikte yenilikçi bir ürün gamı ve güçlü bir bayiye sahip olmamız bulunuyor. Bunun yanı sıra sık sık müşterilerle buluşma etkinliği düzenliyoruz. Ürün gamımıza yeni eklenen Maraton’un da yer aldığı 15 gün süren bir road show gerçekleştirdik. Road show sırasında Toulouse, Gisy-les-Nobles, Strasbourg (Ingwiller), Paris (Mitry Mory) ve Lyon (Les Abrets) şehirlerinde araçlarımızı müşterilerimizle buluşturduk. Önümüzdeki süreçte TEMSA Fransa pazarında büyüyen ve çeşitlenen ürün gamı ile çok daha büyük başarılara imza atacak” dedi.

Yaz bakımı yaptırana yüzde 25 indirim 

Peugeot sürücülerine yaza merhaba kampanyasına çağırıyor. 25 Haziran'a kadar sürecek Peugeot Bakım Kampanyası kapsamında Fiks Menü Paketleri’nde yüzde 15 indirim ve 3+Fiks Menü Paketlerinde yüzde 25 indirim sunuluyor. Ayrıca bakım kampanyasına ek olarak, 4 lastik alışverişlerinde 100 TL yakıt veya indirim çeki hediye ediliyor.

 

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.