Efsane yeniden

A -
A +

Oyak Renault fabrikalarında üretilen ve üst segment otomobillerin özellikleri ile donatılan Yeni Megane Sedan, ekimde Türkiye'de satışa çıkacak

 

ALİ ÇELİK

Renault, C segmentindeki atağını Yeni Megane Sedan ile sürdürüyor. 20’den fazla ülkede satışa sunulacak Yeni Megane Sedan, Türkiye’de Oyak Renault fabrikalarında üretiliyor. Müşterilerin merakla beklediği araç, Ekim 2016’da Türkiye’de yollara çıkacak. Yeni Megane Sedan, geniş panoramik elektrikli cam tavanı ile dikkat çekiyor. 2015 sonunda Yeni Megane HB ve 2016 Mart ayında Yeni Megane Sport Tourer’ın lansmanında sonra Yeni Megane Sedan, ailenin en son üyesi... Yeni Megane Sedan, Renault’nun son tasarım kimliğinin bütün özelliklerine sahip. Otomobilin dinamik ve ayırt edici tasarımı; dengeli oranları ve C şeklinde LED farları ile vurgulanıyor. Araç; arka kabin genişliği, eller serbest bagaj kapağı sistemi, 7 inch renkli dijital ekranı, 8.7 inch multimedya tablet ekranı, eller serbest park sistemi ve diğer yardımcı birçok teknoloji ile, üst segment otomobillerin özelliklerini taşıyor.
Aracın, ülkeye bağlı olarak değişebilecek seçenekleri şunlar:
- 1.6 lt 115 bg, 5 ileri manuel vites
- TCe 1.2 lt 130 bg, 7 ileri EDC otomatik vites
- DCi 1.5 90 bg, 6 ileri vites kutusu
- DCi 1.5 110 bg, 6 ileri vites
- DCi 1.6 130 bg, 6 ileri manuel vites

Panoramik cam tavanla yeni Vito iddialı geliyor

Mercedes-Benz Yeni Vito Select Plus, gelişmiş güvenlik donanımları, yüksek motor gücü, yeni nesil şanzımanı ve düşük yakıt tüketimine ilave olarak sınıfında tek olan panoramik cam tavanı sayesinde kullanıcılarına kendini daha da özel hissettiriyor. Yeni panoramik cam tavan, araç içine giren güneş ışığını engelleyen elektrikli stor perdeye sahip. Önde elektrikli kayar cam ve arkada sabit cam panel olmak üzere 2 kısımdan oluşuyor. Yağan yağmuru tespit eden sensör, aracın içine su girmesini önlüyor. Panoramik cam tavan, anahtar üzerinden de uzaktan kontrol edilebiliyor.
Yeni Vito Select Plus araçlarda, CDI motor standart olarak kullanıcılara sunuluyor. Yeni 2.2 lt hacimli motor, 190 bg motor gücüne sahip. Araçta standart olarak sunulan 7 ileri otomatik şanzıman, önceki nesil şanzıman tipine göre daha yumuşak ve seri vites geçişleri sağlıyor. Frenleme sırasında aracın tekerleklerinin kilitlenmesini önleyen ABS, patinaj yapmasını engelleyen ASR, acil durumlarda fren kuvvetini artıran BAS, frenleme esnasında tekerleklere eşit basınç EBD, yokuşta kalkış desteği, rüzgâr savrulma asistanı, sürücüyü mola vermesi için uyaran yorgunluk asistanı, kör nokta asistanı, şerit takip asistanı, yol, hava ve trafik durumuna far ayarını otomatik olarak yapan akıllı ışık sistemi, aracın dikkat çeken özelliklerinden..

 

'ÇARPIŞMA'DA EN YÜKSEK NOT

2016 yılının son çeyreğinde ülkemizde de satışa sunulması planlanan Alfa Romeo Giulia, dünyanın en önde gelen otomobil güvenlik organizasyonlarından Euro NCAP’in gerçekleştirdiği çarpışma testlerinden 5 yıldız aldı. Yüzde 98’lik "yetişkin yolcu koruma" notuyla bütün zamanların en yüksek sonucunu elde eden Alfa Romeo Giulia, markanın güvenlik alanında taşıdığı yüksek standartları da net biçimde ortaya koydu. Alfa Romeo'nun yeni lüks spor sedan modeli bu başarıya, birçok yenilikçi güvenlik sisteminin yanında; üretiminde karbon fiber, alüminyum ve alüminyum kompozitler gibi ultra hafif malzemelerin yoğun şekilde kullanılmasıyla erişilen, hafif ve sağlam gövde yapısıyla ulaştı.

 

TÜRKİYE'DE HIZLI BÜYÜYOR

Beş kıtada ve 32 ülkede dev bir araç filosunu yöneten LeasePlan, Türkiye’deki filosunu da genişletmeyi sürdürüyor. LeasePlan Türkiye Genel Müdürü Türkay Oktay, “Geçtiğimiz yılın sonunda 18 bin olan araç sayımız, bu yılın ilk yarısında 20 bin adete ulaştı. Son iki yıldır sektörün en hızlı büyüyen şirketlerinden biriyiz. 2015'te uzun dönem kiralama sektörü Türkiye’de yüzde 17 civarında büyürken, LeasePlan olarak biz yüzde 28 büyüdük. Yıl sonunda müşterilerdeki araç sayımızın 22 bin adet olmasını hedefliyoruz" açıklamasında bulundu.

 

İkinci el araçta yüzde 5 artış

İkinci el otoda yaz aylarında yaşanan fiyat artışı, bu yıl da vatandaşların tatil planlarını hayata geçirmesi ile kendini hissettirdi. Mevsimsel bir hareketlilik yaşanan ikinci el piyasasında, fiyatlar yaklaşık yüzde 5 arttı. İzmir Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Feyzi Demir, okullar kapandıktan sonra başlayan fiyat artışlarının iki ay sürdüğünü, daha sonra yeniden düşüşe geçtiğini söyledi. Demir, “İnsanlar yazlıklara gittikleri için, 3-4 ay arabasız kalmasınlar diye talep artıyor. Şu anda fiyat artışının tam dönemindeyiz. Cebini düşünen müşteriler, okullar kapanmadan bir-iki ay önce alıma geçmeliydi. Sıfır arabalara çok zam geldi. İnsanlar ikinci ele rağbet göstermeye başladı. Yüzde 5 gibi artışlara rağmen talep çok azalmıyor" dedi.

7 yıl ve 80.000 km garanti ile satılıyor

Hyundai, SUV modeli Tucson için 50.000 TL krediye, 20 ay vade ve yüzde 0.99 kredi seçeneği sunuyor. Temmuz sonuna kadar geçerli olacak kampanya kapsamında, 80.400 TL’den başlayan fiyatlar alıcıları bekliyor. 7 yıl ve 80.000 km garanti ile satılan Hyundai Tucson'da, daha fazla yakıt ekonomisi isteyenler için 4x2 önden çekiş versiyon da bulunuyor. 7 ileri DCT şanzımanıyla kullanıcısına rahatlık sağlayan Tucson, 177 beygirlik turbo performansıyla dikkat çekiyor.

 

Rolls-Royce’tan sığınak gibi model

Lüks otomobil markası Rolls-Royce, yeni modelini Londra'da tanıttı. Rolls-Royce, VISION NEXT 100 ile, önceki modellerde olduğu gibi geçmişin üzerinde durmak yerine oldukça yenilikçi çizgilere imza attı. VISION NEXT 100, yolcuları için "bir büyük sığınak" sağlayan tasarımıyla dikkat çekti. Rolls-Royce tarafından aylar boyunca yapılan araştırmalar ve markanın sürekli müşterileri ile görüşmeler sonrasında hayata geçirilen bu araba, sürücüsünün mobilite taleplerini fazlasıyla karşılıyor.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.