510 beygirlik İtalyan!

A -
A +

Ali Çelik milano
Arkadan itişli Giulia Quadrifoglio V formasyonunda yerleştirilmiş altı silindirli 2,9 litre hacminde turbo beslemeli benzinli bir motora sahip. 510 HP’lik güç üreten V6 motor aracı 3,9 saniyede 0’dan 100 km/s hıza ulaştırıyor. 307 km/s maksimum sürat yapan Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio elektronik olarak kontrol edilen silindir kapatma sistemine sahip. Bu sayede yakıt tasarrufu sağlarken emisyon seviyesini de oldukça düşük tutuyor. Mühendislerinin Ferrari altyapısıyla hazırladığı araç, lüks orta sınıfta Alfa Romeo markasının elini güçlendirecek bir model olarak görülüyor. İyi bir güç-ağırlık oranı sağlamak için (2,99 kg/HP) ultra hafif materyallerin sıkça kullanan Alfa Romeo, kaporta ve tavan için karbon fiber tercih ederken, kapılar ve çamurluklar için farklı bileşenlere sahip malzemeler kullanmış. Toplam ağırlığı azaltmak ve gücün kontrolünü iyi sağlamak adına fren sisteminde ise alüminyum parçalar ve karbon seramik plakalar tercih edilmiş. Ayrıca koltuklarda kullanılan karbon fiber yapı aracın içinde agresif bir sportiflik sunuyor.
GüÇ kontrol ALTINDA
Sahip olduğu ön çarpışma uyarısı (FCW) sistemi standart olarak sunuluyor. Ön camda yer alan radar sensörü ve kamera yardımıyla aracın gidiş yönündeki engellerin tespit edilmesini sağlıyor. Hızlı bir şekilde sürücüyü kaza riskine karşın uyarıyor.  Eğer sürücü tepki vermekte gecikirse, Otonom Acil Durum Freni (AEB) sistemi çarpışmayı engellemek veya olası kaza hasarını minimuma indirmek için otomatik olarak fren yapıyor. 
Dizel seçeneği de var
2,2 litrelik 150 ve 180 HP’lik iki opsiyona sahip dizel versiyonlarda altı vitesli manuel  veya yeni sekiz ileri otomatik şanzıman seçeneği bulunuyor. Son nesil enjeksiyon sistemini kullanan bu motorlar elektrikle çalışan değişken geometrili turbo ve multijet II teknolojisine sahip. Ayrıca enjeksiyon oranı şekillendirme sistemi (IRS) ile mekanik severlerin ilgisini çekiyor. 

510 beygirlik İtalyan!

Duygulara hitap edecek

İtalya Milano’da bulunan Alfa Romeo müzesini basın mensupları ile birlikte ziyaret eden Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu; Türkiye’de otomobil tutkusunun giderek geliştiğini ve Alfa Romeo karakterinin de otomobil tutkusundan geldiğini ifade ederek “Türkiye pazarında rasyonel müşterinin payı çok büyük. Duygusal olarak otomobil alan kitle ise daha az. Alfa Romeo’nun 2017’de gelecek yeni modelleri duygulara hitap eden özel otomobiller olacak’ dedi. Türkiye’de otomobil meraklılarının ilgisini çeken modelleri, servis ve yedek parça desteği ile pazara sunduklarını anlatan Eroldu Fiat Chrysler birleşmesinden sonra Alfa Romeo’yu cesaretlendiren bir pazar hâkimiyetinin oluştuğunun altını çizdi. 

 

510 beygirlik İtalyan!

Hedef binli rakamlar

Alfa Romeo markasının Türkiye’deki satış adetleriyle ilgili güncel bilgiler veren Alfa Romeo Marka Direktörü Türker Gürtekin, “Bu sene Alfa Romeo için hedeflediğimiz satış adedi 800 adetler bandında. Biz bunu tek bir modelle yani sadece Giulietta ile gerçekleştirdik. Aslında genel anlamda oldukça zor bir sene geçirdik. Geçen sene aralıkta markayı yeni bir yere konumladık, tek bir modelle savaştık. Daha sonra 4C modelini getirdik. Az sayıda özel kotalar ile sattığımız özel bir koleksiyon modeli. Dolayısıyla yüksek satış adetleri beklemiyoruz. Ancak önümüzdeki sene Gulia’nın modellerimiz arasına katılmasıyla, arkasından da SUV modeli olan Stelvio’nun gelmesi, ayrıca Giulietta’nın yeni pozisyonuyla tekrar 1.000’li adetleri yakalamayı planlıyoruz” dedi. 

Peugeot Dakar’ı fethedecek

 3008 DKR, yeni 3008 SUV’un DAKAR için hazırlanmış bir versiyonu. 3,0 litrelik V6 silindirli çift turbo beslemeli motoru, Yeni Dakar regülasyonları gereğince yeniden kalibre eden Peugeot mühendisleri, maksimum gücünü daha düşük bir devirde alabilecek şekilde yeni canavarlarını yarışa hazırlıyor. 

C3 WRC pistlere dönüyor

 Dünya Ralli Şampiyonası’na adını 96 adet zafer ve 8 kez şampiyonlukla yazdıran Citroën Racing ekibi, Paris Otomobil Fuarı’nda yeni araçları C3 WRC’nin üstündeki perdeyi kaldıracak. FIA’nın yeni Dünya Ralli Şampiyonası şartlarına uygun olarak geliştirilen C3 WRC yaklaşık 380 HP gücünde olacak.

Bursa’dan ABD’ye posta arabası 

Karsan, Amerikan Posta Servisi'nin (USPS) filo yenileme ihtiyaçlarını karşılamak üzere prototip geliştirme için sipariş alarak adını finale yazdırmayı başardı. Şirket, yaklaşık bir yıl içinde yeni prototipini üreterek USPS’in deneme ve değerlendirmesine sunacak. USPS, hazırladığı “Proje Bilgi İlanı”na verilen cevapların değerlendirilmesinin ardından, 15 tedarikçinin, NGDV (yeni nesil dağıtım araçları)  prototipleri geliştirmek üzere teklif vermek için ön yeterliliğe sahip olduğuna karar vermişti. 

 

Paris’te sürpriz yapacak 

İzmit’te üreterek 40’tan fazla ülkeye ihraç ettiği Yeni i10, Yeni i30 ve yeni performans konsept otomobili RN30, 2016 Paris Otomobil Fuarı’nda sahne alacak. Yeni nesil i30 baz alınarak hazırlanan yüksek performanslı RN30, Hyundai Motorsport (HMSG), Hyundai Motor Avrupa Teknik Merkezi (HMETC) ve Hyundai Motor Performans Geliştirme ve Yüksek Performanslı Araç Bölümü (N Division) işbirliği ile geliştirildi. Aerodinamik tasarımı ve heyecan verici yüksek performanslı motoruyla güncel i30’dan farklı olduğunu ilk bakışta hissettiriyor.

 

Hindistan’a götürüyor

Tüm dünyada ‘Pulsar Maniac’ olarak adlandırılan ve Bajaj Pulsar kullanıcılarını bir araya getiren ‘Pulsar Çılgınlığı’ etkinlikleri kapsamında markanın Türkiye distribitörü Kuralkan bir fotoğraf yarışması düzenledi. Sene sonuna kadar yetkili bayilerden sıfır Pulsar satın alanlar arasından düzenlenen yarışmaya katılıp kazanan 25 kişi egzotik Hindistan gezisine giderken, 50 kişi de Türkiye turu ile ödüllendirilecek. Motosikletle çekilmiş fotoğraflarını Facebook uygulamasına yüklemek, yarışmaya katılmak için yeterli. Kazananlar ise en çok beğeni alan fotoğraf sahipleri olacak. 

 

Yılın kamyonu seçildi

Scania’nın yeni uzun yol serisi, 2017 Yılı Uluslararası Yılın Kamyonu ödülünü kazandı. Otomatik Opticruise şanzıman ile kısaltılmış vites geçiş süresi ve EGR’siz yüzde 100SCR ile sorunsuz çalışan motorları sayesinde yakıt tasarrufu sunan Scania’lar 25 ulusal otomotiv gazetecisinden oluşan jüri tarafından oylandı. Jürisi Başkanı Gianenrico Griffini “Scania, hem bugünün hem de geleceğin “teknoloji harikası” araçlarını üretmiş” açıklamasını yaptı. 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.