Yeni Civic Sedan şimdi daha sportif

A -
A +

19 yıldır Türkiye’de üretilen Civic Sedan’ın 10’uncu nesli satışa çıktı. Baştan aşağı tasarlanan Civic, ‘spor sedan’ olarak ön plana çıkıyor.

Temeli 1996 yılında atılan ve ilk modelini 1997 yılında banttan indiren Honda Türkiye Fabrikası; yeni Honda Civic Sedan’ı Premium, Elegance ve Executive adlı üç farklı donanım seviyesinde üretiyor. İlk etapta 1.6 litre 125 PS üreten i-VTEC motor ile satışa çıkan yeni Civic Sedan’da, 6 vitesli manuel ve geliştirilmiş yeni CVT şanzıman seçenekleri de sunuluyor. Özellikle Türkiye pazarı için geliştirilen LPG sistemine ilave olarak, ilerleyen zamanda 1.5 litre benzinli turbo ve 1.6 litre dizel motor seçenekleri eklenecek. Önceki nesil ile kıyaslandığında daha geniş ve uzun olan yeni Civic Sedan, kısa ön ve arka aks uzantılarıyla sportif bir duruş sergiliyor. Sert hatlara sahip agresif yüz ifadesi, şişkin ve belirgin çamurluk kuşakları ve köşeli tasarıma sahip hava girişleri ile yeni Civic Sedan, sportif bir karaktere büründü. Düşük ağırlık merkezi ve gelişmiş bir süspansiyon sistemine sahip araç, yol tutuşunda oldukça iddialı. İç mekân yalın, son derece düzenli bir mimariye sahip.

HEDEFİ, REKOR!

Honda Türkiye Başkanı Hideto Yamasaki, “Yeni Honda Civic’in üretimine 16 Eylül’de başladık. Yerlilik oranı yüzde 40. Bantlarımızdan günde 106 otomobil iniyor. Mevcutta üretime, 800 kişilik çalışan sayımızla tek vardiya olarak başladık. İkinci vardiyaya geçişte, ihracat pazarlarından gelecek olan talep büyük öneme sahip. İkinci vardiya ile üretimimizi ayda 4 bin ile 4 bin 500’e çıkartacağız. En büyük hedefimiz, iç pazarda Civic Sedan satışımızı 20 bin adede çıkarmak ve toplamda 30 binli adetleri aşarak Honda Türkiye rekorunu kırmak. Yerlilik oranını da gelecekte yüzde 60’lı rakamlara çıkarmayı amaçlıyoruz. Bu, çok olası. Civic ailesi ortak platform kullanıyor ve bu sebeple pek çok ortak parça kullanımı söz konusu. Türk otomotiv tedarik sanayisinden İngiltere’ye parça ihracatının başladığını mutlulukla söyleyebiliriz ve bunun artacağına inanıyoruz” dedi.

Yeni Civic Sedan şimdi daha sportif

CASTROL'Ü THOR BJORNNSON TANITTI

Castrol, Titanium FST teknolojisiyle geliştirilmiş, şimdiye kadar ürettiği en güçlü motor yağı olan “Castrol EDGE” serisinin “SUPERCAR” ürününü İstanbul’da tanıttı. Basın toplantısına dünyanın en güçlü adamlarından biri olarak bilinen, Game of Thrones’un ‘en cüsseli’ karakteri The Mountain’i (Dağ) canlandıran 2,06 metrelik ve 190 kg’lik Thor Björnnson da katıldı. Toplantıda konuşan Castrol Türkiye Direktörü Kamuran Yazganoğlu, “1906’dan bu yana motor sporlarında dev markalarla, dünyanın en iyi takımlarıyla en zorlu şartlar altında motor yağını test ettik. 21 defa hız rekorlarının kırılmasında rol aldık. Hep sınırları zorladık ve aştık. Castrol ilk günden bu yana hep madeni yağ üreticisi oldu. Madeni yağ sektörü ve Castrol, birlikte gelişti, büyüdü. SUPERCAR ürünümüzü tanıtmak için Thor Björnnson’dan daha güçlü bir partner düşünemezdik. Thor’un ulaştığı insanüstü gücünün arkasında kendisinin de hep bahsettiği gibi durmadan en iyisi olmak için çalışmak yer alıyor” dedi.

Yeni Civic Sedan şimdi daha sportif

FIESTA VE FOCUS ST-LINE GELDİ

Ford’un performans araçlarından ilham alınarak geliştirilen ST-Line serileri; özel jantları, tasarımdaki spor detayları ve bal peteğini andıran sis farları ile oldukça dikkat çekici. İçeride ise özel vites kolu ve direksiyonu, spor koltuklar tamamlıyor. Fiesta ST-Line, 5 yıldır “Yılın Motoru” ödülünü alan 1.0-litre EcoBoost motorunu kullanıyor. Otomatik şanzımanda 100 PS, manuelde ise 140 PS güç üreten araç, ortalama 4.9 (otm.) ve 4.5 (düz) yakıt tüketiyor. Focus ST-Line’da; 125 PS güç üreten 1.6 litre manuel şanzıman, 125 PS güç üreten 1.0-litre Ecoboost ve 120 PS’lik 1.5 litre dizel motorlar yer alıyor. Fiesta ST-Line 65.995 TL, Focus ST-Line 79.130 TL başlangıç fiyatları ile satışa sunuluyor.

Yeni Civic Sedan şimdi daha sportif

JEEP, 75. YILINI ZİRVEDE KUTLADI

1941 yılından bu yana “off-road” dünyasında yerleşik bir marka hâline gelen Jeep, dünya genelinde 75. yaşını kutlamaya devam ediyor. Bu kapsamda Türkiye’de de farklı organizasyonlara imza atan marka, Fethiye’de 320 km’lik, arazi ve asfalt etaplarının ardından, 2.500 metrelik Akdağ zirvesi turu düzenledi. Wrangler Rubicon, Grand Cherokee, Cherokee ve Renegade modellerinin katıldığı etkinlikte, 75. yıl özel versiyonlarının satışa çıktığını belirten Jeep Türkiye Marka Direktörü Türker Gürtekin, “2009’dan 2015’e kadar satışlarını 320 bin adetten 1.2 milyon adede ulaştıran Jeep; Avrupa,Orta Doğu ve Afrika bölgesinde son dört yılda art arda satış rekorunu kırıyor. 2018 yılı global satış hedefi 2 milyon. Bu da bizi heyecanlandırıyor. Gelecek yıldan itibaren ‘Compass’ gibi yeni modellerin de katılmasıyla iç pazarda satış adetlerimizin yükseleceğine inanıyorum” dedi.

Yeni Civic Sedan şimdi daha sportif

Türkiye’deki satışlarının çok önemli bir bölümünü (yüzde 55) “Renegade” modeliyle yaptıklarına değinen Gürtekin, şöyle devam etti: “Satışlarımız Fiat ve Chrysler iş birliğinin oluşturduğu sinerji sayesinde büyüyor. Yeni modellerimizin piyasada yerini alması ve küçük motorların da ürün gamına katılması etkili oldu. Benzinli otomatik Renegade ile önemli bir pazar başarısı elde ettik. Jeep Renegade bu yıl da bizim en çok satan modelimiz olacak. Ocak-eylül döneminde 1.150 adede yakın Renegade satışı gerçekleştirdik. 2016 yılında geçtiğimiz yıl ile paralel olarak 2 bin adet civarında Renegade’i yeni sahiplerine teslim etmeyi, markanın toplam satışlarında da 2 bin 500 adede ulaşmayı hedefliyoruz.” 

MERCEDES-BENZ'DEN EYLÜL KAMPANYALARI

Ücretsiz kış kontrolü: Mercedes-Benz yetkili servislerinde 15 Ekim - 28 Şubat tarihleri arasında 2012 ve altı, tüm otomobil müşterileri için geçerli olan bir kampanya başlattı. Ücretsiz kış kontrolünde Mercedes-Benz Orijinal Motor Yağlarını tercih edenlere, bakım, onarım ve parçalarda indirimler sunuluyor.

Yeni Civic Sedan şimdi daha sportif

Kış lastiklerinde indirim: 31 Aralık 2016 tarihine kadar araç lastiklerini Mercedes-Benz yetkili servislerinde Michelin, Pirelli veya Continental marka kış lastikleri ile değiştiren Mercedes-Benz müşterilerine seçili ebatlara özel %20 indirim sunuluyor. Kampanya kapsamında 4 adet lastik alan otomobil müşterilerine ise Mercedes-Benz şemsiye hediye ediliyor. Ayrıca ekim ayına özel, B-Serisi, CLA ve CLA Facelift satın alımlarında Mercedes-Benz Kasko’nun tercih edilmesi durumunda %0,69 faiz oranı sunuyor. Mercedes-Benz C-Serisi model araç tercih eden müşteriler için hazırlanan kampanya kapsamında 130.000 TL kredi tutarı için %0,79 faiz oranı ve  36 aya varan vade seçeneklerinden 1 yıllık Mercedes-Benz kasko hediyesi ile yararlanmak mümkün.

(Burcu Çetinkaya & Ali Çelik)

 

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.