Yeni Ford Kuga ‘dizel’e kavuştu

A -
A +

Ali Çelik Safranbolu
Makyaj operasyonu ile yenilenen Ford Kuga, iki ve dört çeker olarak, üç farklı donanım seviyesinde, dizel ve benzinli motor seçenekleri ile satışa sunuldu. Kuga’da ilk kez kullanılan 1,5 l’lik TDCi, 120 PS güç ve 300 Nm tork üreten dizel motor ve otomatik vites opsiyonu rakiplerine karşı elini güçlendirmiş. Ford’un yeni Kuga için düzenlediği basın test sürüşünde dizel versiyonunu yaklaşık 200 km kullandım. Dinamikleri ve teknolojisi geliştirilen araç, yakıt konusunda oldukça cimrileşmiş. Fabrika ortalaması 4,8 civarında, test aracını biraz zorladığım için ben 6 litre gördüm, performans konusunda ise gayet yeterli. Ford’un yeni SUV tasarım dilinde, 3 boyutlu eğime sahip ön ızgara, LED gündüz farları, yeni stop lambaları ve yeniden şekillenen bagaj kapağı ilk bakışta dikkati çeken unsurlar. Kullandığım ST-line pakete özel 19 inç spor alüminyum siyah jantlar araca oldukça güçlü bir karakter kazandırmış. İç tarafa baktığımızda, titizlikle sadeleştirilmiş ön konsol, 8 inç dokunmatik ekrana sahip SYNC3, elektronik el freni, yine ST-line pakete özel spor koltuklar hemen fark ediliyor. Teknolojiyi yakından takip eden Kuga, gelişmiş otomatik park, aktif şehir içi güvenlik sistemi, adaptif hız kontrolü gibi özelliklerin yanında isterseniz ısıtmalı ve elektrikli deri koltuk, ısıtmalı direksiyon gibi şımartıcı özellikler de sunuyor. Unutmadan Kuga’da ilk defa sunulan Ford’un ayarlanabilir Bi-Xenon farları oldukça başarılı. Ortamın aydınlık düzeyini algılıyor ve farların açısını aracın hızına, manevra açısına ve öndeki aracın mesafesine göre ayarlıyor. 

Yeni Ford Kuga  ‘dizel’e kavuştu

Satış hedefiNİ beş kat artırdı 

 Basın toplantısında Ford Otosan Pazarlama ve Satış yöneticilerinden Özgür Yücetürk, markanın ürün portföyünü yenilediğini hatırlatarak şunları söyledi: Yeni Ford Kuga, SUV segmentinde öncü modelimiz, kendi sınıfında önemli bir yere sahip ve 1,5 dizel motor, otomatik şanzıman seçeneğiyle daha geniş bir kitleye hitap edecek. Sunduğumuz zengin donanım seçenekleri Kuga müşterilerinin farklı beklentilerini karşılarken segmentte donanım ve teknoloji çıtasını yükseltiyor. Cesur tasarımı, ekonomik ve verimli motor, şanzıman seçenekleri, teknolojisi, rekabet gücümüzü arttıran unsurlar arasında. 2016’da bin adet civarında Kuga satışı gerçekleştirmiştik. 2017 için hedefimizi 5 katına çıkartarak 5 bin adet satmayı planlıyoruz. SUV pazarında çok hızlı bir büyüme var, özellikle 1,6 ve altı dizel motorlarla otomatik vites araçlar yoğun talep görüyor. Ford SUV konusunda dünyadaki en deneyimli markalardan, yeni 1,5 dizel ve Powershift otomatik şanzımanla rekabet gücümüz oldukça yüksek. 

Egea satışları 45 bini geçti

Tofaş’ın 1 milyar dolarlık yatırımla yollara çıkardığı ve 2016 yılında “Türkiye’nin En Çok Tercih Edilen Modeli” unvanını kazanan Fiat Egea ailesinin ülkemizdeki satışları 50 bine yaklaşıyor. 2015 yıl sonunda sedan karoserli versiyonuyla pazarda yer almaya başlayan ve 2016 yılında hatchback ve station wagon versiyonları satışa sunulan Egea’nın tüm modelleri için, bu aya özel 824 TL taksitle 48 aya varan vadede 30 bin TL’lik kredi desteği bulunuyor.

Oto boyasında PPG hızlı yükseldi

1999 yılından itibaren Bursa fabrikasında, otomotiv boyaları, macun, astar ve çeşitli kaplama malzemelerinin üretimi gerçekleştiren PPG kendi alanında liderliğe oturdu. Fortune Dergisi’nin her yıl gerçekleştirdiği "Dünyanın En Beğenilen Şirketleri" araştırmasında 2017 yılının kendi kategorisinde (kimyasallar) birinci olan PPG, 2015 yılında 5.lik ve 2016'daki 3.lük almıştı. 

Yeni Ford Kuga  ‘dizel’e kavuştu

Ailenin en güçlüsü geldi

Geçtiğimiz yıl ekim ayında lansmanı yapılan Yeni Honda Civic’in en güçlü versiyonu RS, 20 Şubat’ta basına tanıtıldı. Öncelikle şunu belirtelim bu araç, Civic sedanın diğer versiyonları gibi Honda’nın Şekerpınar fabrikasında üretiliyor. Yol testleri Avrupa’daki meşhur Nürburgring pistinde gerçekleşen RS, yeni geliştirilen ileri teknoloji ürünü 1.5L VTEC turbo beslemeli bir motor kullanıyor. Kaputun altında ürettiği 182 beygirlik güç, 7 ileri CVT şanzımanla desteklenmiş. 220 Nm tork değeriyle önceki nesil 1,8 VTEC’e oranla daha verimli. Sadece 8 saniyede 100 km hıza ulaşan araç ortalama 6 litrelik bir tüketim değeri sunuyor, ben test sürüşünde 8 litrenin biraz üstüne çıktım. Nede olsa İstanbul trafiği… Civic RS spor bir sedan, 17 inç jantlar, siyah ön ızgara ve bagaj kapağındaki RS logosuyla oldukça hırçın dursa da, 4 kapılı geliş iç hacmi, 520 litrelik bagajıyla da tam bir aile otomobili diyebilirim. 109 bin 900 TL etiket fiyatı onu Civic ailesinde en üst sıraya yerleştiriyor ama bu araç zaten yeni motoru ve donanımlarıyla satıştaki tüm Civic’lerin en iyisi. Ali Çelik 

125 milyon TL yatırım

İstanbul’da düzenlenen tanıtımında Honda Türkiye Başkan Yardımcısı İsmail Sümer, yeni Civic sedanın 4 binden fazla satışıyla Honda’nın Avrupa pazarındaki aralık ayı satış lideri olduklarını söyledi. Sümer şu şekilde devam etti: Yeni Civic, 2016 yılında satışta olduğu yaklaşık 2 buçuk ay içerisinde 6 bin 623 adet satışa ulaştı. Benzinli ve LPG’li motor seçeneklerinden sonra Civic RS modeli müşterilerimizin algısını apayrı bir yere taşıyacak.  Bugüne kadar üretilen en sportif Civic için fabrikamıza 125 milyon liralık yeni bir yatırım yaptık. Araca yurt dışından da ilgi büyük, 400 kişilik yeni istihdam planımızla yakında çift vardiya çalışmaya başlayacağız. Honda olarak 2017 pazarında yüzde 25 büyüme planlıyoruz.”

Yeni Ford Kuga  ‘dizel’e kavuştu

Karşınızda LOGAN MCV STEPWAY

Cenevre Otomobil Fuarı’nda yüzünü gösterecek olan Logan MCV Stepway, 573 litrelik bagaj hacmiyle SUV ve Crossover’lara kafa tutmaya hazırlanıyor. Kaslı tasarımı da, aslında onlarda aşağı kalır olmadığını anlatmaya yetiyor. Dacia, Yeni Sandero, Logan ve Logan MCV modellerini yeni ve inovatif benzinli SCe 75 motoru ile donatıyor. Oyak Renaut Fabrikalarında üretilen SCe benzinli motoru pazara sunan ilk Renault Grubu markası Dacia, 2016 yılında 44 ülkede 600 bine yakın araç satışı gerçekleştirmişti. 75 beygirlik bu motor, üç silindirli ve 1,0 litre hacme sahip. CO₂ emisyonlarını yaklaşık yüzde 10 düşüren ve selefi 1,2 16V 75bg motora göre de daha az yakıt tüketen bir teknolojiye sahip. 

Kış sertifikalı ilk yaz lastiği

Araç lastikleri dünyasında devrim yapan Michelin, ‘3PMFS işaretli’ CrossClimate’ın yeni jenerasyonu CrossClimate+ ile daha geniş ebat seçeneği sunmaya başladı. Kilometreleri geride bıraktıkça zemine tutunma özelliklerinden ödün vermeyen yeni ürün, yasal sınır 1,6 mm’ye gelinceye kadar ilk günkü performansını koruyor. Kuru zeminde premium yaz lastiği, karlı zeminde ise kış lastiği özellikleri sunan Michelin CrossClimate+ 14 inç jant aralığından sonra şimdi 15-19 inç ebatlar içinde üretime başladı. 

 

 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.